Brunt, jag visste det!

Okej.. en del som sa till mig efter färgningen att det vart bra har nu erkänt att det kanske inte passade så bra. Jag tycker själv att brunt är min färg, klart det passar bäst.. jag föddes ju med brunt tok lockigt hår. Kanske får slänga plattången också, haha nej det gör jag aldrig. Va på Fs ikväll, dom hade flyttat till ny lokal.. hitta inget som passa mig. Så det blir kanske en stadsresa imorrn ändå, suck.. egentligen gillar jag inte shopping. Det är varmt, mycke folk och drygt att ta av och ta på kläder tills man äntligen hittar något som passar, vilket kan ta ett bra tag ibland. Eller så får jag helt enkelt ha mina urnötta FÖR STORA jeans.. har ett linne jag vill ha så de är underdel som är problemet just nu.

Dagen då? Jo blev en kort prommis upp på byn i djupsnön, sen dammsuga jag och skura hela lägenheten. Kände mig så duktig efteråt.. sen gjorde jag tacos till middag. På tal om mat så har Emilia blivit så dålig på att äta, om hon får äta själv med fingrarna går det bra men hon bara viftar med armarna och kniper igen munnen om jag ska mata henne, förutom det som är gott.. typ youghurt och frukt puré. Det kanske blir bättre då hon blir fri från hosta och snuva?

Såg iaf rent hus igår.. kanske där av min städmani som infann sig idag. Hur folk kan bo alltså.
Nu ville M att jag ska gå ut och sätta i motorvärmaren för han står i duschen.. sen ska jag också duscha och snaska på min kinder choklad. yummy!

image53
lill gumman sover

Less på mitt hår

Jahaja, då vill jag gå back to beautiful brunett igen.. men det får vänta lite till. Känns som jag inte passar i det här håret, utan smink ser jag så blek ut och jag sminkar mig långt ifrån varje dag. suck. Det kanske skulle va snyggt om jag var brun, men jag lägger inte ner pengar på dyra solarium. Dessutom är jag rädd för hudcancer, inte för att jag har den ljusa "farliga" hyn men ändå.. jag har blivit så rädd för allting sedan jag fick barn. Kanske för att jag absolut inte vill förkorta mitt liv nu när jag har världens finaste dotter. Då kanske jag skulle lägga ner att snusa också, men det är ju som inte bevisat att snus kan orsaka cancer, dom fick ju ta bort dom varningstexterna under dosorna. Men hur som helst är det ju knappast bra!
 
Långt brunt?             Kort ljust?
Vad tycker ni?


Igår när jag höll på att städa ut lägenheten ringde det på dörren, där stod en tant och ville prata om Gud och Bibeln..läste massa citat och sa att "är det inte som att läsa en dagstidning eller se på nyheterna?" och jag nickade instämmande sen fick jag en bok och sen skulle hon besöka mig på min nya adress (som jag såklart gav ut, artig och väluppfostrad som man är) och fråga vad jag tyckte om boken- så nu måste jag väl läsa boken för att sedan kunna säga vad jag tyckte.
Grejen är att jag tror på Gud, men är inte intresserad av att vara med i någon sekt eller religös församling (Jag är ju med i Svenska Kyrkan dock). Jag har min tro för mig själv och om jag lever som en bra människa tror jag inte att Gud misstycker om jag njuter av vad livet erbjuder. Jag gillar att gå i kyrkan även om det bara blir på bröllop, dop, begravning eller avslutningar. Jag har alltid trott på Gud och kommer alltid att göra det, vad det beträffar Bibeln tror jag inte att allt är sant, långt ifrån.

Har ingen aning vad som händer idag, nu sover Emilia.. promenad kanske, måste gå på kommun och lämna in nycklarna också. Blir inskolning på dagis imorrn istället för måndag.. spännande.
Nu borde jag klä på mig.

Ha en bra dag!

Städar dag

Nu är lägenheten på Emmagränd utstädad, bara att lämna in nycklarna, skönt. M är inte hemma, boring. Emilia leker.. jag vet inte vad jag skulle ha gjort, har sådan energi. Åt fiskpinnar till middag och de va såå gott.. mamma är snäll och har köpt choklad till mig som jag ska mumsa i mig ikväll. Ska se rent hus, verkar som ett intressant program. På 4an kl. 20.00. Nu drar Emilia i mitt byxben och vill att jag ska leka med henne.

Trevlig kväll!!

image49

In love

Vad jag kände mig rik då jag kollade hur mycke pengar jag hade, men på 2 minuter var jag nere i den summa jag alltid bruka ligga på. Nu har vi iaf ett lån mindre.
Emilia är som en klocka, vaknar vid 9 tiden varje dag. Måste väcka henne tidigare nästa vecka då hon ska inskolas på dagis, känns så konstigt att min tjej ska börja på dagis, hon känns så liten.. men hon kommer säkert tycka det är kul =)
Idag ska jag städa ur lägenheten på Emmagränd, är inte så mycket grejer så det kommer nog att gå fort, hann ju som inte bo där så länge.

image48
Jag är lycklig!

The scientist

Vi vaknade vid kl 09.00, ja va så trött imorse då M for på jobbet (hade tänkt kliva upp då men orkade inte) Idag är det tisdag och mamma träff. Det är som fullt upp i veckan.. ska städa ur min gammla lägenhet imorrn tror jag, sen måste jag till Umeå nån dag och inhandla byxor, alla mina är för stora och/eller något jag kan ha på mig på lördag, för då äre 40-års fest! Nice!
Ont i halsen har jag och fryser gör jag också.. den här förkylningen går ju bara runt. Emilia hostar fortfarande och brorsan har halsfluss. Han klarade teoriprovet idag - Grattis! =) Jag va så lycklig den dagen jag gjorde det våren 2005 så jag firade med folköl på kvällen ;) Låg och tänkte igårkväll innan jag skulle sova, 2005 var en rolig sommar. Då va man nyfyllda 18 år, hade nyss tagit körkortet och planerade allt med vännerna. När man fick schemat för sommaren var man snabb på att kolla så man var ledig tredje helgen i juli, för då va de åselemarknaden. haha de rör mig inte i ryggen om jag skulle jobba den helgen i år, de är som inte viktigt längre.

Näe om jag skulle bädda sängen och plocka undan lite.
Ha en bra dag!
image47
sommar 2005

åh

Ang. kommentaren. Jag vet att det är en hon, för jag ser hennes hotmail adress =P dessutom, bara för att jag inte gillar någon skriver jag inte dumma grejer på deras blogg. Omoget!


Falsk fitta?

Ehh.. jag tycker det är så töntigt att skriva sådana kommentarer. Jag vet vem det är också.. och det är nog bland de falskaste människor jag vet. Hon är bara sur för att M inte vill vara med henne! Hahaha!

Well, nog om detta trams!
I lördags va jag inne och tokstäda köket, hade lite damp för att vi inte gjorde något. Har varit Beck maraton på TV1000 Nordic i helgen till min stora glädje. Igår, söndag så for jag & M ut med skotern och fikade varma mackor som vi gjorde i mackjärn och drack varm choklad. Va hur mysigt som helst. Fint väder va de oxå =)

Idag måste jag renskriva om hela mitt projektarbete, brorsans dator gick sönder och de gick inte att rädda, känns så tungt =( men de ska väl gå de me.

nu ska jag klä på mig!
Tjing!

image46
Jesper&Emilia

fredag

Blev inge stan igår.. det blev vännäs och pizza istället. Sedan glassbåtar hos Bosse. Idag vaknade vi halv tio, och paniken för det var något jag visste vi skulle göra klockan tio. Emilias 1-års kontroll. Men effektiv var jag och vi hann precis. En vikt på 9310 och en läng på 72,5 cm. Sprutan gick oxå bra. Sedan åkte vi till mamma och åt lunch för att sedan åka upp till Lina & Loke och äta tårta och smarriga bullar med choklad som Anita hade bakat.

Måste berätta om en rolig händelse inatt, Emilia vaknade vid kl 04.00 och jag gick upp för att lägga ner henne igen, (det är kolsvart i rummet) och tittar mot dörröppningen och där står en mörk gestalt. Jag tokskriker och gestalten ryggar tillbaka. Gestalten är min M som hade varit på toa, men jag var bombsäker på att han låg i sängen. Han blev också rädd och trodde det var något annat jag vart rädd av. Sen tokskrattade/halvgrinade jag av chocken och rädlsan jag fick länge innan jag kunde somna om igen. Crazy!

Nu ska jag fylla på mobilen och ringa och påminna M om att han har klipptid klockan 15.30 och sedan börja med middagen - lasange! mums.

Ikväll blir det en soft kväll.
image45
sötnosar

Glad dag

Fick sovmorgon, min älskade M är hemma och sjuk så han klev upp med Emilia. Sen ringer Bjuregårdens chef och säger att dom behöver vikarier så jag ska inskolas v. 10 =) då blev jag glad. Nu kanske de lossnar med lite jobb iaf. Emilia ska inskolas på dagis den veckan oxå så de blir kanon.

Grattis Bosse, Lina & Åsa som fyller 57, 22 & 40 år idag =)
Idag tror jag vi ska in till Umeå på eftermiddagen så jag kan köpa nå kläder, hade bara 3100 kr på kontot, men det är väl snart dags för fp & bostadsbidrag, fast jag har väl tjorvat till det så jag får inget denna månad =(
försäkringskassan är så viktig med alla papper och jag är seg på att skicka in i tid.

Det här känns som en bra dag.
image44
mysisar

Kalas

Det blev ett lyckat kalas igår, förutom att Emilia var hängig.. inte lätt att vara pigg då man haft feber flera dagar. Hon fick massa fina presenter. Som vanligt bakar jag för mycke tårta så jag har en hel tårta kvar. Vad ska jag göra av den tro?
Idag är M hemma, mys. Jag ska bara softa idag tror jag.
image43
Emilias tårta! =)

Emilia 1 år!

Grattis min lilla prinsessa <3 Tiden går så fort, tyckte det var nyss jag låg på förlossningen och skrek av smärta för att sedan få möta den vackraste tjej jag någonsin sett, Min Emilia, Vår underbara dotter. Idag ska det bli kalas. Har bakat två tårtor, en rosa orm tårta.. =) lägger ut bild sen.

och nu ni som vart nyfikna, här är mitt hår resultat:
image41

image42
1 åringen <3


feber fri och orange

Idag är Emilia feberfri =) vi har sovit länge vilket vi nog behövde. Mitt hår däremot är en mess.. det är orange i hårbotten och resten sådär ljusbrun. Vet inte om jag vågar lägga ut en bild. Blev ingen klippning igår, utan det blir ikväll.. känns skämmigt att komma med en misslyckad färgning så jag får hitta på en nödlösning. Idag ska jag baka tårta till min prinsessa som fyller 1 år imorgon. =)

image40
Babe!


slöa söndag

Både jag & älskade M är riktigt rastlösa efter en hel helg sittande framför tvn. Igår kom Hasse förbi på kvällen, vi åt chirre och såg Chuch and Larry. Va en bra film. Jag unnade mig till och med 2 öl. Känns som jag också håller på bli sjuk, igen ! Det går visst bara runt runt den här förkylningen. Vi blev bjudna på middag hos Bosse. Tackar tackar! Det uppskattas alltid. Jag ska klippa mig ikväll.. Jag har ju den turen att ha en frisör i släkten. Sen tänker jag färga håret.. håll i hatten - Blont! (Som förövrigt säkert kommer bli orange) =P Vi ser väl, har inte tänkt bli sådär helblond. Crazy!

Nu ska jag lägga Emilia som förövrigt har en temp på 39,3, kan inte denna feber ta slut!

image39


still sick

Lill gumman har fortfarande feber och är snuvig. Så vi är bara inne och myser. Igår va vi och grattade pappa, fick god mat och tårta. Ikväll ska vi bara vara hemma. Hoppas på en bra film eller två. Just det, ST ringde idag.. roligt att få höra hennes röst! Fick ett infall idag då jag var på ICA om att bli blond, haha eller iaf slingor. Tog några minuter innan jag bestämde mig för att vänta tills jag klippt mig åtminstone.
Lina, jag ville ju veta vars ni va och åt och om ni hade en trevlig kväll? du får uppdatera bloggen. =P

image38
Lill sötnosen.

Blommor

Gårkvällen va mysig. Fick blommor av min älskade M, middag åt vi på Harrys. Först ostron, sen till förätt förälskade havskräftor och till varmrätt Whiskey marinerad kalv och oxfilé med potatisgratäng. Underbart gott. Sen såg vi National Treasure 2, mycket bra film.
Emilia har feber, hade 39,7 igår.. va en orolig natt för henne. Lill älskling. Nu har hon 38,9 och är som slö. Pappa fyller 55 år idag, grattis pappsen! Får se om febern går ner, då ska vi dit och äta middag.. annars blir det hemmakväll.
Nu ska jag fundera ut vad vi ska äta till lunch!

image37

Alla hjärtans dag

Har läst så många arga bloggar idag om att alla hjärtans dag suger och vissa ska bojkotta den osv. Varför lägga ner energi på att vara irriterad? Ni har väl någon ni tycker om? Om inte en pojk-flick vän så har ni väl goda vänner ni kan dela denna dag med. Ät något gott och se det som en dag som förgyller den vanliga gråa vardagen, unna er gelé eller choklad hjärtan själva.
För mig är det en dag som ger lite extra guldkant på tillvaron. Min älskling och jag ska åka in till Umeå och äta middag och se bio. Det är inte varje dag vi gör det. Låt oss få den dagen och sluta tyck synd om er själva och gör de bästa av denna dag. Om jag skickar ett sms till Dig på alla hjärtans dag är det för jag tycker om dig som vän och inte för att håna dig för att du är utan partner.

Så nu önskar jag alla en mysig dag/kväll för det ska jag ha!

image36
Marcus & Jag i Kittelfjäll


Bullar

Emilia vaknade sent imorse, halv tio.. inte så konstigt med tanke på att hon vägrade sova igår det var natt innan hon somnade. Pappa M sov på soffan för att få lite lugn och ro.. hehe kanske inte lyckades med tanke på att det bara är en dörr imellan. Mamma kom och hämtade oss vid klockan tio, sen har vi bakat dumle kakor och bullar. For upp på verkstan och bjöd dem på nybakta bullar vid halv tre fikat. Snäll är jag. Sen tvättade jag våran vita bil, som lätt blir smutsig. Till middag blev de älgkött och potatisgratäng. Mums. Nu ska jag bada min älsklings gumma och sen blir det mys i soffan med mina raringar.
image35

tisdag

Idag har vi varit på mammaträff, Jag & Emilia, Lina, Elias & Loke, Emma & Jesper. Vi åt vaniljmunkar och ballerina, och jag har en vaniljmunk kvar som ligger och väntar på mig. Mums. Till middag blev det fish and chips, delicious. Vi ska mysa och se armageddon ikväll. Har börjat läsa boken - Titanics Undergång, väldigt spännande bok, ligger vaken om kvällarna och läser till ögonen inte orkar vara öppna längre. Emilia är så tröttis, ska nog lägga henne nu, hon sov bara 1,5 timme på förmiddagen idag.
Imorrn äre bullbak på planeringen.

puss

Fullt upp

Ny vecka. Började segt, jag & Emilia låg kvar länge i sängen. Sen kom mami. For och handlade och gjorde lunch. Sen promenad.
Helgen då?
Fredagkväll var det taktvätt och spackling på verkstan. Jag och M hade tagit på oss att måla taket i butiken för 2000 kr. Sen hälsade vi på Sussie en sväng. Hade hyrt en film, snakes on a plane. Huvva jag hatar ormar och det kröp i kroppen under hela filmen.
Lördag upp tidigt för att börja måla, gick som en dans och lager nummer ett var klart klockan 11. Hem och duscha och sen åkte vi in till Umeå och grattade Malin som fyllde år i fredags. Där blev det go fika och smörgåstårta fick också träffa mina goa vänner. Iväg till Harrselefors för en snabb visit sen iväg på Bjurvattnet för att äta middag - tacos för 3 gången denna vecka. Det går alltid ner.
Söndag låg i sängen lite längre, sen var det dags för att måla lager nummer 2. Kändes drygt men det gick snabbt. Sen var det middag hos Bosse. Sen hem för att mysa i soffan till Wallander - Byfånen. Har sett alla filmerna men dom är så bra så jag ser dom gärna igen, de var dessutom ett år sedan så alla detaljer minns jag inte.

Vet inte vars dagarna tar vägen, det går så fort. Nu ska jag dammsuga lite och sen börja med middagen spaghetti & köttfärsås och sallad. mums vad jag har längtat hela dagen. haha!

GRATTIS i efterskott IDA min IDA!! <3 nu få du köpa lapin själv ;)
image33
crazy days i lycksele

image32
mina älsklingar sussar


How do you do?

Vaknade med dåligt humör, det är aldrig kul. Min lilla familj fick känna av "sur emma" idag, och en sur jag är inte roligt. Nu känns det lite bättre, kanske var det efter dom 4 bullens pilsnerkorv med bröd jag åt till lunch och att min M retade mig lite för att jag var sur. Då kan jag inte låta bli att skratta, för det är ju så löjligt när jag står där och tokdiskar och säger att jag är less! Skulle ut och gå promenad men Emilia hann somna i vagnen innan jag hann klä på mig så jag passade på att börja skriva mitt CV. Min meritlista är inte lång och jag hoppas nån känner att just jag skulle passa som handen i handsken för något jobb. För jag är ju glad och positiv och har lätt för att lära osv.. det här med jobb har verkligen börjat få mig stressad. Vill jobba med människor, att stå vid en maskin är inget jag känner skulle passa mig. Men finns det inga andra alternativ så är det klart att jag tar vilket jobb som helst. Är inte en sådan tönt som inte har utbildning och säger  "Jag vill ju inte ta vilket skitjobb som helst" Klarar inte av sådana naiva människor som tror att dom ska få allt serverat på silverfat här i livet.
Jag har iaf en bra inställning.

Nu inväntar jag Lina, vi ska fika upp semlorna som är kvar sen mammaträffen.. jag är egentligen inte förtjust i madelmassa men det slinker nog ner ändå. Jag är som pappa.. ingen marsipan och ingen mandelmassa. Det vet farmor så jag fick en grädd semla utan madelmassa igår =)

Kanske ska tvär dammsuga.. mamma sa igår när jag stod och skurade toan med ett leende på läpparna. "Du gillar verklígen att städa" haha det gör jag, eller jag gillar resultatet!

Puss

vårt fina vardagsrum =P

Energi idag

Idag vaknade jag av världens mardröm, jag grät typ när jag vaknade. Inge kul. Mamma kom vid 10-tiden och lekte med Emilia medans jag satte om alla blommor. Så nu mår mina blommor bra =) Sedan ringde min kära farmor och bjöd oss på semlor. Mums! Sen fick jag några krukor och jättefina gröna växter som nu pryder sin plats i fönstret. Sen skurade jag toan och köket.. känner mig duktig idag. Sen blev vi bjudna på middag hos Bosse, tacos.. vi firade att Erika klarat körkortet idag - Grattis än en gång gullet! Åkte hem vid halv åtta. Sen kom Dick en sväng. Emilia somnade utan gnäll ikväll.. hoppas det vänder nu, inge kul om hon alltid ska vara ledsen vid läggdags.
Klockan 19.55 pep min påminelse om att det okända börjar, va ju fortsättning följer sen förra veckan så det var spännande.

När jag gick hem från mammaträffen i tisdags gick jag igenom kyrkan och när jag passerar apoteket ser jag en uppskottad liten stig från apotekets baksida fram till kyrkgången ner mot polisstationen. Då skrattade jag för mig själv när jag tänkte att det skulle jag, Malin & Sara ha uppskattat för 6-7 år sedan (vad sjukt det låter att säga 6-7 år sedan) iaf, vi tjuvrökte bakom apoteket.. haha! För bakom badhuset där alla andra stod kunde man ju inte stå, det tyckte iaf jag & Sara, för där kunde man ju bli påkommen av lärarna. Men hur dumt är inte apoteket då.. förmodligen så undrade dom som såg oss plumsa fram i djupsnön vad vi skulle göra där. Och kom tillbaka efter ca 10 minuter. Inte alls oskyldigt! =P Vi hade ett ställe till också som va ännu sämre egentligen, skärmtaket bakom posthuset där de boende hade bilarna.. kom de nån och gick så var vi lixom påkomna. Oftast var det Malin som hade cigg så jag och Sara sa alltid "Etta, tvåaa" på att smaka.. haha det är så kul att jag skrattar nu. Om Evelina va me, hon kunde haka på ibland så fick hon stå och hålla vakt och kom de nån så fick Malin ta den, för jag & Sara va minsann inte rökare! Vi delade på allt ifrån pizza till drickor och cigg, för de var ju roligare att dela, eller var det snålheten?
Kul hade vi iaf! Nu handlar det inte om att tjuvröka längre.. nu handlar det om att försöka sluta, eller finna viljan att sluta.

Det var allt från idag, nu ska jag krypa ner i sängen med min mys M.

image30
Puss

fettisdag

Vaknade halv sju, gjorde välling och mös i sängen me lill gumman. Sen sov vi till halv tio, jag vaknade först kors i taket. Sen lunch och lek. Mammaträff i högbomstugan vid kyrkan. Vi åt semlor, för det är ju fettisdag idag. Inte nog med det så blir min lilla lillebror vuxen (på papperet) för mig är han alltid lillebror som säger mojfaj (morfar) är rund och gullig. Nu är han en man.. och inte rund längre, han har gått ner 25 kg. Damn! där snackar vi självdiciplin! Hoppas i alla fall att han kan lyxa på med en tårtbit på hans dag. För det ska minsann jag göra.. 2 till och med kanske.

Bestämde mig för att sluta snusa igår, det gick bra.. la ut min sista prilla klockan 15. Va inte ens en surkärring igårkväll. Men idag, vad gör jag? jo jag skulle på ICA och handla lite mellis till Emilia och när jag går förbi snusen tänker jag.. vadå? det går ju bra, jag vill inte sluta. Jag kan ju sluta när jag vill och sen köper jag en dosa. Hinner inte mer än utanför dörren så stoppar jag in en prilla och njuter. Jag gillar snus, ska sluta.. vet inte när men en dag. Jag har så dålig självdiciplin!

Emilia sover i vagnen, hon hade somnat på vägen hem från mammaträffen men då kom två dumma hundar springandes och skällde så hon vakna, så jag fick glatt traska bäverstigen runt.. (som inte är så långt) sen somnade hon. Träffa Johan (prästen) som tyckte de var kul att jag var tillbaka här nere.. och han gav mig semel bullar. Snällt tycker jag!

Jahapp.. nu inväntar jag min M som snart kommer hem från jobbet, sen ska vi till mor&far och äta middag och gratta bror.. han önskar sig öl men mamma säger nej. Tror ändå han ska få 2 st haha! Han är ju ändå vuxen nu ;-)

Kleerup with Robyn - With every heartbeat
Kan mina mardrömmar sluta drömmas!

image29
Sockersöt!

and it hurts with ..

 .. every heart beat. So I don't look back.

helgen

Igår va det en tripp upp till Robertsfors för att gratta Mikael. Han har blivit så stor, va så längsen jag såg han nu. Så barnen lekte och fick go fika och dricka saft som Emilia älskade. Men bara saft på kalas  =) Kom hem sent, för det är ju inte närvägen direkt. Handlade på kavntum och åt potatisgratäng och grillade revbenspjäll hos Bosse. Hem för att se Transformers. Ganska bra film ändå.. gillar inte riktigt overkliga filmer men den var både humoristisk och spännande. Sen sov vi skönt.
Strålande väder idag. Evelina har hälsat på, mycket trevligt. Hon hade med sig en present till Emilia oxå, som blev glad av att få paket. My dear M har somnat på soffan och my dear Emilia sover i vagnen ute. Jag som hade tänkt att ta en söndags promenad.. får väcka han snart. Det var ju han som ville ut =P

image28
Mikael & Emilia

Rosa

Vaknade i helt okej tid imorse, klockan 8. Vi har bara lekt och jag har hängt upp rosa prinsess gardiner i Emilias rum. Det bästa till min prinsessa. Snart ska vi gå och bada.

Igår va vi ute på promenad i kylan, sen fika jag & dear mom på jonte's. Efter M slutat jobba igår åkte vi in på barnens hus och köpte present till Micke som fyller 1 år idag! Grattis lill gubben! Ska dit imorrn och gratta han. Köpte till Emilia också som blir 1 år den 19 e. Sen stannade vi i Vännäs och åt pizza på La Gondola, mumma. 

image25
Emilias rum.

 
min stora tjej!

RSS 2.0