Yeey

Nu känns det som våren har kommit för att stanna i Bjuris. Det är till och med varmt i luften. Jag och lill gumman sov länge imorse. Så vi hann inte med så mycke lek innan dagis. Jag gick oerhört sakta upp för backen. Hon vart ledsen då jag skulle gå.. då ville jag inte gå. Men vad gör man? IMORRN ÄR JAG LEDIG!!! och jag ska vara ledig även om någon ringer och frågar om jag kan jobba. Fast jag har så svårt att säga nej. Nu har jag mycket att stå i innan klockan slår 13.00 och jag ska infinna mig på jobbet. Ska tvätta, hänga och vika tvättt.. dammsuga hela lägenheten.. städa undan, äta. Jag kommer inte hinna hälften eftersom jag sitter här. Men det skulle vara så skönt att slå upp ögonen imorrn och allt är gjort. För imorrn ska jag och Emilia ut och leka, gå prommis, kanske se majbrasa också. Bara ha roligt hela dagen, jag ska inte ens ha på datorn. Jag ska ägna all min tid åt min prinsessa, mitt allt!

Måste ringa till chefen och fråga om schema inför sommaren för dagis ville veta. Näe nu ska jag göra ett ryck.
Trevlig dag kära läsare!

Gokväll

Kunde inte sova igårnatt, klockan var 01.30 sista gången jag kollade på klockan. Var ändå pigg när klockan ringde 05.50 imorse. Upp på dagis och sen på jobbet. Slutade klockan 15.00 gick ner för att hämta vagnen och gå upp och hämta Emilia, var bara den gamla vagnen eftersom den nya är i bilen och upptäcker att det inte är nå luft i däcken. Mamma kom som en räddande ängel med bilen det skulle bli lite jobbigt att gå och bära Emilia runt byn eftersom jag skulle handla också. Gjorde fiskgratäng till middag och sen har jag bara legat i soffan och sett tv. Såg Extreme Home makeover och blödig som man är rann en tår ner för min kind. Emilia somnade klockan 18, hon är så trött och grinig när hon kommer hem, vill kanppt äta =( får dåligt samvete för att jag jobbar så mycket.

Imorrn är det kvällsjobb så då hinner vi leka lite på förmiddagen iaf =)
image113
Älskar dig gumman! <3

it makes me weak

Ingen sol på min lediga dag, men så kan det vara. Fick en liiten sovmorgon iaf. Nu är man solo vaken. Emilia va så grinig, hon är så trött hela tiden. Det är inge kul. Blir lite orolig, fast hon är lite förkyld också. Ska äta lite nu, sen fixa håret.. det är en risbuske idag (som alla andra dagar) varför tycker folk att lockigt är så vackert..? dom skulle vakna med mitt hår en morgon så tror jag inte jag hör glädjerop direkt. Plattången har då fått vila länge nu, jag har varken haft tid eller ork att stå och dra hundra gånger tills det äntligen är spikrakt för att sedan gå ut och sedan är det vågigt. Så allt slit i onödan. Kanske ska göra ett ryck idag, dom sa det skulle blir regn så det passar ju bra. =P

Tack Erika för att du gjorde mig påmind om en låt jag hade glömt bort Hinder - Lips of an angel den är såå underbar =)

Tror jag ska äta en färdigrätt.. på helgen är jag inte speciellt på hugget för att laga mat, mer på veckan då är man så igång redan. Varför föddes jag inte mästerkock? Tror att det är stora klagardagen men jag vet inte varför jag känner mig så down. Första dagen på läng, men så är det ibland. Imorrn är ny arbetsdag. Ny dag nya tag.
Kanske beror det på att solen gömmer sig under molnen idag eller för att jag är född med ett pendlande humör oavsett.

That's all for today. Nu vaknar min prinsessa också =)

Skiter i duschen

Orkar faktiskt inte, får duscha imorrn efter jobbet istället. Så jag hamnade här, eftersom jag i stort sett kan varje replik i nothing hill så sket jag i den också. Jag har sett den 100 tals gånger och den är alltid lika bra. Jag är en sådan romantiker alltså. Eftersom det bara är jag som är vaken så passar jag på att blogga lite. Jag skulle egentligen ha fått mina 8 timmars sömn som förmodligen kommer bli 6 - äh sova får jag göra en annan dag eller möjligtvis om 17 år. Fast det vet man ju inte heller.. jag kanske har småbarn då också, fast hur gammal är jag då? hm, 37. Vill ha många barn. Hoppas jag kan få många barn. Fast sådant vet man ju aldrig heller.
Sitter och spelar lite harpan, det är kul.

Har slut på batteri i kameran och har inga hemma, måste köpa imorrn för nu går Emilia för fullt, även ute med stövlarna på. Mamma hade fyndat på lilla garderoben igår.. en vindjacka och vindbyxa, mössa och vantar för bara 300 spänn.. så Emilia är söt som socker där hon springer runt i rosa stövlar och rosa/röd dress med röda vantar och mössa. Ja ni skulle se vilken karamell hon är. Min mamma är toppen!

Nu känner jag tröttheten börjar smyga sig på, jag går på något sorts högvarv hela tiden. Men vad jag hinner med mycket. Och vad jag trivs med mitt liv nu. Nu fattas bara ett fast jobb, tänk vad skönt. Vet iaf att jag har jobb från nu till och med agusti ut. Känns bra.

Körde genom byn idag, solen sken och jag poppa stereo. Hela Bjuris vaknar till liv. Lovely! Jag har börjat bli lite skeptisk till att fortsätta skriva blogg.. jag tycker det känns så knepigt att så mycket folk läser. Alltså folk från typ städer jag inte känner någon i och så. Men jag skriver ju inte sååå privat längre, men ändå. Ska ta mig en tankeställare. Samtidigt är det ju kul. äh vad jag svamlar.
Gonatt!

hard work work

yeey! slutade 21.30 har gått fint. Nu dusch och noting hill och sova säng för att vakna upp till en ny arbetsdag- delad tur, just great! Men ändå bra för då hinner jag vara med min familj mellan 12-16.30 iaf. puss i'm happy!
ps. jag har till och med besökare på bloggen från UNITED STATES OF AMERICA, det var lite fränt.

Spännande

Eftersom jag är ungefär lika nyfikna som ni så har jag skaffat google analytics. Då ser jag varfifrån mina besökare på bloggen är. Besökarna är främst från Bjurholm och norra Sverige såklart, men även södra Sverige och Norge. Lite kul men samtidigt skrämmande på något sätt. Kan till och med se nätverksplatser. Bjurholms kommun bland annat. Återkommande besökare är 58,05 % det är ju kul och nya 41,95 % under de här dagarna iaf.
Kan se hur många som kommer direkt till sidan och de som går från andra sidor, typ apberget eller andras bloggar osv. Ja nog om det.. kul är det iaf.

Idag har jag jobbat 7-16.30. Sen dolat på här hemma med diverse mat, stök, tvätt och städ. Emilia somnade vid sju. Imorrn blir det kvällsjobb igen. Skoj. Fick mitt lönebesked idag och det var verkligen roligt. Min första lön på ett år och den var bra i mina ögon. Gjorde mig glad. Fick träffa MF med stormagen idag också.. soon soon äre maj =D ja det var väl det, känner mig på väldigt bra humör måste jag säga. Våren är här och fåglarna kvittar.. jag har dock kommit underfund med min snuva (eller mamma var det) blir alltid såhär varje år den här tiden, jag har ju pollen allergi! Great, not! Ja nu ska jag duscha och lösa korsord.. missat spårlöst har jag ocå gjort kanske hinner se reprisen på söndag.

Dagens ros går igen till mina kollegor, tror inte någon läser men ändå =) Malin får också en ros eftersom hon kom och sa hej idag!

Byee!


Boring blogg?

Dunderförkylningen har anlänt. Välkommen, eller inte. Har dock inte ekonomi att ligga hemma under täcket. Brukar gå bra när jag väl har vaknat till liv så att säga. Det är skönt att vara vaken tidigt.. fast det är skönt att sova länge också, fast det händer inte ofta. Känner att min blogg börjar bli boring. Har som ingen tid eller ork att skriva känns det som.  Vill umgås me med mina vänner.. men jag & MF har verkligen dålig tajming.. snart får hon bebis också, spännande. Jag längtar! =D Men nästa vecka kanske vi kan klämma in ett möte eller hur Malin? Jag måste ju in och köpa vår jacka till mig själv och Emilia. När ska jag hinna det? Näe nu väntar tvätt, ska försöka få Emilia att vila lite innan dagis.
Krya på mig!

hey

Igår då jag la mig i sängen bröt det ut på allvar, låg och gapade för att kunna andas. Är så less på att va förkyld, ja blir så trött i kroppen. Jobben bara strömmar in och jag ska jobba alla dagar utom söndag denna vecka. Hade säkert fåt om det inte är så att man bara får jobba 6 dagar i sträck. Ska inskola mig på en ny avdelning och det känns jätte roligt. Blir många kvällar, det enda tråkiga är att jag inte kan äta middag med min familj. Sitter och känner lugnet, börjar jobbet klockan 14.00. Solen skiner och det går inte att vara annat än glad =)
Ska dammsuga lite för ovanlighetens skull haha.. kan dom inte sopa gatorna snart?

Ja det händer inte så mycket, mamma va här på förmiddagen och tog bort mina 4 stygn. Doktorn hade sytt så fint så det blir inte så farligt ärr. yes yes.
Längesen ja la ut en bild, kanske dags nu
image112
Den finaste!


Måndag

Sorry mina läsare om jag vart dålig på uppdatera. Kanske bara gått en dag men ändå haha. Började jobbet klockan 13.00 och gick hem 21.35. Tur ja ha nära hem. Känner mig krasslig. Tror en förkylning är på väg.. Emilia har blivit förkyld och inte konstigt om jag blir det. Har ont i halsen och känner mig slö i kroppen även lite i knoppen, där va jag fyndig va! Det är jobb i stort sett hela veckan, bara ledig fredag och söndag. Men eftersom jag är lite av en arbetsmyra tycker jag det är trevligt. Ska nog åka in till big city umeå på fredag då jag fått min lön och inhandla vår ytterkläder till Emilia, det börjar bli rätt varmt nu. Även jag skulle behöva en vårjacka men jag vet tyvärr inte om pengarna räcker. Vi får se då jag betalt räkningarna. Känns skönt att få tjäna egna pengar.

Nu ska jag ta en dusch och sedan sova.
Gonatt!

Thai mat

Är gott och starkt. Middagen blev sen, så det var sovdags för Emilia så hon fick stanna hemma. Erika kom ner och satt barnvakt. Kom hem klockan 21.00 Oskars tjej hade lagat en köttgryta och friterade räkor och ris. Mumma. Tuggade på en sån där jalapenjo eller va dom heter och det brände hett i min mun. Lagom starkt är bäst. Tror Hasse håller med mig =) Har suttit och pratat med Erika i 2 timmar och nu sitter jag här, min M är kvar på festligheterna och jag mår bra av att avstå.. jag är hellre hemma med min älskade dotter och är pigg imorrn så vi kan leka. Jag älskar henne så mycket, mitt hjärta, mitt allt.

I'm head over heels goddess of mine
Your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back
the glory you found
I'm in deep debt, without you I wouldn't survive


I'm not ever alone
You're not ever alone

image110
Kärlek! mamma älskar dig mest i hela världen. <3

Nu väntar jag på att min älskade pojkvän ska komma hem och krama mig, men det lär säkert dröja några timmar =P åh vad jag känner lycka!

sol i sinne

Nu ska jag klä på mig själv och lill sessan och gå ut, kanske M skulle följa med ut, kors i taket isf! Vet dock inte vars han håller hus, skulle på konsum. well, thai middag ikväll.. blir gott om inte annat.
 Vilken härlig dag ha ha ha ha, man blir härligt glad ha ha ha ha, hela livet ler la la la la.
skriver ikväll !

Ont i huvudet

Ja det blev en lång och seg dag idag.. grät en skvätt av utmattning då jag kom hem och stod vi spisen och hoppades att potatisen skulle vara klar någongång så jag kunde mätta min trötta dotters hungriga mage. Min kära sambo förstod inte vad det var med mig haha! Jag är en sådan känslig människa, jag har så lätt till tårar. Helst om jag är slut i både kropp och själ. Emilia somnade halv sju. Jag sitter här och tänker att jag måste helt enkelt inse att jag inte hinner göra allt som jag känner måsten inför.. det kan vänta. Jag kan inte vara super woman och ha 8 armar även om jag skulle tycka att det skulle vara bra. Nu ska jag ta mig en välförtjänt dusch och stöka undan middagen. Sen mina vänner ska jag krypa ner i soffan och mysa, känna att det är helg. Sedan ska jag somna rätt tidigt för imorrn ska jag upp och leka med Emilia, vi ska gå promenad och njuta av solen (hoppas den vill titta fram på min två lediga dagar) Min M pratar om thai middag imorrn, ärligt talat är jag inte sugen för fem öre. Kan äta och sen gå hem.. jag vill bara vara hemma och känna lugnet. Det är inte så likt mig, jag är ju så rastlös, men just nu gör det mig ingenting att bara vara.

Trevlig kväll!

image109
LOVE!!

Trodde jag ja

Trodde jag skulle gå hem klockan 15 idag men här sitter jag på min timmas rast. En va sjuk och jag ställde gärna upp på att jobba till 16.30 istället. Har gått en promenad på förmiddagen, gladde både personal och boende. Kanon! Nej nu måste ja hinna dammsuga upp all sand innan jag traskar back to work.

Sen är det helg! lovely!

good night sweetheart

Jaha då var det kvällen. Min prins var visst hemma idag då jag slutatde jobbet. Trevligt värre. Vi har sett filmen 9 månader och ätit skräpmat. Tryckte 3 ballerina också.. jag är en sådan gottegris alltså. Ska snart lägga mig med mitt korsord eller läsa mama, lutar åt det sistnämda för jag är så trött. Jobb 7-15 imorrn och det känns ju skönt att få gå hem lite tidigare.. och orka med att laga någon mat. Kan inte påstå att jag är speciellt på hugget att ställa mig vid spisen efter en hel arbetsdag.. men det är ju bara att gilla läget för så kommer det att vara. Varför kan jag inte bara gilla att laga mat? tycker det är ruskigt tråkigt. Då bakar jag hellre. Bakade en rulltårta på jobbet idag, den blev god. Ska bli skönt med 2 dagars ledighet även om det inte lär bli någon sovmorgon för det.
Nu väntar jag bara på att älskling ska duscha så han kommer och lägger sig någon gång.

good night!

Nice Suprise

Igårkväll då jag satt och höll på somna vid datorn så låstes dörren upp och förutom jag är det bara två som har nyckeln, älskling & hans mamma.. och in genom dörren kom min älskling, vilken överraskning. Jag vart såklart jätteglad och vi låg i sängen hela kvällen - det var mys. Sedan somnade jag kanske vid 22 tiden. Upp och hoppa 05.30 och vad jag var pigg. Har lärt mig nu att det lönar sig med tidiga kvällar. Har rast nu, ska back to work klockan 12. Solen skiner och det är underbart. Vi ska kanske ut med några boende i eftermiddag så även dom får känna vårluften och solens värme.
Emilia var drock trött imorse. Lill älskling, det gör ont i mammahjärtat att måsta väcka min lilla solstråle till ännu en lång dag på dagis, hon är så duktig.

Nu ska jag sätta igång en tvättmaskin och läsa lite i min mama tidning jag fick idag. 3 nummer för bara 68 spänn.. + nå saker som jag dock inte fick idag? Jag var tvungen att unna mig lite rolig läsning.

oh happy day!

trött

Ja så var det onsdagkväll och jag är dock inte lika sprallig som i mitt förra inlägg. Tvärtom, jag är helslut! Det är Emilia också hon sover redan. Dagen har varit lång och gått sakta men trevligt har det vart. Vill se barnmorskorna ikväll men vet inte om jag redan sover då, är klockan 21. Ska ju upp 05.30 imorrn så jag behöver sömnen. Ska duscha och lägga mig med mitt korsord, sen somnar jag nog rätt fort. Saknar min älskling, kan inte den där kursen vara slut snart? Han är underbar! Nu ska jag span runt på FL, det är najs.

Lunch rast

Heloo sunny onsdag! jag är glad idag och solen skiner. Väckarn ringde halv sex imorse och jag var rätt pigg, la mig klockan 21 igår och somnade kanske inte förrän 2 tim senare men jag fick vila iaf. Kanon. Jobbet är kul! Gu va bra jag trivs, jätte bra kollegor oxå ni får dagens ros! =) klockan 12 är rasten slut och jag ska jobba till 16.30. Hoppas lill gumman har roligt på dagis och att hon inte blir alltför trött av denna långa dag.
Skriver ikväll igen, åh vad jag är lycklig!
Thank you!

Kan denna trötthet ge sig?

Jag är helt slut. Har gått upp och ner för backen hela dagen känns det som. Blir bara 3 ggr men det är mycke nog. Farmor bjöd på biff, morotstuvning och pären. Det var mums, Emilia åt en stor portion och det gjorde mamma, pappa och jag också. Emilia går bara mer och mer nu och det är så roligt att se att hon blir så glad då hon klarar det. Hon är så duktig. Sen säger hon mamma, pappa, titta, tutte och har sagt tack en gång. Vi har en bok med olika visor i och när hon ser spindeln så visar hon med fingrarna att vi ska sjunge imse, vimse spindel och följer med i rörelserna. Söt som socker är hon. <3
image108
Gillar också att klättra upp på allt och in i lådor mm. Här sitter hon i mormors stekpanna =)

Ska hoppa in i duschen, sen lägga mig i sängen och lösa min nyinköpta korsordstidning för 24 spänn som jag lyxade på med idag. Det flyter på bra med jobb, ska jobba det tre kommande dagarna och typ hela nästa vecka. Great!

Tisdag

Jag är hel trött vaknade nyss. Lämnade Emilia på dagis halv nio, sedan gick jag runt Bjurholm och väntade på att kiosken och konsum skulle öppna. Kändes verkligen som jag hängde på låset. Varför kan dom inte öppna  klockan 8 för? men en prommis är ju aldrig fel, fast det kändes verkligen som jag skulle somna då jag gick. La mig vid klockan 10 och det var såå skönt. Vart ju inte en sådan tidig kväll igår ändå.. jag är sämst. Men låg och pratade men älskling. Ska gå och hämta Emilia halv två, sedan kommer Emma & Jesper.. blir bara dom. Tindra var sjuk så dom kunde inte komma. Sedan ska jag & Emilia till farmor som ska bjuda på middag, det är alltid gött. Träffade henne på byn igår och hon är så gullig. Sa till sin vännina att hon skulle få se på nå vackert och menade då lill Emilia =)
Hade tänkt hinna städa nu när Emilia var på dagis men jag känner verkligen att jag inte orkar.. måste kanske börja med vitaminer eller något, för det här går ju inte kan ju inte va en tröttis hela tiden.

Tänkte på en sak då jag gick från dagis, det känns bra att man bor på en liten ort.. man vet vilka personalen är osv. Känns ju tryggt. Skulle nog vara jobbigt om man inte hade sett människan innan. Sa till en pojke idag som sprang med en stol på hjul fram och tillbaka där Emilia satt på golvet, kände mig som en sur tant. Han blev inte nöjd men lyssnade på mig. Tycker det är så hemskt att Emilia är så liten och dom springer runt och inte ser sig för. Näe nu ska jag försöka få i mig någon mat och byta kläder.

Skriver senare ikväll!

besök på vc

Japp då var det överstökat! Var på vårdecentralen 10 minuter tidigare vilket hann göra mig ännu mer nervös. När jag fick komma in var doktorn i valet och kvalet om jag verkligen skulle ta bort det. Han trodde inte det var någon fara och sen tyckte han inte om att göra ärr på kvinnor. Men jag är ingen sådan som är rädd för att märka min kropp med ett ärr eller två. Sedan tycker jag det är bättre att ta det det säkra före det osäkra. Födelsemärket har vuxit och ändrat färg på vissa ställen samt är ojämnt i kanterna. Tycker jag är bra anledning nog, sedan har detta märke orat mig sedan jag gick i mellanstadiet. Och till råga på allt ville jag inte betala 100 spänn för att prata i fem minuter. haha! Men han sa då att det var lika bra så slapp jag oroa mig. Han är en bra läkare, han gjorde mig lite lugnare. Fick sitta och titta på när de tog fram sprutan och kniven och då var pulsen rätt hög och det kändes som jag började toksvettas.
MEN Sprutan gjorde inte så ont som jag trodde, det spände litegranna. Har ju aldrig varit bedövad förut. Och jag kände knappt att han rörde där. Födelsemärket satt på höften och nu sitter där istället en lapp och under fyra stygn som mamma ska få ta bort sedan så slipper jag ner på vc igen. Glad i hågen gick jag hem!

Tidigare idag var jag upp på byn och lyckades hamna i blickfånget.. SVT stod och filmade vid anslagstavlan och jag och Emilia lyckades ju komma just då. Visste inte var jag skulle titta eller hur jag skulle se ut så det såg säkert mycket dumt ut. Emilia blir mer eller mindre lokal kändis här i västerbotten Har fått pryda första sidan på VF till och med =)

Emilia var så trött ikväll, var helt upp i varv då hon badade, sedan hade hon inte ro att äta välling ens så hon somnade ganska omgående då jag la henne. Jag är såå trött.. blev en sen kväll igår, kunde inte sova och tidig morgon. Ikväll SKA jag sova tidigt. Ska inte stressa runt så mycket. Det måste inte vara kliniskt rent här hemma 24 timmar om dygnet fast jag trivs ju som bäst då. Mitt huvud är tungt och jag har fallit tillbaka till nikotin begäret.. bad.

Nämen nu ska jag ringa mamma, sedan göra allt jag ska göra innan jag kan softa.

Hittade en bild då jag är på förlossningen, hello big mama!
image107
bilden är inte riktigt till min fördel, men det är det som gör den så charmig ;)

Rastlös

Jag är så rolig, då har jag längtat efter en ledig dag och då den kommer känner jag genast för att hitta på något. Emilia vaknade klockan sju och jag var jätte trött.. Älskling har åkt till Umeå och jag har ingen tillgång till bil eftersom mamma måste ha den i veckan. Jag är stuck in bjurholm. Vad göra? Hade glömt att jag skulle till vc idag så jag tänkte att vi kunde bada men eftersom jag ska vara där 14.30 så kan det bli tajt om tid. Det finns ju såklart andra saker jag kan roa mig med som till exempel, städ och tvätt men jag känner inte för det. Lär bli så ändå- Nu sover Emilia igen och jag kanske skulle ta på mig nå kläder och bädda sängen.

skriver ikväll igen och berättar hur mitt lilla ingrepp gick.


bloggar Naken i sängen

Tyckte det var en spännande rubrik och dessutom stämmer det. Slutade jobbet 21.30 sedan har jag duschat och fastnade här, ska snart hoppa i pyjamsen eller åtminstone ett par trosor. Bloggen är lite psykad och seg. Känns inte som något ovanligt. Ska ta mig en glass.. svärfar kom med en hel kasse full. Dom hade tömt glassfrysen på verkstan och det tackar jag inte nej till det vet Bosse =) så jag kan gärna bjuda på en glass när någon kommer på besök.. har ett helt sortiment som jag stolt visade för Malin & Antonia i fredags =) haha!
Jag älskar allt som är sött. Har hunnit trycka i mig en pizzabit sen jag kom hem också.. så jag gillar allt som är gott med andra ord.

Thats all for tonight! I'll be back in the morning. Ps. Jag ska ta bort ett födelsemärke imorrn, börjar bli nervös.. hatar sprutor, kommer få lokalbedövning-AJ!

"Trött och hemkommen"

Snor en mening av ida min ida, tyckte det passade in på mig just nu. Trött och hemkommen. Jobbade till 21.30. Har hunnit diska undan middagens disk och satt igång en diskmaskin, sedan satt jag mig här. Älskling ser på film med Simon. Jag ska hoppa in i duschen och lägga mig i sängen tror jag bestämt. Huvudet är tungt och kroppen slö. Kanske ska unna sig en tidig kväll, haha brukar aldrig lyckas med det. Hittar på hundra andra saker att göra. Inte många i min kontaktlista har uppdaterat bloggen heller.. kanske får gå och läsa lite på familjeliv. Näe nu orkar jag inte skriva mer.
puss

Trött

Efter två kvällars jobb och tidiga mornar hela veckan är jag minst sagt trött idag. Har sovit halva dagen. Emilia är också trött. M är och klipper sig. Rostbiffen jag gjorde blev inte helt välstekt så det blir bakläxa. Ont i huvudet har jag också. Antonia & Simon kommer till Bjurholm ihelgen =) och jag ska jobba. 7-21.30 imorrn och 14-21.30 på söndag. Hoppas Malin också vill komma ikväll =) Emilia diggar till musiken och vill också trycka på tangentbordet. hehe. Fast jag har huvudvär och är trött så är jag glad. Älskling är ju hemma!

image106
Love

Glad

För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, FÖR JAG HAR TAGIT STUNDENTEN FY FAN VAD JAG ÄR BRA!!! Eftersom jag aldrig fick stå på ett lastbilsflak och skrika med studentmössa med kära SPEI3 och någon alkoholhaltig dryck så sjunger jag lite här för mig själv istället. Fick hem mitt slutgiltiga betyg idag och jag känner mig så glad. Idag har jag varit i Umeå och hälsat på Malin, va jätte trevligt. Vi gick lång promenad och pratade. Mys. Sedan jobbade jag mellan 15-21.30. Nu kan jag inte skriva mer för min älskade M överaskade mig och kom hem nyss, jag blev så glad. =D

image104

Mensvärk och huvudvärk

Vilken underbar kombination, eller inte. Slutade jobbet klockan 21.00 sedan gick jag hem, en polisbil körde förbi mig, dom är bra ofta i Bjurholm nu.. med hundar och hela kittet. Daniel sa idag på jobbet "he som hänn, he hänn ihänna"  =) well, Bjurholm är inte helt händelselöst minsann.

Mamma satt barnvakt medan jag jobbade, känner mig helt slut i skallen. Har sett på Barnmorskorna, går på 1an kl 21.00 jag grät, det var så fint och när gulliga pappor grät, grät jag en skvätt till. När mammorna skrek tänkte jag, men skrek jag så mycket.. var jag så yr av lustgasen? Förmodligen skrek jag lika mycket.. men så yr var jag nog inte eftersom jag inte vågade dra in gasen för att jag är så rädd för att bli yr det är så obehagligt. Men jag tycker jag gjorde det bra som födde barn utan smärtlindring (förutom lustgasen då) kvinnor är så starka!

Nu ska jag erkänna något, idag när jag var på inte alltför bra humör och satt och frös tänkte jag ta på mig en tjocktröja.. när jag tar på mig den känner jag ett bekant föremål ligga i fickan - En snusdosa av märket general white, halvfull till och med. Självdicipinen försvann då direkt och jag kunde inte motstå frestelsen. Jag var ju så på dåligt humör så jag kände att det skulle muntra upp mig. Och det gjorde det. Nu tror ni kanske att jag kommer börja igen men det kommer jag inte. Jag ska bara snusa upp denna dosa. Har lix inte råd att köpa flera med mina ynka kronor på kontot. Man måste få njuta av det goda ibland.

Imorrn hade jag tänkt åka till Umeå och hälsa på Malin och min men då skulle mamma ha bilen och snön vräker ner. Men jag vill, börjar jobba klockan 15.00 så jag måste åka rätt tidigt och då kanske inte oddsen är så stora att de plogat? snön vräker verkligen ner. Men återigen så vill jag, har längtat efter att umgås me Malin. Får se hur det blir. Nu ska jag surfa lite på familjeliv och duscha för att sedan lägga mig i en renbäddad säng och slockna på studs.

Tack för alla kommentarer, och speciellt Marias idag.. det gjorde mig på mycket bättre humör! =)

image103
Lill gumman 3 månader <3

April väder

Har nyss kommit hem från att ha lämnat Emilia på dagis, snön vräker ner och jag kände att det dåliga humöret var på väg att infinna sig då jag drog vagnen upp för den långa backen i typ en decimeter nysnö. Jag som var så lycklig förra veckan då asfalten var framme och fåglarna kvittrade. Typiskt april väder, inget att göra åt. Pratade nyss med Mott på msn och såg henne i webcam, hon satt där brun i bikini då vart jag lite avis. Själv sitter jag och fryser.. mina naglar är alldeles lila.

När jag kom hem hade jag fått brev från försäkringskassan och jag hatar att jag alltid måste kompletera det uppgifter jag skickar in, vi kommer inte att hinna få några pengar den här månaden och hur ska vi då kunna betala alla räkningar som fortsätter dimpa ner i brevlådan? Vet inte ens hur mycke lön jag får. Men det ordnar sig, det gör det väl alltid. Men nu känner jag för att klaga. När jag lix är igång ska jag klaga på föräldrapenningen oxå, man måste minst ha 100 000 i årsinkomst för att få högre än lägstabeloppet som ligger på 180 kr/dag, och då blir det ändå inte så bra med pengar. Och för att få bra föräldrapenning måste man typ ha tjänat över 200 000 kr / år. Hur ska jag någonsin komma upp i dom summorna? Tell me! ÄH!

Va skönt det där var, jaha.. nu ska jag renbädda sängen eftersom det hände en liten olycka imorse då Emilia låg och åt välling. Börjar jobba klockan 14 så jag hinner väl med lite städ och tvätt också. Mitt humör är som en berg och dalbana jag som var så glad igår. Men vad kan man förvänta sig då lingonveckan tar sin start..

image101

mammaträff

Ännu en trevlig dag, känns som den vart lång. Emilia vaknade vid 06.15 tiden så då var det bara att stiga upp. Hade somnat rätt sent, låg och kikade på sex and the city och sedan blev det Irene Huss - Den krossade tanghästen som jag somnade ifrån. Får se slutet ikväll. Lämnade Emilia på dagis 08.30 sedan har jag donat här hemma, städat lite, diskat, duschat och suttit vid datorn. Hämtade henne 13.30 sedan var det mammaträff. Jag, Emma & Diana, Emilia, Jesper & Tindra var det idag och det var mycket trevligt. Emma hade bakat en god kladdkaka och köpt andra goda chokladkakor som jag så gärna mumsade i mig. Sedan bjöd mamma på middag, tackar tackar! Emilia somnade klockan 19, hon var så trött efter en hel dag med lek och bus.

Det är så tyst och lugnt här hemma, jag njuter av lugnet lite. Har en rostbiff i ungnen som jag ska ta ut vid exakt 63 grader. Första gången jag gör det annars brukar min M stå för tillagningen av älgköttet,blir spännande att se om jag lyckas, så svårt tycker jag inte det ska vara, hade ju trots allt MVG i matkunskap =P

Är så less på all musik jag har på datorn, har ni några tips på bra låtar? Just nu lyssnar jag på Fat Joe feat. Lil Wayne - Make it rain. När jag hör Flo-Rida - Low (feat T-pain) vill jag bara ut och dansa.. va så längsen, tror det var annandagjul då jag & Sara röjde på två våningar haha! Jag dansade hela kvällen och gick sedan på Max för att äta mat, Sara va på McDonalds men jag skulle promt till Max. Sedan efter att ha ätit upp skrovmålet sittande på någon bänk med en berusad urinerande man bredvid fick jag gå hem till Antonia på Teg i högklackade skor mitt i natten. Träffade som tur var en brud som ville följa med mig hem om ni fårstår vad jag menar. Jag sökte sällskap på vägen hem, hon sökte nog en sovkompis =P Fick iaf lyssna på hennes Mp3 medan vi gick och där spelades Barbados - Kom hem. Hon följde mig till dörren som en gentleman eller kvinna. Och jag var då glad för att få komma hem till en yrvaken Antonia.

image100
Jag är på strålande humör idag också, nu ska bara snön smälta bort så blir jag ännu lyckligare =D

glad dag

Det blev inge Umeå idag för att brorsan hade tagit bilen till Lse igår. Men istället kom Emma & Jesper och hälsade på, det var trevligt. Jag bjöd på blåbärskaka och marsansås och barnen lekte och vi pratade om saker mammor pratar om. Sen lyxade jag på med en billys pan pizza till middag, haha! orkade inte laga någon mat nu när inte M är hemma. Men det var gott, Emilia fick makaroner och lax med broccoli mexicana som jag lagat. mamma plus poäng till mig right?
Sen har vi myst och Emilia badat. Min lill gumma gick själv idag, flera gånger och flera steg, jag blev så stolt.. :D det blev hon med. Tittade på mig med stora ögon och stort leende, lill älskling är så duktig! <3

Sen kom mamma, pappa, brorsan & evelina med nybakta kakor och mjölk till mig, va snällt av dom och kakorna var underbara. Så här sitter jag halv mätt och funderar på att ta mig en glasspinne för att dämpa sötsuget.
Jag kan nu stolt berätta att jag är nikotinfri och nikotnfri snus fri haha! Har slutat med det oxå och det går bra, har tjuvrökt en ciggarett men det är inget jag kommer börja med. det har som aldrig vart min grej.

Evvan ringde nyss, det var roligt, har inte pratat i tele med henne på lääng.

Just det, jag har flyttat över Emilias säng till hennes rum nu, nu är det dags att hon börjar sova i eget. Det gick bara bra att lägga henne så jag hoppas det håller i sig. Näe nu ska jag surfa vidare och hämta glassen jag nämde =) Känner mig på ett strålande humör!

image99
Emma leker med Jesper & Emilia

halåå måndag

Vi klev upp klockan sju imorse, sedan har vi lekt och jag plockat undan lite, satt igång en tvättmaskin och sagt hejdå till älskling som åkte till umeå för ett tag sedan. Ringde nyss till ikea för att klaga på att stolsdynor till kökstolarna krympt, samt fotöljens överdrag, fast jag följt tvättanvisningarna. Fick till svar att jag måste åka till ikea och visa upp det, värt för mig som är bosatt så långt ifrån ett ikea varuhus. Känner att jag blir arg, men samtidigt måste ju dom få det bevisat att det har krymt. Men det blir väl att köpa nytt isf. Palla köra ner dit för att visa, ta av klädseln och allt, nej tack.

Jag känner att rastlösheten börjar komma, Emilia sussar och det är dåligt väder. Men det blir nog att gå ut iallafall. Blir inget bad pga att hon haft öroninflammation, kan ju inte vara så bra att få vatten i öronen så vi avstår ifrån det. Vill åka in till Umeå jag med och umgås med Malin. Kanske ska göra det? Om jag får låna mamis bil vill säga.

Vill ha ett jobb, vill tjäna pengar.. ska skicka iväg två ansökningar nu. Sedan ska jag kolla runt på utbildningar. Kanske rent utav ska börja i höst ändå. Jag är så rastlös av att bara jobba lite.


afternoon

Har nyss kommit hem efter en prommis med Lina och barnen. Kul att träffa dom för det var säkert över en månad sen. Jag kände va skönt det var att prata med någon av samma kön och situation. Saknar mina vänner, jag träffar dom sällan nuförtiden. Kan ju bero på att Emilia har varit sjuk och jag har jobbat rätt mycke mars månad. Denna helg har varit så slö. Älskling ligger på soffan än (han har gjort det hela dagen) Jag har iaf bytt gardiner i sovrummet. Tycker om när det blir en liten förändring, det märks att jag är född i tvillingarnas tecken "omväxling förnöjer" nog för att jag tycker att det är jobbigt att vara så ibland. Jag är så rastlös människa. Min sambo är raka motsatsen, vilket kan göra mig tokig. Men kanske därför vi kompleterar varandra så bra?

Tvillingen ogillar regelbundna vanor och kräver omväxling. Rastlösheten kan utåt ge sken av lynnighet och ytlighet, men det är bara för att allt går så mycket snabbare för tvillingen, som i sin tur tycker att resten av världen rör sig sakta. - stämmer så bra!
image97

Emilia sover i vagnen och jag håller på koka potatis, älskling tyckte det skulle bli en senare middag idag, sen somnade han. Får se hur sen den blir. Ikväll blir det nog film och mys, imorrn åker min M tillbaka till staden.


Idag är jag en glad mamma

Igår va en vakna på fel sida dag. Idag har jag vaknat på rätt sida och är på strålande humör. Det är även mina älsklingar =) Vaknade kl 7, gick upp och lekte, sen vilade jag på soffan en stund. Nu har Emilia vaknat också så nu är det dags för lunch. Idag ska vi hitta på något, sen en prommis med Lina. Skriver senare..

image96

better night

Vännäs Pizzan gjorde mig på bättre humör, nu ska jag duscha och sen krypa ner i soffan. mys.

bad day

Idag är en dålig dag, Emilia ville visst vara vaken inatt och det ville inte mamma. Det resulterade i 3 trötta personer idag. Emilia somnade vid halv tolv igen idag och det gjorde jag med och vipps var klockan 2. Det var den dagen det! Jag är på oerhört dåligt humör.. åh!

fräknar

Ska börja med att säga tack till er som gav er tillkänna.. känns trevligt att veta vilka en liten procent av er läsare är =) Ni andra får gärna slänga in en kommentar ni med.

Vilken härlig dag, är på mycket bättre humör nu än imorse. Vaknade vid nio tiden, såg att jobbet hade ringt 07.08 TYPISKT!! att jag inte hörde telefonen. Den hade fallit ner i sängspringan så ljudet lixom dämpade sig. Jag som är i behov av vartenda öre jag kan tjäna. Nåja det går inte att gräma sig mer över det.
 
Satt mig på altanen och njöt av vårsolen som lockade fram fräknarna i mitt ansikte och åt en euroshopper glass strut, tro det eller ej dom var underbart goda. Jag gillar euroshopper, billigt och bra.. och ni mammor, pröva blöjorna endast 79 kr för ett blöjpaket, då kan ju pampers och libero slänga sig i väggen med sina blöjpaket som kostar långt över hundralappen.

Idag kommer min älskling hem, äntligen! Sitter och funderar vad jag ska laga för middag.. men då kom jag på att eftersom jag inte har några pengar på kortet kan jag inte handla och då måste jag vänta till älskling kommer hem. Eller så slänger jag ihop en skink eller köttfärspaj, blev som sugen på det.

Emilia börjar bli piggare, det syns i ögonen och hon är inte lika slö längre utan väldigt sprallig. Det är kul =) Helgen är oplanerad, jag ska bara njuta av att ha älskling hemma.

Trevlig helg!

23.43

Gokväll! Efter att ha ängnat några minuter åt den långa listan med frågor som "är du irländare" är jag en aning trött i skallen. Jag har sett spårlöst och gråtit en skvätt.. såg när jag tittade mig i spegeln att jag är alldeles svart runt öga. Ska snart krypa ner i sängen och sova.. men känner mig som pigg. Har sett Beck - Advokaten också som gick på min favvo kanal - TV1000 Nordic, druckit te och ätit leverpastej mackor med smörgåsgurka på. Det är riktigt jobb fika det, mumma.

Läser en tjejs blogg som var 13 år när hon födde sin son. Jag dömmer henne inte men det känns så konstigt att en 14 åring har ett barn på 1 år, då går man i sjuan. Nyss börjat högstadiet, man är en liten plutt. Men man växer väl in i sin roll.


Sen undrar jag, det är så många som läser min blogg.. kan ni inte berätta vilka ni är? kommentera med namn, ålder och ort, om ni vill va anonyma kan ni väl exempelvis skriva : kvinna 38 bjurholm. vi ser hur detta går. =P

gonatt!

att jag orkar

10 saker om mig
1. Är du singel? Nej
2. Är du lycklig? Ja
3. Är du uttråkad? en aning
4. Är du ledsen? nej
5. Är du italienare? nej
6. Är du gravid? näe tror inte det
7. Är du full? nej
8. Är du en cooling? näe ser mig inte som cool hahahahaha
9. Är du från Irland? va är det här för frågor? näee
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Ja det är dom

8 saker om ditt kärleksliv
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Romantiker som jag är så jaa
2. Har du nånsin blivit sårad? Ja men oja
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Ja klart jag har
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Ja
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? yes
6. Har du haft en hemlig beundrare? jag tror det faktiskt
7. Är du kär? Ja i min Marcus såklart
8. Vill du gifta dig i framtiden? Ja klart jag vill

10 saker två alternativ
1. Kärlek eller lust? kärlek
2. Hår eller ögon? ögon
3. Katt eller hund? hund
4. Några få bästa vänner eller flertalet "vanliga" kompisar? få bästa vänner
5. TV eller Internet? beror på vad jag är på för humör
6. Coca-cola eller Pepsi? cola
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? eftersom de vilda utekvällarna är lite utav blir det romantisk hemmakväll.
8. Pengar eller lycka? lycka, men jag har fått lära mig nu på slutet att pengar är viktigare än jag trott.
9. Dag eller natt? dag, på natten sover jag ju.
10. MSN eller mobil? mobil

10 "Har du nånsin..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? haha näe
2. Brutit ett ben? nej
3. Gjort nåt du ångrar? gjort är ju gjort men klart man kan ångra sig.
4. Hoppat Bungee Jump? näe
5. Ljugit för någon du tycker om? ja tyvärr
6. Ätit en hel tårta? näe
7. Gjort bort dig offentligt? har hänt
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? ja
9. Gråtit när ett husdjur dog? har bara haft guldfisk, räknas det?
10. Velat försvinna? joo

13 Senaste...
1. Telefonsamtalet du gjorde? MalinF
2. Telefonsamtalet du fick? älskling
3. Personen du va med? va?
4. Roligaste grejen som hänt? att jag & marcus fått en underbar dotter
5. Personen du sms:ade? älskling
6. Du va i en bil med? emilia
7. Gick på bio med? älskling
8. Var och shoppade med? älskling
9. Du kysste? älskling
10. Du skrev till på myspace? har ej
11. Du kommenterade? mia
12. Du tillbringade natten med? solo i veckan, emilia sover iaf bredvid mig
13. Du kramade? Emilia

betyg

Åkte in till Vännäs vid halv ett, skulle lämna in mina tidigare betyg samt mitt projektarbete. Fick veta att jag fick MVG i alla kurser jag läste i höstas. Jag är en stjärna! När det går så bra blir jag nästan peppad att börja plugga i höst igen. Men ska tänka efter lite till innan jag bestämmer mig. Snart får jag mitt slutgiltiga betyg hemskickat. Jag har endast ett IG (Matte B) och behörighet till vidare studier. Känner mig duktig som har kämpat i alla dessa år.

Äter så mycket då jag är hos mamma o pappa, helt sjukt vad jag hinner stoppa i mig. Bullar, kakor, muffins, chips, godis med mera med mera... Ikväll börjar spårlöst, tror det är kl 20 på 4an. Är spännande när folk letar upp sina biologiska föräldrar.

Nu måste jag ner på byn och posta brevet till försäkringskassan (gick inge bra då jag skulle fixa e-leg) sen köpa nikotinfri snus, jag vet att jag är en fjant som håller på med det istället. Ja mena lönt, men jag äter inte lika mycke onyttigt om jag får ha något under läppen. Men en dag ska jag väl sluta med det oxå, den kostar bara 28 kr för er som undrar. Billigt och bra!

Det var allt för nu.


zZzZz

Nu äre kväll!! Gonatt!


sol ute, sol inne, sol i sinne!

Jag blir så glad av att det är vår och solen skiner. Asfalten är framme och luften känns varmare. Lovely!
Idag ska vi ut på prommis. Mys!
Jag blir galen, vi är så panka man kan bli och hela tiden kommer räkning på räkning. Varför kan jag inte få vinna en miljon eller något.. 100.000 iaf. Kommer inte att hända så det blir att leva på nudlar.
Men jag är glad att vi får vara friska och lyckliga. Pengar spelar så stor roll i dagens samhälle, tyvärr!

Nu måste jag utbilda mig och dra in feta löner!

bloggbehov

Då har jag avverkat 2 filmer, först Solstorm och sen Från andra sidan, sistnämda var en rysare. Scary shit! Har också hunnit trycka i mig massa godis. Mysigt med film, tråkigt utan älskling som just alldeles precis skickade mess och frågade om jag gått och lagt mig.
Verkar som många haft blogg behov de sista dagarna då bloggen vart ur funktion.
Idag har jag haft 40 besökare, skulle vara roligt att veta vilka.. ? jag kanske vet max hälften.

Nu ska jag hoppa isäng och lyssna på någon avslapnings cd, eller mental träning eller va det nu var. Sen kommer jag att somna ganska fort.

image97
finaste underbaraste lill älskling

Snodde lista av lina

Namn: Emma
Ålder: 19 då jag väntade Emilia
Graviditetssymtom: bröstförändringar, lite molvärk i magen
Positivtgravtest i vecka: 4-5

Då berättade jag för...
Mamma och pappa:
haha 2,5 månader senare
Min bästa kompis: några veckor efter att jag plussat
The girls: i fjärde månaden typ

Min barnmorska heter: Anna-Britta
Vikt vi inskrivningen: 64
Vikt vid förlossningen: 81-82

Mat jag var torsk på (favviscraving): Apelsiner, fisk - jag åt ofta, det mesta och mycket.
Mat som fick mig att vilja kräkas: lök ringar

Illamåendet började: juni-juli
Och slutade: agusti-september

Mina första mammakläder: mammatröja från h&m
Första bebisprylen: vagnen tror jag

Då kände jag första sparken: vecka 21 typ
Vi trodde att bebisen i magen var: en flicka eller pojke, hade ingen aning.
Namn vi funderade på: Emilia, Felicia, William eller Wilhelm
Grejer som hände med min kropp: Jag vart större :P
Så motionerade jag: Simmade varje vecka, promenader och sparkturer varje dag.

Konstiga grejer jag gjorde under min graviditet: började städa mitt i natten haha
Konstiga kommentarer jag får höra: Det måste ju vara fler än en där inne?
Konstigaste bebisrådet: av en bm på bb, amma minst var tredje timme.. jag var helt slut efter några dygn.

Värsta gravidminne: det måste ha vart alla humörsvängningar och bråk som uppstod av det.
Bästa gravidminne: såhär i efterhand tycker jag det var så mysigt att vara gravid, men dagen vi åkte in till förlossningen var en härlig dag om vi bortser från all smärta =)


Jonte's fyller 2 år idag

Och det firar dom med jubileumspriser. Va nyss dit och hyrde 3 filmer samt köpte lite lösvik - allt för endast 37,50 kr!! Så nu ska jag & mami se film. Hyrde Solstorm, Mr. Brooks och Från andra sidan. Ska bli skönt att lägga sig i soffan.
saknar älskling, puss.

Ja den fungerar!! =D

Jag har saknat min kära blogg.
Igår jobbade jag mellan 08-13. När jag kom hem var lill älskling ännu sjukare så jag ringde på vc och fick komma direkt. Visade sig att hon har dubbelsidig öroninflamation och rosslig i bröstet. Penicillin fick hon.. men hon kräktes 2 ggr igår så jag vet inte om den verkade? imorse spottade hon bara ut den =/ vill att min lilla gumma ska bli frisk. Nu ligger hon och sover så sött min prinsessa. Doktorn sa att det är för att hon börjat på dagis, vilket smittställe alltså.

Håller på att tvätta våran vita soffgrupp, det behövs kan jag lova :P
Idag ska jag på arbetsförmedlingen och sen hem till mamma. Älskling är i Umeå och tar lastbils kortet så han skulle sova borta ett par nätter. Då åker vi till mami, blir inte lika ensamt då. Sedan är det längesen jag och mamma umgicks en längre stund.

Har färgat håret mörkbrunt igen och jag stormtrivs här är resultatet:image94

Nu ska jag passa på att duscha. skriver senare.


RSS 2.0