Hemma hos

Tänkte eftersom ni är intresserade av mitt liv så kanske ni också är intresserade av mitt hem.

image84
Kök

image85
Livingroom
 

image88
bedroom


image90
Emilias rum



badrum

hallen skippar jag.
btw, ska jag bli beautiful brunett igen idag =D

fever

Emilia har feber - igen! Tyckte det var nyss hon blev frisk. Men det är väl så när barnen går på dagis. Förkylningar och feber går bara funt runt. Föräldrar till barn på dagis & nedre skol åldern måste nog va hemma med sjukt barn väldigt ofta? I veckan ha Marcus vart hemma och jag jobbat. Imorrn är jag ledig och jag ska njuta av att sova till klockan 7 eller 8 =) Sen ska jag njuta av att mysa med Emilia hela dagen. Sedan kommer Mikael och ska vara hos oss till på lördag. Svägerska ska äta thai mat med sina friends =)

Denna dag har varit rätt seg, tur att Gojj också jobbade så man hade någon i sin egen ålder att surra med =)
Har varit och handlat, glömde att posta brevet till försäkringskassan, jag är så snurrig. Fick åka runt halva bjuris för att köpa ett frimärke. Nu ska jag betala räkningar, hate it! Sedan blir det inga pengar kvar.

Ikväll är det fruktkväll, men jag köpte en sån där barn tom&jerry godis påse, tyckte det var så bra blandning, hade så svårt att bestämma mig så då passade det bra.
Vägde mig för någon dag sedan, vägde 56 kg.. ändå känner jag mig uppsväld och inte smal för fem öre. suck!

Nu ska jag hoppa in i duschen.. sedan mysa med min älskling i soffan! <3

nämen den fungerar

Ja, bloggen alltså.. den har vart så seg idag. Emilia hade sådan hosta imorse så hon fick stanna hemma med pappa istället för att gå på dagis. Det tyckte hon nog var skönt för hon vill inte alls kliva upp på morgonen. Själv tog jag bilen till jobbet, och ni som vet var jag bor vet hur nära det är, typ 2 minuter haha.. men jag ville hinna hem på lunchen och jag förstod nästan att älskling skulle skicka mig på äffaren, vilket han också gjorde såklart. Skulle göra ett nytt försök att hälsa på Lina, Loke, Elias och David ikväll men det hann bli försent eftersom mina fina hade varit in till Umeå en sväng. Nåja, det får bli en annan dag.. man kan inte hinna med allt här i världen.

Har sett rent hus och dr. house (på canal +) blev så förvirrad för där ligger dom en säsong före eller vad det nu är, hel yrt. Laddade hem hela Sex and the city säsong 3 igår och låg och mös i sängen.. men somnade klockan 22. Det behövdes! Ska kvälla nu med. Gonatt!

min prinsessa, mitt allt!
Mamma älskar dig!
image83

sex and city

Efter låt se en timma har jag läst igenom alla bloggar, känns som jag vart borta en vecka men sanningen är två dagar. Hinner hända så mycket. Alltså behövs en data stund varje dag. Idag har jag jobbat, kul som alltid.. =) Somnade dock inte förren klockan 02 inatt.. och väckarklockan ringde 06. Jag är trött, jobbade till 16 och sen hem för att göra tisdagens middag som så enkel blev makaroner, köttbullar och gräddsås. Emilia var helt slut efter en hel dag på dagis så hon slocknade 18.20 lill gumman är ju bara van att vara 5 timmar, nu vart det 9, får nästan dåligt samvete.. hon är ju så liten.

Hade ju tänkt åka upp till Lina och äta tårta men det får vi ta imorgon.
Ska jobba imorrn också samma tid samma kanal. Så det blir en tidig kväll ikväll... har lyxat med lite Texas Pecan glass också. Min älskling är i umeå och grejar lite. Har nästan bestämt mig nu, jag ska läsa vidare hör och häpna.. skoltrötta jag. Men inte än, kanske inte ens i höst. Men jag ska bli undersköterska. Jag känner mig på något vis peppad.

Tänkte göra en sådan löjlig lista som alla gjort men jag vet att Sara tycker jag är dryg då.. haha, sen orkar jag inte just nu.

Sex and the city kommer ut på film, jag ska gå på premiären.. 88 dagar kvar, någon som vill följa med?? =D

näe va tröttsamt det här blev,  ska se om jag kan få hem nå sex and the city så ska jag mysa i sängen. En dusch först.

image82

Dålig dag

Jag mår inte bra idag, och det beror på intaget av alkohol igårkväll. Jobbet ringde klockan 07.00 igårmorse och ville jag skulle jobba och självklart tackde jag ja. Storhelg så katjing! Jobbade till 16.30 sedan hem och duscha och fixa och sedan upp till Per-Anders för att äta thai mat. Blev vårullar, kycklinggryta, grillspett och ris + jordnötsås. Gap var kocken, otroligt gott var det. Krille, Eric, JT, Oskar, Hasse var också där. Var enda tjejen och saknade lite girl company. Vi skulle på wärdshuset som hade annonserat om pubkväll men när vi kom dit vid 23 tiden var det stängt. Typiskt Bjurholm. Ringde till mina kusiner, Åsa och Malin och för att höra vad dom hade för sig.. Åsa och Johan var på väg hem så jag mötte upp hemma hos dom, Victoria blev nog lite paff när jag plingade på vid midnatt =P satt och pratade och lite senare kom Marcus. Klockan 03.00 var vi hemma.. hade jätte trevligt men älskling fick sig lite jobb inatt, haha böhöver inte gå in på detaljer men jag behövde en nattlig dusch om vi säger så.

Idag har jag legat i soffan hela dagen, hängde på Marcus morbror m. familj som ska åka hem till sthlm ikväll på pizzan men vi åt inte. Mamma & Pappa bjöd oss och farmor på middag-Lammkött! Lill gumman sov hos dem inatt. Jag känner mig trött och less.. vill hem och duscha och lägga mig framför Wallander om jag orkar hålla mig vaken tills dess.
Har dock lite skurjobb där hemma, suck.

Trevligt men slitsamt, nu blire lungt läng!

Love will survive

Jag är sjuk idag. Jag har varit på dåligt humör hela dagen. Kan bero på att jag har nikotin sug, men jag ger mig inte nu när det går så bra.
Fick iaf sovmorgon till 10.30, Tobbe & Marcus ramla in vid 1 tiden i natt och då sov jag så gott. Men vaknade såklart! Dom klev faktiskt upp förvånansvärt tidigt. Klockan 08.00. Sedan gjorde Tobbe lunch och dom drog till agnäsbacken för att åka snowboard. Jag fick nå ryck att göra massa mat till Emilia och frysa in i burkar. Så det pysslade jag med en stund. Efteråt kände jag mig som en bättre mamma, som inte bara ger burkmat. För det är väl så alla tänker.. man ska va så jäkla duktig hela tiden! Jag har mina perioder, ibland lagar jag egen mat och ibland blir det burk. Nu börjar hon bli så stor så hon kan äta det vi äter nästan (vi äter rätt kryddstark mat).

Sen for jag & Emilia hem till mamma & pappa och grilla korv, det var gott men kallt i luften. Nu efter en varm dusch mår jag lite bättre. Nu har älskling kommit hem också, ska snart upp till Bosse och äta tacos till middag.. mums. Släkt besök från sthlm också kan inte bli annat än trevligt.
Later-

party people

Halva gårdagen spenderade jag i umeå med Malin & Evelina, vi åt lunch på great eastern, det var great! Idag bjöd Hasse på både lunch och middag, man tackar! Först räksoppa till lunch. Sedan kom Evelina in till bjuris, jag gjorde varm choklad och vi gick ut och satte oss i en snöhög och njöt av solen och fikade goda mackor, bullar och kakor som hon hade med sig. Middagen hos Hasse klockan 19.00 bestod av fläskfilé gryta, pressad potatis & champinjon sås. Pelle, Ellen, Tobbe, Mattias, Marcus, Emilia och jag.. trevligt! Jag åkte hem strax efter middagen för Emilia var  tröttis.. hon sover nu. Jag funderar starkt på att bränna en bra film och krypa ner under filten. Jag känner mig inte riktigt kry.
Dom andra är kvar och dricker öl, känns inte ens lockande. oh no. Här gillas det att sitta hemma i soffan och känna lugnet, min party-period är för längesen över. Mina crazy days är räknade! Jag är numera vuxen inte bara på papperet utan i verkligheten.
Jag är glad att jag inte är 15 år idag.. det verkar vara jobbigt. Jag tyckte det var jobbigt.
Det går bra att sluta snusa också.. har varit nikotinfri i över ett dygn. Jag är bra!

En annan som också är bra är LILLEBROR som numera är stor.. Han tog körkortet idag - Grattis!!!! =D

Jag förstår inte att jag ska vara så trött, nu får det vara nog med denna halv förkylning som aldrig verkar vilja lämna min stackars kropp. Har iallafall lyxat på med att köpa en 100 grams marabou-schweizer nöt. Kvällen är räddad!


Förlossnings berättelse

Sitter och skriver på mitt pa, snart klar. Tänkte ni kunde få ta del av min förlossningsberättelse, enjoy!

Vaknade vid klockan 05 på söndags morgon den 18 feb av att jag hade värkar. Trodde att de kanske var förvärkar men dom kom med cirka 10 min mellanrum.
Marcus vaknar klockan 07 och frågar va jag stönar i..
- de gör oooont.
sen kunde han inte somna om

Ringde förlossningen vid nio tiden av att värkarna kom med 8 min mellanrum, hon tyckte jag skulle ta 2 alvedon och försöka vila.
Jag gick och duschade och upptäckte då en brun röd flytning. är de dags idag tänkte jag då.

well, klockan blev halv tio och vi bestämde oss för att åka in, värkarna började komma tätare och tätare.
klockan 10.20 skrivs jag in och är då bara öppen 2 cm.
Är på förlossningen till två, ser på tv och spelar fia med knuff =P då jag undersöks igen är jag fortfarande bara öppen 2 cm. Jag har ont och känner att det här kan ta hur lång tid som helst.

Vi pratar med barnmorskan som säger att vi kan ju lämna förlossningen och fara och fika eller nåt. Sagt och gjort så for vi på strömpilen och fikade vilket var svindyrt och jobbigt. smockat med folk.

Både jag och marcus är hur trötta som helst så vi bestämmer oss för att fara till hans kompis tobbe och vila en stund. Marcus somnar men jag små slumrar men vaknar av smärtan.
vid fem tiden åker vi tillbaka, är öppen 3 cm och äter middag.

Barnmorskan säger att om jag inte öppnar mig nå mer så kanske dom ska ge mig nåt så jag kan sova. Men det känns oxå jobbigt.
Duschar, vilket var otroligt skönt.. men nu börjar de göra ännu ondare.

Tiden går och klockan 20 nånting på kvällen får jag ett förlossnings rum och lustgas. vilket jag tycker hjälpte bra (till en början)
jag blir jätte glad och skrattar och nynnar på petters låt - Det går bra nu, kompis det går bra nu!
Marcus är jätte snäll, värmer rispåsar, masserar och stöttar mig hela tiden=)

Minns inte riktigt men när natt personalen kommer så är jag öppen 6-7 cm, härligt tänkte jag då.. nu är de på gång.

Vid midnatt gör de så ont så jag vrålar och skriker allt vad jag har, och försöker andas i lustgasmasken men de går inte. Jag blir bara yr och illamående. Min barnmorska kommer in och frågar om jag vill ha epidural bedövning .. men nej tack säger jag.

Sedan frågar hon om jag vill ha sterila kvaddlar.. men nej tack sa jag igen. Det är ju de 2 bedövningarna jag innan hade bestämt att inte ville ta. Hon erbjuder även spinal bedövning men eftersom den är lik epidural så säger jag nej på den frågan oxå.

klockan 00.49 tar hon hål på hinnan och klockan 02.02 är jag öppen 10 cm och då börjar krystvärkarna.
åh vad skönt att få börja krysta, krystar en dryg timme och klockan 03.09 den 19 februari föds våran dotter. (en dag före BF)
Barnmorskan frågar om vi hann se va de blev, de hade jag inte så hon lyfter upp henne och marcus säger, emma det är en liten tjej :)
jag är helt slut och vet inte om jag ska gråta eller skratta.. men jag vet att jag tänkte att det här var väl inte så farligt. Vi fick ju världens finaste flicka som belöning :D

Vi hade en jätte bra barnmorska, marcus va underbar hela tiden även fast jag bad honom att hålla käften ibland ;P

Det var en häftig upplevelse kan jag lova, och det bästa av allt var att få upp våran dotter på bröstet, efter nio månaders väntan har hon äntligen kommit!

LYCKA!!

image79
Välkommen till världen älskling!


Må bra dag

Igårkväll kom Evvan hit och gjorde mig sällskap, jätte trevligt att prata gamla minnen och få sig några goda skratt om alla tokiga tonårs bravader, det finns ett x-antal =)
Imorse var det upp på dagis, sedan följde jag M till umeå, han skulle på Meca & Van Service för att hämta hem reservdelar. Fattiga som vi är fick vi skramla på Van Service, skruvade lite på mig i stolen och fick fram "pinsamt att sitta här och skramla" hittade 14 kr i fickan men det räckte fortfarande inte riktigt, Ja men då drar vi kortet (där fanns 18 kr) då skrattde han och sa: Ta det där du! Tjänade ju 8 kr iaf haha!
Hämtade Emilia på dagis 13.30 sedan bar det av till mammaträffen, gott fika och trevliga människor som alltid. Fick middag av älskade mamma. Nu sover Emilia och M är och hälsar på husägere Hasse =) jag vill också se men det får bli en annan dag. Jag vill också köpa hus men det får också bli en annan dag =P

Har känt mig så hängig på sistone så jag bestämde mig att det var dags att rycka upp sig - sminkade mig och plattade håret och tog på mig finare kläder (finare än mjukisbyxor och tjocktröja) och det hjälpte faktiskt, kände mig fräsch och resultatet blev då välmående.


Trevlig måndag

Emilia vaknade halv tio imorse, jag behövde verkligen sova. Pigg var jag för första gången på länge. Åt lunch och for sedan på badet. Emma & Jesper var också där.. sedan fick jag träffa Diana och hennes Tindra, hel härliga tjejer. Efter badet fikade vi på jonte's, jag kunde inte motstå ett glasswienerbröd. Nu tänkte jag att Emilia skulle sova en stund så hon orkar med resten av dagen, vet inte om hon är så sugen på att sova hon ligger och tittar på mig:
image75
Känner mig lite trött själv, kanske ska lägga mig med korsord eller dammsuga =P . . de lär bli de sistnämda. Vet inte vad jag ska göra för middag. Min telefon har lagt av, går inte att ringa.. men det går bra att ta emot samtal och smsa. weirdoo. Längtar efter min love.
Just de träffade Evvan på konsum också.. vi ska in till city någon dag i veckan och träffa Malin, det ser jag frma emot.
Jag är glad!

Alltid kul med uppmuntran

Lördag kväll, jag sitter hemma och det är så skönt. Emilia sover och M är ute med grabbarna i Umeå. Idag har jag varit på folketshus en sväng, va någon vår mässa där. Inte alltför spännande men pappa var ju där. Sen fick jag en penna för att jag fyllde i ett formulär om folkhälsa haha. Hälsade på farmor också och fick fika och Emilia fick en fin haklapp. Hon är så go min farmor. Efter att ha hämtat Hasse i öredalen for jag & Emilia och åt middag hos mamma och pappa, fick inbakad fläskfilé, mumma. Såg melodifestivalen och min favorit, Charlotte Perelli tog hem segern.

Kul att jag fick en positiv kommentar också, har varit så mycket negativa kommentarer på sistone så tack det värmde verkligen =)
Känner ett sådant lugn, ska snart krypa ner under pläden (från ullkraft) kan ju göra lite smygreklam ;) och lösa korsord, har laddat upp med massa korsord, är verkligen en trevlig sysselsättning. Kanske låter som en pensionär nu =P men det är avkopplande. Jag är dock trött så hjärnan kanske inte är så på hugget ikväll. I så fall finns det säkert någon bra film att somna framför.
Känner mig väldigt tillfreds med livet just nu, jag mår bra och allt känns så bra. Jag har världens underbaraste familj.

image74
Mamma älskar dig mest i hela världen!

trött fredag

Jag är så trött och jag förstår inte varför. Kanske har blivit sena kvällar, men ändå. Jag har dock ingen ro att lägga mig och sova en timme, det finns inte i min värld längre. Att sova på dagen alltså. Har kokat de sista makaronerna vi har och stekt den sista biten falukorv, sitter och äter framför datorn det är rätt soft. Vi är fattiga. Pengarna är slut och 11 dagar kvar till löning. Suck! Ändå så lyckas man skrapa fram några kronor här och där.. jag som höll på spara till något roligt. Mat är så dyrt, tur att vi har hela frysen full med älgkött, är bra att ha en jägare till pojkvän.. fast hela höstens helger består av en sak.
Känns som jag inte hinner något, idag måste jag städa. Sen hämta lill älskling på dagis.
Helgen ska jag bara softa, eftersom jag förmodligen blir ensam ska jag passa på att se alla filmer älskling inte vill se =P

image73
Mina underbara älsklingar!

dubbla skift

Jag har jobbat sedan klockan tio imorse, först på älgfarmen mellan 10.00-14.30 sedan mitt kära rödklövern mellan 15.00-21.00 jag är ganska sprängd. Ska se spider man 3 och dricka te och äta varm macka och kramas med älskling! I LOVE!

sleepy sunday

Söndag och slö, det är som varje söndag då med andra ord. Jag fick sovmorgon imorse, tack älskling! =) Igårkväll bjöd vi pappa & mamma på middag. Lax rullar till förätt och sedan potatis, oxfilé och rödvinsås mums mums. Va en trevlig kväll, blev rätt sent. klockan halv tre tror jag dom sparkade hem.
Idag har vi slöat i soffan, sett national treasure och ätit belgisk choklad. Emilia är på strålande humör som alltid. Nu sitter hon i mitt knä och diggar till musiken, såå söt!

Hemmagjord pizza till middag idag gött.. hoppas på att få jobba i veckan, ge mig ett fast jobb någon??!!

image70

Fina Fredag

Höll på försova oss imorse, M ringde och väckte mig.. min älskade karl. Jag är lyckligt lottad som har honom! Är så trött.. inte så konstigt med mina fullspäckade dagar. Men jag gillare. Är solo hemma, och jag njuter lite av att kunna ägna några minuter själv framför datorn. Ska passa på att helgstäda nu när jag har tid också. Emilia är på dagis, hon vinkar så glatt då jag går, känns bra att hon trivs. Är hungrig och vill inte laga mat.. kanske ska bjuda min love på lunch någonstans i bjuris.
Ska jobba 14.00-20.30 känns kul.
Sen är det helg.. ska ligga i soffan och se bra filmer och kramas.

Allt rullar på och allt känns så bra, jag mår kanon bra! =D
Jag gillar att min blogg är glad och positiv nu.

image66


Det var en kollega på jobbet som sa att Emilia var så fin och att hon kommer bli en riktig snygging.. och det är hon min vackra blomma!

image69

Trevlig fredagkväll!


i don't look back

Jag sitter nu hemma, lämnade Emilia på dagis för att hon skulle få vara själv en stund.. hon va inte ens ledsen när jag skulle gå, men det är ju iof bra. Men det kändes som konstigt samtidigt men hon tycker det är så roligt. Ska hämta henne igen vid halv tolv. Träffa pappa & per-anders utanför dagis så dom skjussa hem mig, thanks! Har ätit två cheeseburgers och det va så gott. Nu nördar jag lite vid datorn, ska stoppa in en tvättmaskin (ovanligt =P) sen blir det väl att promenera upp för underbara backen igen. Kl. 15.00 ska jag infinna mig på worket, najs! Jag gillar verkligen att jobba. Jag är ingen hemmafru typ, skulle nog inte ens klara av att vara lyxhustru jag är helt enkelt för rastlös.
Jag känner mig glad!

image65
Jag & Sarat på annandagjul 2007

Hard work work

Va några dagar sen sist, men det har varit fullt upp. Inskolade mig på Bjuregården mån-tis, sen har jag jobbat idag. Emilia har haft inskoning på dagis oxå, M har varit med henne de två senaste dagarna. Imorrn och på fredag är det kvällsjobb som gäller + inskolning för Emilia på förmidagarna så det blir långa dagar. Men det är kul att vara tillbaka på Rödklövern =) Jag trivs verkligen bra där. Och Emilia trivs bra på dagis. Sitter och känner mig hungrig.. min älskling har köpt cheese burgare till mig från McDonald's, men han kommer inte hem på ett tag. Jag får koka makaroner eller nåt.. känner inte för att laga mat idag. Erika, svägerska.. fyllde år igår, vi var och skulle uppvakta men ingen hemma, så vi får göra ett nytt försök ikväll, hon bjuder visst på smörgåstårta ;)


Nu ska jag leka med min underbara dotter.
Puss

image64

Lite slö idag

Gårkvällen va kanon! God mat och trevliga människor. Höll igång till halv fyra imorse och därför är man lite slö idag. Dansade mest hela kvällen så det känns i benen kan jag lova. Vaknade klockan 10 med huvudvärk, tog en alvedon och drack en kanna vatten och sen sov jag två timmar till. Vaknade upp utan huvudvärk men med illamående. En köttfärspaj och ett glas proviva nypon är allt jag fått i mig, det känns att man inte är van att inta så mycke alkohol och vara ute så sent =P Men skojj vare!
Har legat i soffan och sett askungen, nu har M somnat. Jag sitter och längtar efter min älsklings gumma, ska åka och hämta henne snart.

Här är lite bilder från gårkvällen:
     
                        




Ikväll kommer Antonia & Simon och hälsar på, det blir trevligt! =)

shopping

Igår var det första inskolningsdagen på dagis, gick bara fint =) Sedan åkte vi in till stan. Åt lunch med Malin på Great Eastern. Sen blev det shopping.. köpte två koftor, en tröja, två par jeans och bh samt trosor + lite accesoarer. Blev så förvånad då jag som vanligt tog storlek 28 i jeans men var tvungen att gå ner till storlek 26 som passade perfekt! Jag är alltså mindre än innan jag blev gravid - great! Medan jag var i provhytten hade M köpt massa kläder till Emilia så hon fick sig en brunblå dress, två pyjamas, rosa tröja och bruna byxor. Så sött.
Idag låg vi alla i sängen länge, sedan har vi ätit  lunch som bestod av rostbiff och lyx potatis sallad. Nu ska lill gumman sova och jag platta håret. M ligger och tittar på tv. Ska ut på byn en sväng också, sedan blir det att lämna Emilia hos farmor & farfar och vi ska på 40 års fest =) det blir nog trevligt!

Trevlig kväll!
image55


RSS 2.0