Thank god it's friday

Jag höll just på somna på soffan men klev då upp för att kissa. Har inte gjort det än för jag råkade hamna här.. ska göra det sedan lägga mig igen, kommer somna ganska omgående. Känns inge kul och somna i sängen så jag tar soffan i hopp om att vakna pigg som en mört om en halvtimme.. kommer inte hända men värt att ge det ett försök. Min familj sover båda redan, nog för att M säkert vaknar till liv om några timmar, och Emilia tidigt imorrn bitti, bäst för mig att vara pigg då så vi kan gå ut i det vackra vädret som förhoppningsvis varar hela helgen.
Ha en mysig fredagkväll kära läsare!

Det är sommar

Värmen är såå välkommen, jag har tyvärr inte haft möjlighet att vara ute i det vackra vädret, förutom en stund på eftermiddagsfikat. Men va skönt solen värmde. Träden är gröna och hela bjur har vaknat till liv. Underbart.
Har lagt Emilia men hör hur hon ligger och pratar för sig själv, hon va även trött idag, fast inte lika som igår. Fina gumman. Jag vill bli brun, är nästan halv avis på min fina dotter, hon är fint brun året om hon =) men ska försöka jobba på det i helgen, ja ä som blek.

Har betalat räkningar ikväll och till min stora glädje finns det pengar kvar och inte bara några hundra lappar. YES!
Räknade mina timmar jag har jobbat denna månad och vet ni vad? Jag har jobbat heltid.. shit vad jag har jobbat, har bara några få lediga dagar. Så nästa lön är verkligen välkommen den med. Jag är lite av en arbetsmyra.
Har ändå kommit underfund med att vi har för mycket räkningar, nu ska vi skära ner på tvn alltså.. vi har både canal digital och viasat. Onödigt jag vet men det var inte min idé. Jag är alldeles för ekonomisk för att ha sådan lyx. Jag vill ha pengar kvar och kunna unna mig en sak eller två.. vill köpa sommarkläder, ska fara till umeå nästa vecka om jag inte jobbar. Träffa Malin & Nicole och shoppa nå kläa. Hoppas det vackra vädret håller i sig för då är livet mycket enklare.
Blev rullkebab till middag. Daniel frestade mig med att prata om att han skulle äta kycklingrulle idag. Men jag sa faktiskt till honom att jag INTE skulle fara på pizzan eftersom vi åt det förra fredagen, men när slöheten intog sig typ då jag kommit innanför dörren så var valet inte svårt. Jag kommer bli tjock igen, men he ä väl bra att he finns nå å ta te när åska gå? haha

Nu ska jag röja lite här, det kanske låter som jag alltid städar.. men sanningen är den att jag har släppt min pedantiska sida en aning och är mer avslappnad. Det är skönt måste jag säga. Men nu ligger det leksaker runt hela lägenheten och sedan ska räkningarna in i pärmen för betalda räkningar. Sen finns det alltid något att stöka i. Jag gillar som att ha ordning, är det kaos här hemma är det kaos i min hjärna också. Jag har haft superminne, sa för ett tag sen till min sambo att jag aldrig glömmer något och gör jag det så glömmer jag med flit. Måste nog erkänna att minnet har svikit mig lite, men gör det som det nu har gjort lite denna vecka, har glömt blanketter och nycklar och väskan så är det pga stress. Jag har vart stressad i veckan, en bra grej är köksklockan som går typ 10 min för fort. Det leder till att jag är 10-15 minuter tidig på jobbet.. ganska bra ändå.

Näe gu va jag skriv ikväll. Ska försöka göra en tidig kväll ikväll, har blivit sena kvällar hela veckan. Imorrn äre jobb 7-16.30.

image151
Här är Emilia 5 månader och tröjan har hon fått av farmor.
Sover inte Emilia så sover ingen, så sant som det var skrivet hehe!


Tankar och funderingar

Jahapp, ny kväll och jag har även jobbat denna. Imorrn och på fredag blir det dagsjobb. I like it! Emilia gumman är trött som bara den, somnade halv sex utan att äta middag fick jag höra. Imorse sov hon till kl. 10 och somnade kl. 18 kvällen innan. Jag blir som orolig, borde jag vara det? Eller är det vanligt att barn i 1-års åldern är så trötta?

Jag ska duscha och hänga upp en tvätt.. hann trots allt städa lite idag. Min dag ha vart stressig, eller jag ha vart stressad. Vilket såklart resulterar i dåligt samvete. Vill vara glad, pigg och rolig mamma. Inte trött och stressad. Men som Caroline af Ugglas sa i ett repotage i mama "Jag tror att det dåliga samvetet gör dig till en bättre mamma" Kanske? Gillar repotage där mammor är ärliga och vågar säga att allt är inte en dans på rosor och att man känner igen sig i va de säger. I många fall, typ på familjeliv så säger många att allt är så bra, inga problem i sex livet där inte, deras ungar sover och grinar aldrig haha.

Det värsta jag vet (vet att fler mammor säkert håller med mig) är när folk som inte har egna barn kommer med kommentarer som "Men det är väl bara att göra så" "Det är väl ingen fara med det, det händer alla barn" "Men så mycket skrek väl inte din dotter när hon var liten, så jobbigt kan det väl inte ha vart" "Jag förstår inte att ni låter ert barn sova borta (hos mor/far föräldrar i vårt fall)" Tyvärr finns det dock mammor som faktiskt inte tar speciellt stort ansvar över sitt/sina barn och lämnar bort dom så fort de får tillfälle, men nu pratar jag om oss med ansvar =) tror inte barnet tar någon skada av att få sova en natt eller två hos mor/far föräldrar, snarare tvärtom. "Jag förstår inte varför du inte lagar all barnmat själv, det är ju så enkelt" Men om jag inte har ork? om jag hellre prioriterar att leka med min dotter gör det mig till en sämre mamma? NEJ! Likadant med ammning, alla ska vara så duktiga. Gör vad som känns rätt iställe för att kämpa då både du och barnet gråter. "Det skulle då jag aldrig göra" Vad vet du? Hur kan man uttala sig om hur man skulle göra då man aldrig vart i samma situation? osv osv. Listan kan göras lång med dumma kommenatrer.
Ingen och då menar jag INGEN kan tänka sig in i hur det är att vara mamma innan den själv är där. Klart att många tror att det bara är mysigt och gulligull med en bebis och allt är som på ett rosa moln. Men det är inte bara gulligull. Självklart tycker jag det är underbart att vara mamma och vill gärna ha fler barn. Men tycker bara att den som inte har en aning egentligen inte ska uttala sig eller få en att känna sig dålig.

Jag är den bästa mamman åt min dotter och mår jag bra mår hon bra!
Lite pepp talk till er mammor där ute, ni är bra! Låt ingen annan tuta i er något annat.
punkt. tack och godkväll!

image149
Emilia bara några minuter gammal, lycka! <3

oh no darling, no wind, no rain

Här sitter jag efter ett 8 timmars arbetspass, känner mig lagom seg i bena och ska snart ta mig en dusch. Har hunnit trycka i mig de sista chokladhjärtnana jag fick på min födelsedag också. Alltid slinker det ner något gott på kvällskvisten. Blir jobb hela denna vecka. Skönt att få va ledig helgen, jag jobbar hellre på veckorna. Nog för att det blir mer pengar på helgen men jag värdesätter att vara med min familj istället. Tror att jag ska gå med i facket, verkar som en bra idé. Eller?

Var vackert väder idag, jag tog på mig kjol imorse, vilket jag ångrade lite när jag kände att det blåste faktiskt en del. Men härligt samtidigt. Sommarn är på väg =)
Vill åka in till Umeå och shoppa lite känner jag.. nu har jag fått min lön och den var fett bra! =D
Lill gumman min sover och jag vill kramas med henne känner jag. Får kramas med M istället.

Jag känner lycka!
image146
Malin & Nicole
på besök =)

image145
min tårta, inte lika fräsig som Emilias och inte lika god som Marcus, men helt okej!

Om du lämnade mig nu

Jag har drömt mardrömmar hela natten, hemskheter.. jag grät typ när jag vaknade upp i natten. Jag blev jagad av tokiga människor som skulle droga mig, stack in 3 använda nålar i handleden av misstag och trodde jag skulle få någon hemsk sjukdom. Hel crazy! Nu är jag hemma, sitter och funderar på livet samtidigt som jag försöker peppa mig själv att städa. Det går trögt.
Emilia har sprungit runt i lägenheten och letat efter pappa, hon ropar samtidigt pappa paaapaa och tittar sedan på mig med ett uttryck som mamma, var är pappa? Söt gumman min.

näe nu ska jag göra ett ryck.
image144
Jag & Ida i lördags

Rast

Jag rastar och känner hur trött jag egentligen är.. varje steg jag tar känns tungt och har jag stått upp mer än 5 min blir jag less i bena. Jag ska seriöst inte dricka mera. Nykterist, javisst!
Herr ågren är på besök och jag vet egntligen inte varför.. kanske för att intaget av alkohol vart för stort och antalet crazy dance moves för många. Även att brorsan som så snällt hämtade mig gjorde mig påmind om några pinsamma fraser jag sa under kvällen. Träffade en bekant (som förövrigt är från Irak) på pizzerian Laponia och då hade jag kläckt ur mig "Duu, om jag skulle gifta mig med dig skulle du vilja att jag läste koranen då?"  Han svarade då att "det är upp till dig" "Åhh va fint" hade jag då sagt. Johannes mitt kusinbarn sa då till mig att sådär kan du ju inte fråga.. men då sa jag glatt "fråga man ingenting får man ingeting veta"  När pizzeria snubben frågade om jag fick en flicka eller pojke så svarade jag flicka och vände mig sedan till den bekante och sa "I ert land vill man väl helst få pojkar va?" Tur att han bara skrattade åt mig haha. Jag är pinsam jag vet. Har inga fördomar eller så.. men det blir lite fel ibland bara.

Andreas stack nyss in huvudet och sa att jag får väl skriva att jag är sleeten.
Så jag avslutar med att säga att ja ä nalta sleeten!
Hööres hujj!

Sleeten

Jag mår riktigt piss idag, blev för mycket av det goda igårkväll. Nu är jag dyngtrött och ska lägga mig och sova. Morsdag idag och vi har ätit tårta och go mat. Imorrn äre jobb som gäller.
Roligt att träffa SPEI igen, vilka fina människor.

puss marcus

underbar

kväll igår... SÅ ROLIGT :D

and again i pretend that im ok

Igår kom mamma, pappa, brorsan, farmor och morfar hit. Jag fick pengar och blommor. Tack tack. Va så trött igårkväll att ja somna i soffan. Är trött idag också.. är trött varje dag. Måste börja äta vitaminer eller något. For ut på förmiddagen och handlade skor åt mig själv.. måste ju få unna mig något. Fick lite dåligt samvete att jag la 400 kr på en grej åt mig själv, men efter en stund kände jag att jag har väl rätt att göra vad jag vill med mina pengar som jag för övrigt fick igår för att köpa något åt MIG SJÄLV! Va på bolaget också.. ikväll ska jag ha roligt. Ska till Lycksele på klass reunion. Känns skit kul, men det finns ett litet problem. Hur jag ska ta mig dit? borsan skulle hämta mig iaf. Bussen tar 2 timmar och 25 min från vännäs för att vara exakt. känns drygt att sitta i en varm buss så länge. Vill helst komma hem inatt så därför kör jag inte själv. Eftersom de vart så många hinder så hade jag för en stund tänkt skita i alltihop. Men sen kom jag på bättre tankar ändå.

Så det är väl bara att göra sig klar och försöka få nån snäll själ att skjussa mig till vännäs busstation. Inte nog med det så har Emilia gömt bort min hårborste. Jag hittar den inte. Blir galen.. fast det är jag redan. Bussen går om 2 tim, stor suck. Jag hatar bussar!!!!!!!

Hoppas denna kväll blir bättre än denna skit start. Fast skorna va iof plus. äh hejdå!

feeling allrigt

Jag känner mig lite nostalgisk idag och jag vet egentligen inte varför men jag har ägnat några minuter åt mina vänner. Gamla vänner och nya vänner och vänner jag alltid kommer att ha. Har firat min födelsedag på jobbet och det var trevligt, har ätit 3 tårtbitar, gött!
Dom sjöng till och med ja må hon leva för mig på rapporten, men jag var nog mest högröd i ansiktet eller som Daniel uttryckte det "som en koke kräft"  =) tycker det är lite jobbigt när allas blickar är riktade mot mig. När ska jag växa ifrån det egentligen? När ska jag någonsin kunna spela cool i situationer som då. Aldrig, jag är och förblir den jag är. Det vill säga blyg och försiktig. Enda gången jag inte är det är när jag är påverkad av alkohol, men det talar vi om en annan dag. Det ska ju som finnas ett mellanläge, kan vara svårt att hitta det mellanläget ibland.

När jag kom hem för cirka 2 timmar sedan fyllde jag tårtan med marsan och chocklad och grädde ovanpå.. min favorit, hoppas den blir god. Imorrn ska jag också jobba men bara 8-13, skönnt med en dagtur efter 4 kvällar i rad.
Emilia var vaken då jag kom hem ikväll också.. hon är som en solstråle, tittade entusiastiskt på när jag fixade tårtan och ville så gärna smaka. Klart hon fick, jag är lite för snäll när det gäller sötsaker.. tandläkarn skulle nog skälla på mig om han visste.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen söva.. eller förresten det vankas varma mackor och te. Värt att vara vaken för.

Takida - Curly Sue, jag blir aldrig less på denna låt.

Ingen vanlig dag för det är min 21 års dag

Jaha och det känns precis som vanligt, fast ändå är jag en aningen gladare bara för att jag vet att det är min födelsedag. Har redan fått massa gratulationer. Va upp på byn och handla nyss och då var det många som sa grattis, tur att apberget & bloggen finns så alla kommer ihåg en haha. Sen var jag upp med tårta på jobbet, man kan ju dela med sig av det goda =) alltid glädjer det någon. Börjar jobba kl 14.00 innan dess ska jag bara ta det lungt. Emilia lill älskling sover nu. Hon är så goo.

Vet fler som fyller år idag så jag sänder ett grattis till dem också =)
Är en aning kallare än vad jag hoppats på, men ja ska lix va inomhus.. jag tappade en vante på byn, typiskt!!
Den är lila och vit, om någon hittar den säg till.

image143
22 Maj 2007, en aning varmare ute, jag en aning tjockare och Emilia en aning mindre =)

kväll

Har kommit hem från jobbet och jag känner mig pigg, kors i taket. Emilia var vaken då jag kom hem till min stora lycka. Då hann jag mysa med henne en stund innan hon skulle sova. Imorrn äre ingen vanlig dag för då är det min födelsedag. Men jag tog på mig att jobba kväll imorrn eftersom en var sjuk. Får ha mitt "kalas" på fredag istället. På lördag är det SPEI-reunion i Lycksele. Det lutar åt att jag kommer fara om jag fixar skjuss osv. Känns roligt att träffa alla igen =D
Har vart nere i en depp period nu i några dagar men jag har bestämt mig för att lägga ner deppandet. Det blir inge bättre av att jag går och är på dåligt humör. Man kan inte få som man vill allt jämt. Jag måste acceptera det, hur svårt det än kan vara att acceptera vissa saker.
Det var allt för ikväll.

Det blir aldrig som man tänkt sig

Jaha, blev inge umeå och lassa idag. Jag som hade bytt min 8-13 tur till 16-21 istället. Men vad gör man då man får reda på det kl 22.00 igårkväll..? Antar att Daniel hellre jobbar dag? så han får göra det då han var snäll och bytte. Blir min tredje kväll i rad istället. Ibland önska jag att min sambo var lika bra på planera som jag. Suck!
 Alltså inge dagis för lillgumman idag, som för övrigt sover än. Fattar ingenting. Hon vaknade klockan 03.00 inatt och ville äta. Sen dess har hon sovit som en stock. Hon brås både på mamma & pappa som gillar att sova länge. Men jag ska väcka henne nu. Vi måste ju äta lunch. Vi ska äta på wärdshuset idag. Vilken vardagslyx. Måste ju passa på medans vi har pengar haha. Nu ska jag kolla posten, Lina tipsade om ett hus i bil & bostad. Nu har lill älskling vakna. Jag ska väl vara glad för min sovmorgon men just nu känner jag mig bara slööö. Tårta måste jag ju baka idag också. Har vart lite lat och köpt tårtbotten, känns som jag la all energi på Marcus och Emilias tårtor.
Här är deras, min lär bli tråkigare.
image141
image142

Emilia dansar till diana ross & the supremes - you can't hurry love, härlig start på denna dag =D

180

Sidvisningar på min blogg idag och 60 unika besökare - kul!
När jag kom på jobbet var mitt dåliga humör som bortblåst och det tack vare mina fina kollegor, möttes såklart att av ett stort leende och "Du ä int sleeten idag?" Det går ju lixom inte att vara annat än glad i deras sällskap =) Sen bjöds det på tårta och bakades muffins. Att äta gör mig också glad. Nu har jag tagit mig en dusch och funderar starkt på att inta sängläge. Min lillgumma sover och jag önskar att hon va vaken så jag fick krama henne.
Gonatt!


smashing hot?!

Tänkte som så att nu eftersom jag är på så dilgt humör kan jag ju unna mig något och det blev en hårinpackning. Vet inte när jag gjorde de sist (förutom 5 mins inpackningar istället för balsam) Så sagt och gjort, tvättade håret och lät hårinpackningen sitta i 25 min. Nu känns det mjukt och luktar gott. Lyssnade även på uppigande musik och lyxade på med en make-up. Så nu är jag en aningen gladare =)

image138

image139

Jag har rätt snygga lockar ändå.. =P att höra mig säga det är ett framsteg, jag som hela mitt liv har gjort allt för att hålla dem borta.

Nu ska jag dra på jobbet!
Hujj!


Bad day

Vaknade kl 07, trött som en jag vet inte vad.. efter välling och lite mys somna vi om. Vakna klockan 10 och då var det snabba ryck upp på dagis. Hann inte leka med min sessa idag.. känner dåligt samvete. Iaf gick jag på ICA och handlade lite smått och gott inför mitt såkallade kalas på torsdag. Då jag ska fira att jag fyller hela 21 år. Vill inte bli äldre nu. Nu kan det få stå stilla en stund om det vill.. men det lär ju inte hända. Vips är jag 30. Hemska tanke. Min kropp värker och mitt huvud är så tungt, vet inte varför för jag tycker jag somna i rätt bra tid igår ändå. Mitt humör är inte det bästa och jävlar Daniel säger du att jag ser sleeten ut idag när jag kommer på worket, blir det spö.. haha!! =P Iof lär jag göra det så då äre väl okej =D

Nu ska jag göra en omelett.. fan va opepp jag är för allt. Gör mig glad någon!

Härlig måndag

Vaknade på ett strålande humör. Emilia vaknade halv nio så jag fick till och med sovmorgon.. väldigt behövligt för oss båda tror jag. Har nyss vart och lämnat Emilia på dagis. Börjar jobba kl. 14.00 innan dess ska jag vara effektiv, ska dammasuga och skura golven. Laga lunch till min arbetande karl även till mig själv =P Sen har jag lovat att jag ska fixa grillspetten som ska ätas ikväll, tyvärr inte av mig. Jag är för snäll ibland alltså.. men vad gör man inte för att glädja den man älskar? Iaf är det drygt för jag ska trä köttet på pinnar och det är inte lite kött.
Nu borde jag egentligen lämna datorn men känner mig halv seg i benen.
Ska äta bacon och stuvade makaroner till lunch.. ä som gött.
Va varmt idag, härligt! Tog på mig vantar vilket inte behövdes.
Ha en bra dag ni me!

image137
Min fina prinsessa! <3

Humör

Mitt humör suger verkligen denna helg, jag är så sur och less. Har noll ork. Jag och Emilia har hälsat på gammelfarmor idag, hon bjöd på fika och götta sen fick jag massa korsord. Min kväll är räddad!

Design

Som ni ser har jag ändrat min design lite här på bloggen, helt själv dessutom. Blir tokig av alla koder och mallar osv. Har lyckas få in en klocka, byta färg och bakgrund. Är långt ifrån nöjd men jag jobbar på det. Hittade en bra hjälp sida utan den hade jag vart helt lost. Det är söndag och bronsmatchen igår var en stor besvikelse. Inte ett enda mål ifrån Sverige sida. Stor suck och just att finnarna skulle vinna över oss var väl ingen höjdare det heller. Men nya tag till nästa VM right?

Emilia vilar, jag sitter i pyjamasen än, har suttit och fyllt i ett formulär från karolinska institutet som gjorde någon undersökning om mobiltelefoner. Efter ha suttit i ca 40 min och svarat på frågor som när jag fick min första menstruation och hur många år jag ätit p-piller sammanlagt så insåg jag då jag kom till sista sidan att jag inte vill skicka in frågeformuläret. Dom skulle visst ha min hälsojournal och mina samtalstider osv.. då kändes det drygt att lämna ut sådana uppgifter. 40 minuter av min dyrabara tid gick till ingenting och dessutom borde jag torka golvet i köket som jag har tänkt göra hela helgen men skjutit upp. Ska snart se national treasure the book of secrets, en bra film. Sedan händer nog inte så mycket idag. Kanske ska äta lite blåbärspaj som jag bakade igår. Mums. Snart var även denna helg gjord, tiden går alldeles för snabbt ibland.

Välkommen vardag!

The whole club is looking at her

Det var inte min kväll igår, trött som bara den och irriterad för allt. Blev en sen middag så jag antar att det var maten som fattades. Ni skulle inte vilja va i samma rum som mig om jag är trött och hungrig samtidigt. Går då även under namnet sur bitch. Haha!
Mina älsklingar somnade ifrån mig eftersom jag skulle se hockeyn som började 23.00 Det var en väldigt spännande och bra match. Men tyvärrr så vann Canada med 5-4. PISS! Hann dock inte se tredje perioden för då sov jag gott på soffan. Men jag visste redan att Canada skulle vinna så jag tillät mig själv att somna (Stod 5-3 då jag började tappa hoppet) Vaknade några timmar senare och då var det bara att inta sängläge. Nu har vi ätit lunch och Emilia ligger och vilar. Igår sov hon 3 timmar på eftermiddagen, hoppas hon inte sover så länge idag, vill ju hinna hitta på något. Men vad vet jag inte.. ? rastlösheten har infunnit sig i min kropp nu igen. Inga pengar, och ingen bensin i biln. Värdelöst jag vet. Men på tisdag kommer barnbidraget och 7 dagar senare lönen. Denna månad blir nog bättre än den förra. Katjiing!

Jag funderar nu hur jag ska göra till hösten, plugg eller inte? Känner mig inte så peppad att sätta mig i skolbänken igen eftersom jag nyss tagit studenten och jag är väldigt stolt över mig själv att jag har kämpat mig igenom alla dessa år i gymnasiet. Sedan är ju frågan uska eller ssk? Skulle vilja bli barnmorska men det känns som det är så lång väg dit. Jag brukar oftast ta den lättatse vägen, men det skulle vara kul att någon gång verkligen satsa och uppnå det man vill. Helst av allt vill jag bara jobba och helst ha ett jobb i Bjur, för jag vill verkligen inte flytta härifrån. Jag trivs så bra här. Måste nog jobba ett tag innan jag hittar min motivation till skolan. Sedan är det väl ingen brådska, jag är ännu inte 21 år fyllda MEN, man har ju lättare att få fast jobb om man är utbildad. Sista anmälningsdag för uska på lilja är 28 maj. Vilket dilemma.

Nu ska jag bädda sängen och kamma håret. Just det, då måste det vara bronsmatch ikväll Sverige - Finland. Tid? Lär bli en bra match det med.

image132

Brilliant in the morning

Dagen började en aning stressat. Min M skakade liv i mig klockan 06.50 och sa att nu for han till jobbet. Han hade missat att jag skulle jobba idag och jag hade visst stängt av väckarn i sömnen. Med paniken i kroppen flög jag upp ur sänger och jag lovar att jag verkligen flög upp. Möttes av en glad Emilia som sprang runt i pyjamas, snabbt klädde vi henne samtidigt som jag borstade tänderna och drog på mig sockar. Snacka om att vara snabb, M fick skjussa henne dagis och jag små sprang till jobbet, var ombytt och klar kl. 07.05 gjorde inget att jag var några minuter sen, men jag ogillar att stressa som en tok. Det är inte bra att stressa. Jobbade till kl. 12 och for sedan för att hämta en trött Emilia på dagis. Hon sover nu och jag softar. Nu är det helg och jag är ledig. Känns oerhört skönt att bara ta det lugnt.

Fick min mama tidning idag så jag har bra läsning framför mig, sedan ser jag framemot Semifinalen mellan Sverige - Canada ikväll.. tror jag ska lyxa med en kall öl till det.  Mamma skulle komma ned med en chokladkaka till mig också. En toppen dag alltså =)

Mama har gjort en undersökning om vilka kända män vi helst har sex med och vinnaren med 21 % är Mikael Persbrandt, ingen överasskning direkt för vem tänder inte på honom i Beck filmerna? En annan spännande man är Mikael Nykvist han är inte så snygg egentligen men han har verkligen något, kan inte sätta fingret på vad men han är som spännande på något sätt.
image129   image131
Här har ni gobitarna haha!

Nu vet jag inte vad jag ska göra, har ju ett golv att skura om jag vill. Emilia tog ner en full saft tillbringare från bordet igår och hällde sedan all saft på golvet i hallen, haha hon är för go.
Skriver säkert senare ha en bra kväll =)

Här sitter jag igen

Ögonen svider så jag borde egentligen hoppa in i duschen och sedan lägga mig för att sova. Fick höra att jag såg trött ut idag när jag kom på jobbet och när jag kände efter så var det nog så. Men jag hinner inte riktigt tänka på att jag är trött förrens jag väl varvar ner, vill säga nu. Var tvungen att fråga min kvälls kollega om jag verkligen såg trött ut och han svarade glatt med ett leende på läpparna "Ja du ser hel sleteen ut" haha han är rolig! Mascaran, krämen runt öga och kajalpennan var visst färgäves.

Undra vad vi ska hitta på ihelgen? min första lediga helg på lääng. Känns roligt att ha möjligheten att göra eller fara var som helst, även om det slutar med att vi ligger i soffan hela helgen. Det är ju inte fyskam det heller. Skulle verkligen vilja fara och hälsa på Malin, Per-Erik & Lilla Nicole. Men jag förstår om ni vill ha lugn och ro, sedan kanske familj och släkt ska komma. Men jag längtar ju så efter att få träffa er och höra varje detalj. Själv var jag hel slut efter min förlossning så jag blir inte ledsen i ögat om jag får vänta några dagar. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. eller jo om man heter Emma så finns egentligen inget vänta, här ska det vara full fart och hända direkt. Fast klart jag kan sjå mig nalta ibland jag å.

Näe men nu tickar klockan, väckarn ring imaran bitti igen och då välkomnar jag en ny dag med att pressa upp mina tunga ögonlock. Trots allt vaknar jag som tur är till liv inom loppet av 10 minuter. Sova är inge roligt känner jag nu, men sömn är viktigt.

Lägger ut en bild på en sleeten Emma, den är verkligen inte till min fördel men det bju ja på! =D
image128

Gonatt!

Förskolans dag

Är det idag. Vi var nere på Bjurevi där det var aktiviteter och mat. Kanske mest för de äldre barnen men Emilia försökte spela fotboll hon med. Hon tycker det är såå roligt med andra barn. Sjörövarfabbe kom också med godis. Emilia somnade direkt vi kom hem. Jag har pratat med Antonia i telefon i en timme och sju minuter. Det var rekord, brukar inte prata länge i telen men jag saknar min blomma. Måste fara och hälsa på i deras nya lägenhet snart.

Nu sitter jag mest och känner lugnet. Börjar jobba klockan 15.00 och slutar 21.30. Det snöade idag också.. hade inte klätt mig tillräckligt men vantarna hade jag med mig iaf. Så det var skönt att komma in även om solen tittade fram ibland.
Har ingen blogg energi idag. Så jag avslutar detta inlägg nu.

Ps. Fick en bild på Malins bebis igårkväll, vilken sötnos. Grattis än en gång Malin & Perra PUSS!!

JAAA!!!

Vi är i semifinal!! Vilken rysare.. jag är helt slut, känns som jag har spelat en hel hockey match jag med.
GREAT!
image127

Kvartsfinal

Mellan Sverige - Tjeckien.. jag vågar nästan inte titta. Tredje perioden börjar snart och det står 1-1 HEJJA SVERIGE!!

14 maj och hagel

Ha jobbat 7-12 idag, det är som ett bra pass imellanåt. Sedan gick jag upp på dagis och hämtade Emilia som var så trött och somnade nästan direkt i vagnen. Där sover hon än. Jag känner lugnet, och har planerat att göra det idag. Som jag nämnt nu i några inlägg är det PISS väder. Det blåser fortfarande och idag snöade/haglade det. Det ska det väl inte göra den 14 Maj heller?! Jag hoppas kunna gå i klänning även denna födelsedag som infaller nästa vecka. Vi får väl se om vädergudarna ger mig en solig dag i år också, skulle ju vara schysst.

Igårkväll låg jag i soffan och såg filmen 13 snart 30. Rolig kärleks komedi måste jag säga. Vart lite småkär i den där Matty. Alltså när han var 30 år, inte 13 =P Bra budskap också eller vad man ska säga.

Imorrn blir det kvällsjobb så jag hinner följa med på förskolans dag, skulle vara några aktiviteter ute. Kan bli skoj. Fick mina välkoms premier från mama idag också. Tackar tackar! Lite smink är aldrig fel eftersom mitt som tidigare nämnt är billigt och gammalt.

Nu ska jag nog vila? en stund.. kors i taket. Möjligtvis sätta igång en tvättmaskin. Ja ni ser, kommer sluta med att jag städat halva lägenheten.

Jag måste sluta snusa

Eller måste och måste men det skulle vara bra för både ekonomin och kroppen. Har fått höra ett x-antal ggr att det är okvinnligt och det kan jag väl hålla med om, jag är inte vackrare med en prilla under läppen. Men den gör mig gladare (då jag är sur) och gör så jag äter mindre godsaker. Fast idag har jag frossat minsann.. Lina bjöd på nästan sju sorters kakor och klart att jag smällde i mig dom. Lite karra när jag nyss kom hem också. Emilia sover som en stock i vagnen och jag är i valet och kvalet om jag ska väcka henne. Men det är nog bäst för snart är det middag och sedan ska hon ju upp på dagis imorrn. När jag började gå haglade det men innan jag var nere på stigen så sken solen varmt och vinden hade avtagit. Då sken jag upp, för jag hatar ju som sagt när det blåser. Tog till och med på mig vantar imorse. Huvva! I Maj ska det vara vår, även i denna del av Sverige. Dagen har vi spenderat med Lina & Loke, Emma & Jeppe. Trevligt värre. När jag skulle hem så tänkte jag ta en genväg så jag kom ner till Ullkraft men där fanns ingen genväg bara skog och det går dåligt med barnvagnen. Hann bli smått irriterad och ringa min kära sambo och be han hämta mig.. men jag hann gå hem och promenaden fick mig inte att må sämre iaf.

Slänger upp två bilder från idag:
image124
Emilia & Jesper

image126
Lina & Loke

My day

Imorse då jag slog upp ögonen ganska precis klockan 07.00 då sken solen och det såg varmt ut, pigg vart jag då med desamma och slet fram en kjol och linne ur garderoben. Klädde även Emilia i kjol. Men ack vad jag bedrog mig. När jag öppnade dörren möttes jag av enligt mig iskalla vindar. In igen för att ta på långbyxor och tjocktröja, frös konstant då jag traskade genom byn. Gick förbi mamma och hon bjöd på lunch sedan gick vi och köpte go fika på jonte´s och hon följde oss hem. Då började det hagla lite.. då kände jag att nu var det rökta fläsket kokt. Så jag utbrast med smått irriterad ton, varför bor man på fel ställe på jorden för? Dessutom får jag så ont i öronen då det blåser. Men mamma som alltid är så positiv, ingen egenskap hon ärvt av sin far i alla fall sa ju att vi har ju ändå fyra årstider, du skulle bli döless på värmen om du bodde i ett varmare land och när hösten kommer så kommer du tycka det är så skönt. Kände då att så äre. Jag bor trots allt på en underbar plats. Bjurholm - mitt hem är min borg för att citera farmor.  
Det är så mysigt när första snön faller och jag smälter varje vår då asfalten kommer fram och det börjar bli grönt. Det är bra med fyra årstider, var har sin charm.

Jag kanske har fått lite negativitet från min käre morfar, för både mamma och pappa är två stora optimister. Iof är jag också optimist dock inte i alla lägen som jag borde. Farmor är också en optimist, farfar hann jag tyvärr aldrig träffa och mormor min kära mormor. Jag saknar dig så. Det är 4 år sedan hon dog men hon finns föralltid kvar i mitt hjärta och minne. Hon besöker mig i drömmarna också.

Strax efter att Emilia föddes drömde jag att jag träffade henne på järnaffärn och att hon stod breve morfar, men det var bara jag som såg henne.. då viskade jag "är du här?" "Ja sa hon då och tittade ner i vagnen, sedan sa hon va fin hon är" och log. Sedan vaknade jag. Drömmen var så verklig. Jag blir så ledsen då jag tänker på att mina nära och kära inte kommer leva i all evighet. Det gäller att ta till vara på varje minut. Fyll inte era liv med dagar utan era dagar med liv. Jag är glad och tacksam att jag har det så bra!

Nu mina vänner ska jag ta fram skurmoppen och skura golven, kanske inte känns alltför peppande men jag måste vara effektiv. Imorrn önskar jag värme tack!

image123

Söndag kväll

Har jobbat kvällen, nu sitter här och svettas.. det är så varmt här. Har ont i magen som jag haft hela helgen. Gick dubbelvikt i fredagskväll så ont gjorde det. Fick till och med sitta i duschen. Både mormor och mamma har fått operera bort gallan så jag gissar att jag också kommer att få gå samma öde till mötes. Men peppar peppar, ta i trä. Vi ska inte måla fan på väggen än. Kan ju bara vara hederligt magknip eller gaser. Nu ska jag sluta prata om detta. Ihelgen har vi inte hunnit göra så mycket eftersom jag har jobbat men igår då jag hade timmar åkte vi ut till Balfors och hälsade på Ante, Diana och Tindra =) det var trevligt. Fint hus hade de också. Jag vill verkligen köpa hus och få renovera och göra om som jag vill. Men den dagen kommer förhoppningsvis också.

Nu är jag ledig två dagar och jag ska njuta av att få sova till klockan sju eller halv åtta, beroende på när lill älskling vaknar vill säga. Sedan ska vi vara ute om vädret tillåter och leka, äta glass och bara ha det bra. Just det, hoppas på mamamträff på tisdag också så barnen få leka och vi umgås med andra "unga" mammor.. vet inte om vi är så unga längre men =P jag fyller snart 21. Vill då inte kalla mig själv gammal iallafall, onej.

Nu ska jag duscha, sedan lägga mig och sova tror jag. Kanske möjligtvis äta en godis eller två. Har sökt två jobb också.. tror inte jag får något utav dem (eftersom jag inte är utbildad) men jag kan ju hoppas hoppas hoppas. Skulle vara så skönt att få en fast tjänst.

Har fått två glädjande nyheter idag, blev så glad för mina nära & käras skull! =)
image122
Älskar dig gumman!

Fredag kväll

Dagen har bestått av jobb, när klockan var 16.25 fick jag gå hem. Trött som bara den. Gjorde lasange till middag och blev ännu tröttare. Har legat i soffan och sett postkodsmiljonären och talang 2008. Nu känns det som jag skulle kunna somna, men såklart är det alltid något som håller mig vaken. Nu kom jag på att jag har en tvätt i maskin som måste hängas upp och vällingflaskan diskas så jag slipper göra det imorrn bitti haha låter kanske inte så jobbigt men nu tar det emot att ens flytta mig härifrån. Ännu en morgon kommer klockan ringa. 05.30 för att sedan stängas av och ringa igen klockan 05.40. Fast Emilia ska ju inte på dagis imorrn så jag kanske kan lyxa på med att ställa klockan på 06.00 =P Det är ju helg, jag är då så dagavill.
Har ruskigt ont i magen också, haft hela dagen. Känner mig ändå på rätt bra humör ikväll, vi har skrattat hela kvällen, dessutom har vi en 13 årig tös på besök. Vi är såkallade "barnvakter" hehe.. hon klarar sig nog själv men det kan ju vara trevligare att sitta här än själv hemma. Godis fick jag också ikväll.. då blev jag glad. Älskar allt som är sött och gött! =)
Hörde från vardagsrummet nu "Får du se sådana här filmer?"  Undra om det är någon rekomenderad från 15 år. Jag ska joina mitt sällskap nu, sedan måste jag sova.
Astrid, skoj att du spanat in min blogg :) vi ses!

image120
Lill älskling efter badet ikväll.. mamma & pappas tandborstar är roligare än min egen =)
Svullnaden har gått ner men såret är kvar efter att hon ramlat =/
image121
Min solstråle <3

God natt kära läsare!

Gråten i halsen

Längesen jag skrev något långt men här kommer det. Igår när jag låg och bläddrade igenom H&M's vår katalog kände jag deppen smyga sig på. Jag vill också vara snygg och smal, (okej jag är ganska smal nu med mina 55 kilo men inte i närheten vältränad) och ha en egen stil, snygga kläder och skor. Själv traskar jag runt i 2006 köp av sommar skor som ni kanske förstår är väldigt nötta. Mina kläder är inte stilrena och jag har egentligen inga jag känner mig fräsch i. Men om jag bara hade tid, ork och pengar hade jag inte gått runt i mina nu förstora jeans som blir gällevare häng på och urtvättade tröjor som räcker till naveln eller är alldeles för stora. Jag hade hellre inte flätat mitt okammade hår i risiga flätor utan kanske givit det några minuters vård och omsorg. Kanske till och med uppsökt en frisör 1 gång i månaden. Jag hade haft dyrt smink och inte det billigaste märket på mascaran. Jag hade frossat i accecoarer. Jag har rätt många men det är bara så 2005. Läste överst på en sida av storlekarna 46-56 - Just be you! Varför får då bara de mulliga modellrna pryda 10% av tidningens inehåll?
Jag har i allafall ett jobb där jag inte behöver vara snyggt klädd, idag hade jag en arbetsrock i storlek large som såg ut som en klänning. Men får ändå höra att jag är vacker och "gullet" gullig alltså. Men imorse steg jag faktiskt upp lite tidigare och lyxade på med en make-up, kände mig redan 3 ggr piggare och lite sötare.

Efter jag tittat klart i tidningen så fick jag ett infall av att dra ut alla kläder ur garderoben och slänga det jag tycker är fult. Men det gick över efter ett tag, gick istället för att borsta tänderna och fick då bli varse att lingonveckan just tagit sin start. Inte konstigt att jag är på så dåligt humör tänkte jag då. Tror faktiskt ändå att jag ska ta tag i det där med garderoben och när min lön kommer ska jag åka in till Umeå och köpa något fint åt mig själv. Det är jag värd. Men det är ju det, OM det blir några pengar över.. förra lönen hann jag glädjas åt i ungefär ett dygn innan jag var nere på några hundralappar igen efter att räkningarna var betalda. Men denna månad blir nog bättre. Jag jobbar och sliter och känner mig sliten. Kanske därför jag är nära till tårar varje kväll.. för att jag är trött alltså. Så ikväll ska jag tillåta min kropp att somna tidigt. Jag SKA.

Nu till dagens orosmoment. När jag kom hem såg jag att Emilia hade en stor blå bula i pannan och skrapsår i pannan och på kinden. Hon hade ramlat på dagis med huvudet i asfalten när hon skulle ställa sig upp från att ha suttit. Det gjorde så ont i mitt modershjärta att det kändes som jag skulle börja gråta. Okej, alla barn ramlar när de börjat gå, men det såg så hemskt ut, säket värre än det är. Eftersom jag jobbade till 16.30 var det inte jag som hämtade henne på dagis så ringde jag runt till dagis fröknar och villa ha full info om vad som hänt. Fick min info och blev lite lugnare.. mamma lugnade mig också. Blev rädd för hjärnskakning och allt vad det kan vara, hönsmamma som jag är. Hon ville inte äta middag för hon var alldeles för trött och jag började inbilla mig att det var pga fallet. Jag är inte löjlig men det är mitt första barn, klart att jag har rätt att bli orolig. Hon är ju mitt allt min lilla älskling. Ska jobba 16.30 imorrn istället för 7-12 som det var tänkt. Pengar är inte allt här i världen men ändå så viktiga. Allt jag skrev om i början är egentligen inte viktiga.. men på ett sätt viktiga för att må lite bättre.

Tack för denna gång!


Dagen då

Vad har jag gjort? Åt luch som bestod av potatismos och köttbullar, sedan lekte vi en stund. Har städat och tvättat. Sen kom mamma med kakor och vi fikade. Nu har hon farit hem och Emilia sover. dags att börja med middagen som idag blir spaghetti och köttfärsås. Sedan ska jag hänga upp nya gardiner i tv rummet. Sen slapp framför tvn. Blir work resten av veckan. Nästa vecka är jag än så länge ledig mån-tis.. och då SKA jag vara med på mamma träff om det blir någon? Lina, Anna, Emma, Diana? vill ni? kan ni? Varför va inte alla lediga då jag va ledig som mest?

Nu hördes det som lill älskling vakna. Hanä gött!

ledig

Emilia och jag sov till halv 11 imorse, fast vi vaknade klockan sju såklart. Men underbart att få sova ut. Hela min kropp värker, både i svank och ben.. antingen kut ja för mycke på worket eller jobbar i fel ställningar kan vara lätt hänt. Nu ska jag laga lunch till oss och sen funderar jag på prommis. Det regnade visst imorse men nu ser det ljusare ut. Har inga pengar på telefon vilket är lite enerverande men har inte råd att fyllla på heller.  Näe nu måste vi klä oss! hej hej!

trött men glad

Idag har jag jobbar 7-14. Sedan hämtade jag lill gumman på dagis och vi gick och hälsade på Malin som är i Bjuris. Fikade underbart goda mackor och Emilia fick youghurt och banan. Sen gick vi en liten prommis ne på byn och handla. Åt fläskfilé till middag och potatis sallad, mums. Alltid lika kul att vara med Malin =) Hela veckan är det jobb förutom onsdag då jag är ledig. Hoppas på fint väder så jag och Emilia kan vara ute och leka. Imorrn jobbar jag 7-16.30 och det känns lite tungt eftersom jag är så tröttis.
Nu ska jag sätta igång en tvätt och hänga upp nya gardiner i köket tror jag =)

image119
Bilden är från i fredags då vi var i Rundvik -Sandra & Malin, mina fina vänninnor! .. imorrn äre BF, jag längtar tills bebis ska komma ut. Det gör nog Malin också ;)


Total slut

Jobbade natten, kom hem, duschade och sov 4 timmar. Sen klev jag upp med risigt hår, drog fram sommarklänning för det var hur varmt som helst. Emilia fick också ha klänning =) Åkte ut till Bjurvattnet och fikade, Bosse hade tagit fram amazonen. Nice. Åt inget på hela dagen, middagen tillbringades hos Hasse med grillat och det var såå gott! Dom andra drack öl och jag fanta. Dom ska till Umeå ikväll och se Nationalteatern som resten av Bjurholm också verkar ska göra. Jag ska snart sova, för jag är totalt slut på. Det är som soft att jobba natt, men inget för mig för jag blir så rastlös, sedan går tiden så sakta sen är jag sämst på att koka gröt, kornmjölsgröt är nog den svåraste av dom alla. Tror det blir ig på den. Annars tyckte jag att jag klarade det galant fast det kändes som jag skulle somna vid 04 tiden. Hade med mig korsord och hjärnan var inte pigg.. fast det var lätta kryss vart det lite för avancerat för mig den tiden på dygnet.

Ska verkligen försöka somna tidigt ikväll, för imorrn ringer väckarn klockan 06.30 och en ny arbetsdag tar sin start. Emilia sover hos farmor & farfar ikväll, så jag är hel solo hemma.. ska fast jag inte orkar städa lite suck. Sedan är det hockey VM Sverige - Vitryssland ikväll.. Sverige gjorde nyss ett mål, Great! Känner ett inre lugn, det är skönt.. nu ska jag lämna datorn.

Trevlig lördagkväll alla!


Jobbar natt

För första gången.. hur ska jag orka hålla mig vaken? det får gå bra helt enkelt!


1 maj

Vi vaknade klockan 09 av att lill älskling vakna. Nu sitter jag och väntar på en festpizza som jag ska trycka i mig innan jag börjar jobbet klockan 13. Jag hade hellre vart hemma och myst med mina älsklingar.
Här kommer lite bilder från gårdagen:

image114
Älskling (smygreklam ullkraft) =P

image115
Gunga var skojj =)

image117

image118

curly emilia

Det finns ingen så fin som Emilia. Idag har vi vart ute hela dagen. Vart i lekparken och ätit mjukglass och druckit festis. Underbart! Nu väntar jag på love som är seg!

RSS 2.0