Mitt 2008

Tänkte att jag kunde ju summera vad som hänt under detta härliga år, eftersom de sista månaderna under 2007 var lite struliga för min del så känns det här som ett toppen år!
Januari
Jag och Marcus hittar tillbaka till varandra efter några jobbiga månader, kärleken är starkare än någosnisn.
Februari
Emilia fyller 1 år och blir en stor tjej. Jobbar lite på verkstan. Massa kalas eftersom de flesta jag är släkt med fyller år i februari.
Mars
Nu är mamma ledigheten slut och Emilia inskolas på dagis, jag inskolas åter igen på Bjuregården. Känns bra att vara tillbaka i arbetslivet igen.
April
Jobba jobba jobba, börjar längta efter ett syskon till Emilia. Emilia lär sig gå. Antonia berättar att hon är gravid.
Maj
Mycket jobb, jag fyller 21 år. Malin föder ett flickebarn som får namnet Nicole. Fint väder
Juni
Sommaren är här, jag jobbar, badar, äter glass osv. Får reda på att jag fått tjänsten jag sökte.
Juli
Bjurholmsdagarna, hur roligt som helst även fast jag inte minns speciellt mycket :P Jag blir gravid =)
Agusti
Får plus på grav testet, överlycklig =) Jobbar mina sista dagar på rödklövern, tycker det känns vemodigt att sluta där, eller gå över på "the dark side" som andreas kallar det haha.
September
Börjar på min rad på Blåklockan 50 %, trivs väldigt bra där =) trots att jag saknar röda
Oktober
Marcus börjar köra lastbil och va borta mycket, vi flyttar till hus. Trivs utomordentligt bra. Linda föder ett gossebarn som får namnet Wilhelm.
November
Antonia föder ett gossebarn som får namnet Kevin. Jessica föder ett flickebarn som får namnet Bianca. Mammaträffarna börjar.
December
Jul och advent mys. Diana föder ett gossebarn som får namnet Tim. Firar jul och nyår med nära och kära.

Det var en liten summering av händelser under 2008, ett bra år! Ikväll välkomnar jag 2009 med öppna armar. Har ätit god mat, gratinerad hummer till förätt, planka till varmrätt och philadelphia ost kaka till efterätt.. mätt och belåten väntar jag på raketer och skål med pommac =D

GOTT NYTT ÅR på er alla!!


Soft

Nyss hemkommen från badhuset, simmade mindre och pratade mer =P men det är bara skönt att få basta och ta de lugnt. Sitter nu med ansiktmask så hoppas den är lika deep cleaning som det står att den är. Ska fika mackor och te snart samt mysa i soffan, känner ett inre lugn. Dagen har vart lugn, har mest vilat känner mig trött.

Imorrn blir det 3-rätters här hemma, p-a och rr kommer hit, blir nog trevligt. Känns skönt att det bara blir lugnt. Go mat , trevligt sällskap och lite raketer =D
Går bättre att lägga Emilia ikväll, men hon sov på em idag så hon behöver nog all sin sömn.
Nu är det dags att tvätta ansiktet, gokväll!

Halsbränna

Japp, nu är den här.. förmodligen för att stanna några månader till. Hade halsbränna med Emilia i magen också, vissa säge det beror på att bebis har mycket hår. Vem vet? BM tyckte Emilia hade mycket hår då hon föddes men jag tycker de va mer normal mycke =) va som nu är normalt egentligen?
Har ont i magen, tror jag är hungrig. Jag och Emilia har haft en trevlig kväll, hon har badat och vi har lekt med hennes nya leksaker. Läst böcker och sett tubbies. Nu har hon somnat, måste försöka se om hon kan var utan eftermiddags sömnen imorrn, går ju inte att va vaken såhär sent ju. Men då blir hon extremt trött vid typ 4 och då är ingen bra tid att sova. Kanske blir bättre då vi kommer tillbaka till dagis och rutiner igen.
Ska hänga en tvätt (ovanligt) sen ska jag äta en pizza bit eller en blodapelsin får se vad som faller mig i smaken.

Förresten ska vi ju vara sparsamma med vattnet för det kan tydligen ta slut, det läste jag på vk för några dagar sen men har ju såklart glömt bort det. Blev påmind idag på jobbet!
Har messa så mycket ikväll så jag tror jag har fått sms tumme haha!!
Gokväll!

tjiohoo

Fick mig 5 timmars sömn inatt, lika bra att jag lägger ner det här med att skriva att jag ska gå och lägga mig. Jag hittar alltid på diverse annat att roa mig med, som igår tex. jag tjuv började plocka undan lite tomtar. Stakarna, gardinerna och granen får va kvar till efter nyår. Men sen åker de ut. Inte en chans att jag orkar ha jul till tjugondag knut som jag tror infaller den 13e januari? nej nu äre bra, mysigt att plocka fram och skönt att plocka undan, visst är det roligt. Är alltså pga min sömnbrist trött.. lär bli pizza till middag igen, måste ju äta upp de vi ha handla ;) tror dock att Emilia ska få nå anne.. Vet inte vad som händer ikväll, jag va som på g för att hitta på något. Vi ser väl.
Kommer förmodligen skriva senare, så adios!


hallåå världen, hur ä läget?

Söndag, det känns verkligen som söndag. Va in till stan en snabbis.. men pallade inte med någon rea, lämnade bara in telen och sen hem. Stanna i vännäs och köpte pizza. 3 familjepizzor som 4 pers skulle dela på haha vi ha lite pizza kvar kan jag lova ;) får äta imorrn me hehe gött. Vi trodde dock att vi skulle bli fler än 4 st därav köpet.
Senare kom Old 9B gang och hälsade på - Sarat, Evelina & Malin, de va trevligt. Malin for just och jag ska plocka ur diskmaskinen och sen kvälla. Imorrn äre jobb som gäller.. 7-14.
Jag vill va ledig.. jag är slö och magen är stor. Ska be chefen fylla i min hp sen ska jag skicka in till försäkringskassan.. 4 mars hade jag tänkt jobba till. då är de bara cirkus 1 månad kvar till bebis. Jag längtar! Min Emilia är så stor nu och pratar för fullt. Tycker inte de va så länge sen hon va bebis.

min fina dotter på bb


Lördag

Jag är såå trött, vet inte riktigt vars denna dag har tagit vägen. Har bara vart hemma och stökat. Farmor bjöd på middag ikväll igen, va så mycket mat kvar och vi var inte sena att tacka nej =) .. nu är p-a, krille, hasse o ann-marie här.. dom har lite vin och räk kväll. Jag tror på en het dusch och en film för mitt lag. Sen sova tidigt för imorrn antar jag att det blir city vort vi vill eller int. En telefon ska lämnas in innan den 29e, we better hurry up!
Igårkväll mådde jag skit illa.. va hur nära som helst på spy så jag var bombsäker att kräksjukan hade kommit till mig, men peppar, peppar än har jag klarat mig.
Emilia ha blivit grinig vid läggdags, jag undrar varför.. är inge roligt.
Ha kännt mig lite depp idag, känner mig så osocial.
Nu orkar jag inge mer... ha en trevlig kväll!!

Övertrött och v. 25

Jag är trött, jag har vart så otroligt slö på jobbet idag. Jag som annars brukar va en arbetsmyra har gjort lite, för att vara jag alltså. Efter jag slutat segade jag mig kvar på sol för att surra me L & E en stund, segade mig sen hem genom byn, träffa malin & pe, samt svägerska o lill micke. Va hemma först efter kl. 14.00 så de va bara att hoppa in i duschen och sen bege mig till farmor som bjöd på underbart god mat och glada skratt =D Känner mig duktig för att jag klev upp kl.06 imorse fast jag började kl. 08, enbart för att hinna tvätta håret och promenera först till mamma o pappa för att lämna Emilia och sedan vidare till jobbet =)
Har en övertrött dotter som bara gråter och gråter.. jag är just nu en övertrött mamma som bara är irriterad. Jag ska seriöst sova nu, för jag orkar inte hålla mig vaken längre till. Måste bli någon rutin nu efter julhelgen mat och tider är inte att tala om. Suck.
Imorrn ska jag gå en låång prommis, känner mig uppsväld och magen är stenhård. Är nu i vecka 25. alltså dags för en ny magbild, here it comes:

Emilia är lite ledsen på bilden, ville att jag skulle göra något annat än att posa framför kameran =P

Juldagen

Idag har vi sovit till kl. 09.00, tittat på lite tellitubbies, sen for jag och Emilia ut med bobben hem till mormor & morfar, åt lite julmat, sen sov faktiskt jag & Emilia i 2 timmar, de va skönt. Sen bjöd kennan & siggan på middag, så vi for dit tillsammans med pappa & brorsan. Tog bobben hem, bra motion jag får av att traska. stort + för det. Såg ett stjärnfall, pratade med antis & älskling. Nu har jag lagt Emilia och är så solo man kan blir. Ska äta lite blodapelsin, för de är de enda jag får ner. Sigrid hade bakat underbart julgodis som jag såklart inte var sen att trycka i mig. Håller på ladda ner fanny&alexander av ingmar bergman, men vet inte om jag vågar se den själv.. för den är nästan små läskig emellanåt, tragisk läskig typ. Vi ser väl. Det ryktades att den skulle gå på tv imorrn så jag ska undersöka saken. Imorrn kl.14.00  va de visst, kommer inte hinna se den då eftersom vi ska till farmor på middag kl.15.00 blir nog trevligt (och livat) som vanligt, men det är härligt =D Just de ej att förglömma, det är ju jobb imorrn 8-13 bäst att göra tidig kväll.

Här ska ni få lite bilder från självaste julafton:

Julaftons morgon =)

Granen hos mor&far

brorsan

Jag&lillgumman

pappa&marcus

morfar sov mest, men han var med iaf =)

världens bästa mamma

Emilia väntar på tomten

hello santa =)

Först blev Emilia rädd, sedan sa hon "mormor, mormor" hon listade ut vem de var hehe

Fick en bobb av mormorf & morfar efter hon öppnat den var allt annat ointressant :P

Gran nr 2 hos bosse

tomte nr. 2 farfar =)

öppna paket =)

Emilia med farmor

tack tomten =)

öppna stoort paket =)

de var en fotölj =)


sammanfattningsvis en toppen julafton!! =D fina paket och trevligt sällskap, synd bara att Erika & Mikael var sjuka och inte kunde närvara =/

Nu ska jag minsann lägga mig i soffan, gokväll!

Julafton!

Är snart över, 9 min i skrivandets stund. Har vart en himla trevlig jul. Var först till mamma och pappa på sill lunch, träffade tomte och öppnade lite klappar och såg lite kalle anka. Sen hem till Marcus föräldrar för ännu mer mat och godis samt tomte och klappar =) lill hjärtat har varit vaken allades på tok för länge så hon va trött och slut. Imorrn vill jag ha en lugn dag, då ska jag och Emilia ut och åka hennes nya bobb =) titta på hennes filmer, läsa böcker och leka me alla leksaker =D imorrn får ni lite pics också.
Hoppas alla haft en bra julafton.

nu äre sängen, jag är toktrött. Gonatt!


Dan före dopparedan

23 december, endast 2 timmar till min man kommer hem, förmodligen utslut men såå välkommen. Jag längtar, paketen ligger inslagna under granen och julkänslan finns. Känns som det kommer bli en trevlig dag och kväll imorrn =) Längtar till Emilia ska öppna sina klappar =D
Morfar är hemma från sjukhuset , han sover på soffan.. skönt att han fick komma hem iaf.
Nu ska jag äta go mat som brorsan har gjort, fläskfilé som rullas runt krustader och cantado ost typ samt potatis gratäng, sen ska jag och lillgumman hem. Bada, mysa och välkomna pappa. Sen är julafton kommen.
Kommer förmodligen inte blogga imorrn såååå....

GOD JUL alla mina vänner och alla som jag känner!

22 december

Har tvättat, städat, skottat, hjälpt till att baka julgodis osv.. ätit hemmagjorda köttbullar till middag, mums! Brorsan håller på med revbenspjällen och mamma fixar västerbottensill. Jag längtar till jag får avnjuta den goda maten.
Julgodiset blev ljuvligt såklart.. orkar inte skriva så mycket har inte sovit något så snart ska jag kvälla. Imorrn blire lunch med Lina & Emma på jonte's great!
Här kommer lite bilder från dagen:

cornflakes crisps

kära bror

Jag & älskling

pappsen

mami & broder


Gonatt!

Dan före dan före dopparedan..

Jag har inte sovit många timmar i natt, älskling for kl. 05.00 imorse och jag hoppas hoppas hoppas han hinner hem innan jul. Jag ville ba grin då han fick veta att han skulle iväg en sväng.. fatta va långt det är att köra =/
Så min stubin är inte seciellt lång just nu, Emilia vaknade vid kl.8 så de va ba å kliv upp och se mussepiggs klubbhus till Emilias stora glädje =) nu har jag renbäddat sängarna och ska dammsuga och tvätta lite, och även tvätta mig själv. Sen får julen komma. Ska gå hem till mamma och hjälpa hon & brorsan att göra julgodis och köttbullar och så. Blir nog trevligt. Så jag ska lägga på ett kål nu. Jag är lite seg som vanligt.
Hoppas ni alla har det bra!!

Årets julkort


Emilia jul 07

GOD JUL ÖNSKAR MARCUS, EMMA & EMILIA !!!!

puss

Jag är trött, har legat och slö tittat på Aviator.. men jag slumarade så jag tänkte de va lika bra att lägga mig och sussa. Hamnade då här, jag som bara skulle stänga av datorn =P ska bli skönt att sova!!!

jag känner kärlek, my love!! <3








älskar dig!!

Last work evevning before christmas

Ikväll jobbar jag mitt sista pass före jul ledigheten, jobbar iof annandagen mellan 8-13 men det är helt okej. Jag har nu rast för er som inte vet det, jag bloggar alltså inte på min arbetstid. Fick sovmorgon imorse till kl. 10.30 det var såå skönt och välbehövligt, kändes ändå som jag skulle kunna sova hela dagen. Brorsan kom förbi, han har jag inte sett på över en månad så de va kul =) Mamma kom också en sväng.. men dom va som slö för dom hade vart på kalas igår. Jag är också slö och fortfarande deppad faktiskt. Varför blir det så för? Det finns ju anledningar men jag tycker att det borde gå över nån gång. Imorrn ska jag julmysa hemma hos mamma, pappa & brorsan tror jag. Sen vill jag att vi ska hinna hälsa på Ante & Diana innan jul också, får se om dom är hemma imorrn.
Efter ikväll ska jag verklighen känna lugnet, försöka åtminstone ;)

2008

Gjorde ju en i fjol så nu är det dags igen..

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Flyttade till hus

Höll du några av dina nyårslöften?
Hade nog inga i år heller

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Anna fick Ola, Malin fick Nicole, Linda fick Wilhelm, Jessica fick Bianca, Antonia fick Kevin, Diana fick Tim. hm ha jag glömt någon?

Dog någon som stod dig nära?
Nej

Vilka länder besökte du?
zero.

Är det något du saknar 2008 som du vill ha 2009?
Ny barnvagn?

Vilket datum från 2008 kommer du alltid att minnas?
Det är många, alla Emilias framsteg och såklart dagen jag plussade :)

Vad var din största framgång 2008?
Fast jobb

Största misstaget?
?

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej bara förkyld

Bästa köpet?
diskmaskin

Vad spenderade du mest pengar på?
köks Inredning

Gjorde något dig riktigt glad?
Emilia, bebis, Marcus, familj, vänner.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Takida-Handlake village, Wyclef jean kenny rodgers-dub plate, ella el la, Rihanna-Take a bow, Lady gaga- just dance, poker face m.m m.m.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare :D

Vad önskar du att du hade gjort mer?
?

Vad önskar du att du hade gjort mindre?
?

Hur firade du julen?
Inte jul än men det kommer bli med familj & släkt i dagarna tre =)

Blev du kär i år?
Nyförälskad i Marcus

Hur många one night stands?
Men noll

Favortiprogram på TV?
Idol 2008

Bästa boken du läst i år?
Jag har inte läst någon i år :O

Största musikaliska upptäckten?
hm vet ikke

Något du önskade dig och fick?
Bebis i magen :D

Något du önskade men inte fick?
nope

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jobbade

Vad fick dig att må bra?
Emilia älskling, Marcus, mamma, pappa, brorsan, vänner..

Vilken kändis var du mest sugen på?
haha sorry vin men du är petad från platsen, jag måste säg Robbie Williams, eller Kevin Borg kanske? :P

Vem saknade du?
Min mormor

De bästa nya människorna du träffade 2008?
Hm, har ju lärt känna vissa bättre nu än förr, så jag säger alla mammor, ingen nämd ingen glömd =) Även alla kollegor på bjureg.

Inte min dag

Den började kl 06.00 och jag var då faktiskt rätt pigg, men det beror väl på att jag aldrig hann in i djupsömnen. Sov kanske 4,5-5 timmar, på tok för lite om man är jag. Drog ner på worket och det gick ju som bara hejsan, hade jätte trevligt med Anna-Karin & Anna-Märtha. Hem på timmar, då började det.. jag kan tyvärr inte förtälja det som tynger mig mest, det går lixom inte med så många nyfikna läsare.. även om jag skulle vilja för min egen skull för att få skriva av mig och även för mina vänner som läser, bli nu inte supernyfikna av detta kryptiska inlägg som jag egentligen inte vet varför jag ens påbörjat. Det ordnar sig, det gör det oftast. Men just nu känns det tungt. Tror att för lite sömn och för lite mat i magen också påverkar mitt allmän tillstånd just nu.
Gjorde varma mackor för en stund sedan och det hjälpte lite. Men mycket tror jag beror på inre stress.. jag har faktiskt en sådan nu, över allt som ska hinnas före jul. Iof är allt gjort nu men det är nog när spänningen släpper allt kommer. Jag har hundra saker i huvudet och prioriterar mig själv i sista hand, som jag alltid gjort och förmodligen alltid kommer att göra.

En rolig sak var ju att Magnus, Malin & Elly kom och hälsa på idag, fast Elly sov bara :P

Spelar lite jul musik och har sett Ernst Kirschteiger som var i härjedalen för att jula till det hela lite.. nu kommer den, julkänslan som har varit väck ett par veckor. Nu vill jag hem och krypa ner i soffan, tända ljus och se en bra film för att sedan somna gott. Börjar inte förren kl. 15.00 imorrn så jag ska sova, imorrn äre min tur att sova.


För trött för det mesta

Ändå uppe, klockan är för mycket om man ska upp och jobba imorrn. Håller på bränna en film till min älskade. Mitt armband gick sönder alldeles nyss så jag surar. Annars ha dagen vart bra och kvällen ännu bättre. Hittade alla julklappar så nu är vi klara, förutom nå små grejs men de kan man köpa i bjur. Sen har vi myst i soffan framför tvn. Ätit gottis och druckit must och nu te. Jag har slagit in klappar och grejat, ska slå in en till sen måste jag sova. Tur jag har delad imorrn så jag får gå hem över dagen och känna lite lugn. Är inte ofta jag säger att det är tur att det är delad tur. Men ibland äre som skönnt.
Filmen vi såg ikväll var the mist, konstig film med värdelöst slut säger jag bara. Jag vill att det ska vara happy ending. Det känns mycket bättre då. ähh gonatt!

Torsdag, Julgran och vecka 24

Bjöd mamma & pappa på mat, har hämtat hem en kökssoffa och klätt om den till samma tyg som stolarna, vart helnice. Har även klätt julgranen och dammsugat huset. Ska nu torka lite golv och sen slå in 2 julklappar till min kära lillebror. Det slog mig i all stress att jag går in i v. 24 idag. Tiden rusar verkligen, det är svinhalkigt ute och jag hoppas dom sandar ordentligt för imorrn ska vi till city och inhandla de sista klapparna. Hoppas det går som en dans. Nu har jag för mycket att göra så jag hinner inte sitta här och slösa tid. Bjuder på lite bilder..

Emilia hjälper till att klä granen =)


Hittat glitter =)

Jag v. 24


Busy day

haha jag har inte ens hunnit sitta vid datorn :P iaf har Emilia vart på dagis mellan 9-12, tomten kom och barnen fick godis. Då passade jag på att städa och tvätta bilen uppe på volvo. Hade en friskluftsmask eller vad det heter för jag mår dåligt av avfettningslukten, marcus & bosse höll på skratta ihjäl sig då jag kom och gick med den för nyllet! Sen blev de lunch och sen kom mamma och fika, nu sover Emilia och jag ska förbereda kvällens middag - lasange, blir gött det. Ikväll blir det att klä julgranen tror jag, trevligt =D slänger väl upp en bild eller två senare om tillfälle ges.
adios amigas y amigos!

En vecka till julafton

Ja, det känns som att det finns en del att göra fram tills dess. Men som tur är, är jag världsbäst på planera. Därför har jag bestämt att imorgon tors eftermiddag, möjligtvis kväll ska jag fara och hämta julgranen och klä den. Sen fredag blir det city för att inhandla de sista klapparna. Eftersom jag vet vad jag ska köpa till de som är kvar kommer det att gå fort (man kan ju hoppas iaf) Sen är det jobb som gäller för helgen, sen kan jag njuta av lugnet fram till jul =)
Nu får inte planeringen spricka, för jag har inte lust att åka in i sista minuten dagen före julafton, nej nej, går inte.

Nu ska jag gå och titta på kanal 5 som visar en dokumentär om en man som är gravid, kan bli intressant.


gokväll!

Några timmar senare..

.. jag sitter fortfarande och gör ingenting, jag har ingen ork. Piss väder och jag har ingen bil. Jamen va roligt. Vet inte vad jag ska göra till middag heller, tråååkigt.
Hade tänkt fara och hälsa på Diana men då va mamma i vindeln så jag har no car at all.
Undra vad frysen och kylskåptet har att bjuda på?

Onsdag

Vaknade frörsta gången vid 4-5 tiden och Emilia va vaken en stund men sen somna hon om och jag har fått världens längsta sovmorgon. Jag är pigg=) har energi för att göra något men vädret suger så det blir innesittar dag idag, ingen bil har jag heller så jag får vackert vara hemma. Hade tänkt åka och hämta julgranen ikväll och klä den, får se hur det går, måste ju ha lite hjälp, får se om min karl är hemma tills dess.
Känner att jag har tråkigt, vill göra något socialt känner jag. Sen måste jag till city någon dag innan helgen för att inhadla de sista men när?? åhhåå det är mycket nu.
Får slå in lite klappar här hemma idag och leka med Emilia.
skriver säkert sen.

sötaste <3


Mammaträff

Idag har det vart mamma träff hemma hos mig, jätte trevliga tjejer  = jätte trevlig dag. Jag är dock helt utmattad. Hämtade Mikael på dagis kl. 15.00 då mammaträffen var slut och det fortsatte då att vara full fart hela kvällen. Emilia och Mikael har lekt, badat, hoppat i sängen. Nu sover min lilla gumma och Mikael for just hem. Nu är det tyst och stilla, lugnet efter stormen. Jag ska nog slå in lite julklappar och bara ta det piano, jag orkar inte mycket. Har ju massa go fika jag kan trycka i mig också. Skulle vara trevligt med en bra film. Blev inge sim ikväll tjejor men jag vart ensam kvar med barnen efter m for och jobbade så jag kunde tyvärr inte.
Nu ska jag ringa Antonia, här får ni lite bilder från dagen:

Anna, Ola & Lina

Emma, Malin & Niki (Nu ser ni lite köksresultat efter kaklingen och byte av bänkskivan)

Gravida alla bf i April, Jag den 15e Lina den 12e och Anna den 27e?

Jag & lill kevin :D

Elias & Emilia

Lina&Loke, Emma&Jeppe

Malin & Anna

Wilhelm =) (Lyckades inte fånga modern på bild)

Jessica&Bianca


Lyckades bara få en bild på Antonia då hon ammar, kanske inte så roligt att hamna i bloggen då ;)
Tack för idag tjejer!

I can't hide

Jag har inte vaknat på topp idag, men varför är jag inte förvånad, det är ju som en bergochdalbana för mig ve et. Well, det kommer säkert bli bättre när jag får besök av mina fina vänner :D
Håller på göra lunch till mig och Emilia, köttbullar, köpe kötbullar som egentligen inte är kött men vad gör det? dom är väl goda ändå hmm.
bebis sparkar och det gör mig glad.

rock the world

Sitter och lyssnar på gamla godingar, de senaste 3 åren har verkligen susat förbi. Jag har mognat, thank god =) .. nej men seriöst.. ska tiden gå så här fort? Säger det pang och jag är 35? säger det pang och Emilia är 15 och jag får sitta vaken om nätterna och oroa mig över var hon befinner sig för dom skulle ju "bara se på film hos en kompis" Få höra att det är bara jag som ringer och alla andra får va ute mycket längre. Undra vem som äger 240:in som lämnar av henne hemma kl. 03.00 ohhh hemska tanke, det är nog rätt jobbigt att vara tonårs förälder till just tjejer. Hitta tändare i byxfickor och starköl i garderoben. Eller så kan hon ju bli värsta sport intresserad och tycka att hänga på byn är töntigt, jag hoppas hon får ett bra intresse för det har aldrig jag haft, men det vart ju människ av jag å =P



Love u

i did it my way!!

Julbordet var smaskens, gick såklart flera varv. For sedan till Sussie & Ingvar, Ingvar fyllde nämligen 36 år, grattis! Jag åt massa fika där med så jag rullar fram. Under december är det massa mat ,massa fika och godis. Lär gå upp de mesta kilona under denna månad =P  
Imorrn ska jag ha mammaträff här hemma, vi lär bli typ 20 st med alla mammor och barn, vet inte om jag har tagit mig lite vatten över huvudet? jag har inte sittplatser till alla men finns det hjärterum så finns det stjärterum right?
Jag är jätte trött, ska greja lite sen sova. Jag älskar att sova och vakna piggelin.


christmas table

Att jag inte blir bra på bild visste jag redan men alltså 3 försök och alla åt skogen, undra om jag och Erik har samma problem?
kolla här 
hahahahaha

Underbara dag

Idag känner jag att livet är på topp. Dagen började strax efter nio, Emilia verkade lika trött som jag efter helgen. Vi gick upp och Emilia såg lite tv, sen lite lunch och sen ut i winter wonderland, så härligt. Nu ligger sessan och sover och jag ska platta håret, det är lite utav ett helt företag. När jag är hos hårfrisörer så säger alla åh vilket underbart hår du har så tjockt och härligt, men dom ångrar sig nog då dom kommer till moment torka och platta och utbrister då men det blir ju aldrig torrt någongång, näe de är drygt. Men nu är det åtminstone torrt, fast då återstår ju hundra drag med plattången för att plana ut lockarna.
Jag har bara fikat mackor idag så jag ska orka trycka massa go mat ikväll, yes gratis är gott, tack bjurholms kommun =P

shoo sunday

Jahapp då har man jobbat sista passet på helgen, skönt.. nu är jag ledig 5 dagar, så jag jobbar ju även nästa helg. Kan ju säga att jag överdriver inte då jag säger att jag stod och skrapade bilrutorna i en kvart efter jag slutat jobbet, tjockt med is alltså! Man skulle nästan kunna tro att jag dröjde mig kvar för att få skjussa hem herr lundholm eller tjuvlyssna på han och fröken jacobzon men så var inte fallet =P
Måste säga att jag har en frän kollega, bangar inte för att säga vad hon tycker och reta gallfebern på folk, det är så roligt, ibland önskar jag att jag var lite mer så.. för ibland har jag sådan lust men istället håller jag god min och tänker långa ramsor vad jag egentligen skulle vilja ha sagt.
Nu ska jag duscha varmt och sen krypa till kojs, är så trött! Ska äta lite mer mariekex med massa smör på först,mmmums!!




Who's the winner?? ;P

Minipizza

mumsigt, jag är halvmätt nu och är hemma på timmar. Älskling kommer hem om nån timma eller två.. jag längtar!! =) drygt att jag måste tillbaka kl. 16.30 då jag hellre hade legat i soffan och myst samt sett en bra film. Men sen är jag ju ledig hela 5 dagar så jag ska verkligen inte klaga. Nu ska jag fortsätta skotta uppfarten, men aj aj aj så ont det gör i ryggen. Jag är tjurig men får lida för det sen. Vill att det ska vara fint.
Imorrn äre julbord, ska bli gött :D

Imorrn ska jag bygga en mobil brevlåda

hörde jag en röst säga nerifrån haha tyckte det var lite kul, undra av vilken orsak? Måste ha något att göra med snön som lagt sig på marken, på bilen (fortfarande fastfruset på mitt biltak) det har blivit något attt tala om minsann, flera decimeter. Wow! Min rygg känner av det för jag har skottat som en tok ikväll, men garageuppfarten lämnade jag till någon starkare typ.

Kevin min idol-älskling vann ju igår.. tror jag är lite småkär i hans personlighet, han är så glad och positiv, så som alla borde vara =D Har haft en jätte trevlig dag på jobbet. Blev lite konfunderad över att mina kollegor undrade om jag ville byta avdelning, var visst någon som kutar runt på bygget och har väldigt livlig fantasi, antar att många vet vem jag talar om. Denna person hade sagt att hon och jag skulle byta avdelning, jag är som ett stort fett frågetecken ?? Har inte ens pratat med hon på flera månader.. jag ska minsann säga åt denna att sluta snacka så mycket dynga!

Nu luktar det varma mackor, dags att fika sen kvälla.. imorrn blire hard work work igen at seven a clock. Yeeyy!

Idol-final!

Yes, det är kvällens höjdpunkt. Dagen har vart seg för jag har vart trött, Emilia vaknade kl. 04 i natt/morse och tyckte att det var dags att stiga upp. Oh noo! Tillslut somna hon om men då ringde väckarn istället. Jobbade till 13.30, fick se lucia tåg på jobbet, så söta lite små nervösa =) sen har jag skottat, har kommit hur mycket snö som helst och det snöar fortfarande. Sen har jag och Emilia åkt bobb, det tyckte hon var jätte roligt =) Mamma bjöd på underbart god middag, och nu sitter jag här mätt och belåten =) ska spendera denna afton här med mor & far och lill gumman. Är inge roligt att sitta solo på en fredagkväll. I helgen blir det dessutom jobb så lika bra att sova här så Emilia är på plats imorgon bitti då jag drar ner mot jobbet. shit va drygt det känns.. men när jag väl kommer dit går det fint. Får se till att lägga mig i god tid så jag är lite utvilad iaf. Nu ska jag och Emilia klä granen här hos mami o papi. Sen ska jag krypa ner under ullkrafts pläden och äta nå gottis framför kevin & alice.
HEJJA KEVIN NU DÅ!!! =D

hello thursday evening

Ja då har jag simmat och bastat, det var tevligt och skönt för kroppen. Nu är jag sådär mysigt trött så jag ska snart krypa ner under mitt härliga duntäcka med en mama tidning och bara mysa. Ska försöka somna tidigt så jag är pigg imorrn på worket. Lill gumman har lucia imorrn på dagis men jag kan inte närvara, tur mormor, morfar och gammelfarmor är där =)
Jag längtar efter älskling, nu vill jag att han ska komma hem så vi kan kramas. Apberget fungerar på firefox men inte internet explorer, why?

Ska berätta en pinsam sak som hände för ett par dagar sen. Jag var på apoteket för att inhandla diverse saker och då jag kommer in är det kö så jag går runt och kollar in olika produkter, öppnar schampo flaskor och ansiktskrämer för att känna hur de doftar, när jag kommer fram till kassan säger kassörskan "Jag vill inte att du går och öppnar produkterna och luktar på dem, nu måste jag slänga allt du har öppnat för hållbarheten är 12 månader och när du öppnar dem så minskas hållbarheten direkt och du vill väl också ha fräscha produkter?"  Såå pinsamt, och såå typsikt mig att va klåfingrig jämt. Bad såklart om ursäkt och sa att jag inte visset det. Hon kanske blev tvungen att slänga produkter för några 100-lappar eller så står de fortfarande kvar i hyllan med en mindre hållbarhet än just 12 månader.. vem vet?

och nu some pics:

älskling bakar pepparkakor

mama v. 23

Kul med bobb =)

Sötnos <3

Thursday

Jaha då var det torsdag och imorrn kör arbets helgen igång. Som tur är jobbar jag dag imorrn så jag kan vara hemma och se idol-finalen =D
Idag har vi bakat, pepparkakor, nobless kakor eller dumle som dom också kan heta, daimkaka och kärleksmums. Tidigare i veckan blev det bullar, sylvias makalösa, kolakakor och syltkakor. Nu har jag minsann fika att bjuda på.
Kl. 14 for vi och hälsade på Evelina, nu håller jag på att göra middag.. ska bjuda mamma som ska vara här och ta hand om Emilia medans jag far och simmar på badhuset me Linda & Malin. Ska bli skönt, är skönt att simma då man är gravid. Man är så lätt i vattnet.
Jag skriver senare ikväll, då ska jag även bjuda på lite pics.
adios!!


sleep tonight

Nu har jag ätit goo mat och goo fika, jag rullar fram. Har vart en trevlig kväll men jag har varit lite down, vet inte om det beror på älskling som är borta eller om det är min enorma trötthet. Därför ska jag göra en relativt tidig kväll ikväll.. igår vart det ju lite sent för jag va ju och gosa med bebis, Antonias lilla kille. Såå fin =)
Har fixat nå nyare internet explorer som verka va lite knäppt, de jäklas som vanligt då jag ska göra något. Apan gå inte att gå in på men det gör desamma för de ha lix blive dåligt. Huset är städat och rent och jag njuter av att inte ha några måsten.

Sitter och beräknar och planerar föräldrapenning, jag kommer få ut lite och ingenting, skitkul, verkligen. Piss system, det jag stör mig mest på att det gör ingen skillnad om jag har jobbat eller jobbat ingenting, att det ändå är samma summa.. alltså lägsta nivå som är på 180 kr/dag. Om jag har tex 70 000 kr i årsinkomst får jag lika mycket som en som har 0 kr i årsinkomst, blir så jävla förbannad.. jag borde ju få mer än dem, då har ju jag försökt iaf, jag har jobbat så mycket jag kunnat. Jag har ju betydligt bättre årsinkomst denna gång, men förra gången gick jag skola och jobbade bara helger och lov osv.. då fick jag lika mycket som dem som inte lyft ett finger. Det är sjukt.


Imorrn blir det pepparkaksbak med min lilla älsklings gumma, sen fika och simmning?
gokväll

Försäkringskassan

Vilket mörker!!! Jag är så less... har skickat in brev om inkomst ändring men det har dom såklart inte brytt sig om. Är mega less och har suttit och försökt begära. Måste prata med svärmora, hon kan ju det här. Nu till något roligare, har varit hos Sandra i Rundvik på förmiddagen, hon bjöd på underbart god lunch och glass till efterätt.. nu är jag hemma och trött. Ska snart till mamma som fyller 48 år idag!! Grattis kära mor!
Får nog go mat, go fika och tårta.. mums.
Va till bm igår, allt var bra =)
skriver sen ikväll!
Hanä gött!!!

dance like this

Jag har just ätit upp en twix (f.d raider) undra varför den bytte namn egentligen? i hopp om att få lite energi, jag är så matt i kroppen. Som vanligt vart de ju noll och ingenting av min planerade städning så jag kanske ska ta tag i det nu. Har nyss lagt lill gumman, hon ha minst sagt vart lite tjurig ikväll. Sen hade jag tänkt slå in lite paket och julmysa.. men vi får se hur länge jag sitter här innan jag får mitt ass härifrån. Daniel ska hämta mig innan kursen imorrn, han är snällisnäll, typ världens snällaste skulle jag tippa på =D jag är lazy, + att jag inte vill komma själv.. det är inge kul. jag vet jag är löjlig.

Jag måste erkänna att jag var på väg upp på dansgolvet i lördags, jag älskar att dansa.. och tror till och med att jag är bra på det =P haha det har jag minsann fått höra på hotellet av bla en afrikan som ropade till mig en kväll då jag skulle lämna hotellet "hey girl, you´re a really good dancer" well thäänks sa jag då helnöjd!! =D

När dessa låtar spelades va jag nära såååå nära, men vem hade velat se en gravid osmidig nykter tjej skaka rumpan? Jag tror jag bara jag har the moves med någon promille i blodet.

Bilder

Jag har jobbat till 12, va rätt kul dag.. sen har jag ätit köttsoppa och softat, nu sover lillan och jag ska städa lite. Här kommer blandade bilder, från helgen och tidigare enjoy!:

ser tjockis ut v. 22

Love

Emilia masserar mormor :)

äntligen adventsgran :) tack älskade mor&far ni är bäst!!

love & robert på hotelle

mårten, johanna och jag

Sigrid klipper lill älskling =)

ego bild

antonia och emilia

såå nu blire städ, imorrn hoppas jag få träffa antonias lilla kille :D puss antonia, du är så fin!!

Lse

Ja det har vart en trevlig helg. Lite besviken på minisviten som visade sig vara typ ett vanligt rum med bastu, lite lyxigare hade jag hoppats på. Maten visade sig vara sådär, helt ok men, showen var kanon bra, vilket drag.. men jag antar jag hade vart lite mer på g om jag hade fått sörpla på ett glas vin eller öl. De fick de andra stå för. Idag blev de lite dollar och skogsmuseeum samt lite mat. Trevlig helg kan jag sammanfatta det hela. Bilder samt mera detaljerad berättelse kommer sen, nu ska jag mysa med min princess :D
Jobba imorrn så sova tidigt kanske.

weekend

Då har jag avslutat kvällens arbetspass, hade tur som fick skjuss av Daniel hem så jag salpp gå. Vi har alltid samma pass på helgen så de är ju kul. Har alltså bytt bort imorrn och på sön för imorrn ska vi ju fara, känns jätte kul att fara och få hitta på något, men jätte jobbigt att inte Emilia ska följa med. Har en väldigt separationsångest, minns inte sist jag inte sov under samma tak som min prinsessa. Det är ju bara en natt men ändå. Så jag kommer förmodligen gråta då jag lämnar henne. Jag har förövrigt inte gjort annat än att gråta de senaste dagarna. Är så hormonell och trött, i natt kunde jag inte sova.. grubblade över allt och inget. Så nu ska jag väl göra en tidig kväll, färsöka iaf.
Trevlig helg!!

hejsan

Somna helt utslagen på soffan igårkväll, sov länge idag. Duschade och sminkade mig för en gångs skull då jag bara är hemma. Ja dusch gör jag ju såklart.. ibland =P
Sen åt vi lunch, fast min prinsessa har ingen större matlust, hoppas vi slipper magsjukan, fast hon spydde ju någon natt för ett tag sen. Det var läskigt, så hon fick sova i vår säng nästa natt så jag skulle ha full koll. Vart inge mer som tur va. Sen kom mikael hit så barnen har lekt och sprungit runt. Hasse ha också vart här.. nu sover barnen och jag är solo. Äter kex och har det bra. Ska göra pizza till middag, mums. det var längsen, ja hemmagjord alltså.
kanske skriver jag senare.
hejdå!

ons it is

Jag är trött, har traskat upp och ner för backen flera ggr idag. Svurit över att vägen var oplogad. Ätit creps, druckit julmust, vart på personalmöte, ätit två mazariner och en lussebulle. Fått ont i huvudet, skrattat åt saker.. gjort kyckling wok och nudlar, mums. Ätit apelsin. Är nu sugen på något bakverk, kanske en bulle eller pepparkaka skulle sitta fint, jamenvisst. Ska bli spännande att väga mig hos bm nästa vecka och se om jag blive nå tjockis =P nu börjar jag vilja äta hela tiden.

Grattis till Ante & Diana som fått bebis i natt, jag längtar bara mer och mer.
Ikväll ska jag bara ligga framför tvn och lata mig. Är så trött.. låg på knä och skurade golvet igårkväll som vart skinande rent.
Jag funderar starkt på att söka havandeskaps penning från mitten av feb kanske.. jag vet inte. Jag är så orkeslös.

hejdå!

Johnny the rocker!!

Jag har fastnat på idol sajten i ganska många minuter hahahaha, men kevin är min baby. Värsta scen känsla, men ha sett klipp från youtube på han från tv i malta? ja vet inte. Men han kan the moves oh yes. Ja jag städar emellanåt. Pappa är bäst han ha fixa mina adventstakar!! =D Emilia somna hur tidigt som helst, men hon ha ju inte sove så många minuter idag. Jag har skurat ugnen också.. fick sådan lust att baka massa kakor och bullar, jag har ju lite att leva upp till eftersom Malin bjöd på fler än 7-sorters kakor på förra mammaträffen. Ska gulla me min mami om hon också har lust att baka någon dag så kan vi ju hjälpas åt ;) jag är inte riktigt haj på det här med bullar än. Eller det är väl degen jag är ohaj på. Men annars är jag faktiskt bättre på bak än mat.. tror jag. Fick MVG i matkunskap och jag funderar om det kanske finns kockämne i mig trots allt? Min mormor gjorde underbart god mat och jobbade som kock på bävern, mamma är kung på mat hon med.. det skulle ju vara roligt om jag kunde föra traditionen vidare.. jag kanske bara är för ung än? Önsketänkande hehe.. skulle tro att det sitter i latheten, köttbullar och makaroner gå ju snabbt och är enkelt. Jag skulle verkligen vilja känna att det är kul att stå framför spisen.

Ha nyss prata med Antonia, så mysigt med bebis.. känns som jag längtar till förlossningen, men tro mig när jag ligger där kommer jag säkert tänka, att jag gav mig in på detta igen, sen kommer jag glömma bort hur ont de gör när jag får träffa min bebis =D

Jag vet att jag eggar den här bilden, men jag älskar den, Emilia alldeles nyfödd <3


Sisådär

3 adventsstakar har pajat, har köpt nya lampor men inte hjälpte det. Är lite sur över det, men har bett min käre far att komma hit senare och undersöka saken. Nu ska jag skura köksgolvet, jag har längtat.. tycker inte de ha vart lönt då vi grejat så jag könner de är dags för när jag går barfota är de som nå damm belägning på inte så mysigt.
Annars ha thomas vart här och hälsa på, han ha hjälpt till lite me köket och så. Har fikat saffransbullar och pepparkakor, har fått ett sug efter pepparkakor, annars bruka ja inte va så förtjust i de. Måste baka med Emilia någon dag. Nu ha jag massa att göra, passar på att göra sådant då Emilia har somnat och jag är solo i lugnan ro.. det är rätt skönt. Pyssla med julklapps inslagning och så. Imorrn äre P-möte, annars lugnt på planeringen. Tiden rinner iväg och man hinner inte alltföt mycket.
Jag mår lite sisådär.. ingen egentligen orsak eller så jag bara känner mig depp. Men snart hoppas jag bli pepp. Jag ska ju faktiskt ut och svira i helgen, blir ju såklart ingen repris på antalet intagna öl under min förra vistelse på hotell lappland, men basta och bubbla (få man göra de när man är gravid??) äta gott och se på julshow och dricka julmust är inte helt fel det heller. Tror säkert det finns några stycken som är nöjda över att ha en som är fit for fight att köra då det är dags att checka ut dagen efter..

Fick hem kort på min prinsessa idag, Älskade unge, så vacker.

bebisbebisbebis

Jag funderar starkt på att köpa syskonvagn. Emilia kommer vara 2 år och 2 månader när bebis kommer. Hon kommer nog vilja åka vagn fortfarande. Hon älskar att åka vagn. Hn kommer troligtvis bli avis på bebis som får åka. Dessutom kommer jag nog att gå mycket eftersom de sover så bra i vagnen. Så jag har tänkt att det är nog en bra idé.
Skulle helst vilja ha en emmaljunga twin city cross och sen köpa till en Quadrolift till bebis.
hoppas jag hittar nån bra beg på blocket.
Har pratat med Antonia och jag längtar till jag får träffa bebis =D
Och jag är sååå nyfiken vem som bor i min mage, är de en liten Evangeline eller är det en liten pöjk som jag inte ha nå namn på? =P

åkerspöke wtf?

Imorse halkade jag iväg till jobbet gåendes för en gångs skull. Vart dock duktigt irri över att de va så halkigt och jag sträckte ryggen. Lite senare under morogonen fick jag minsann höra "Vad är det här för åkerspöke som kom och gå?"  jag känner mig inte smashing hot, förmodligen är jag väl inte det på jobbet. Eller överhuvudtaget.
Men visst hör jag hellre tack lilla vän, du är se gullet. =D

nu ska jag förbereda middagen som blir lasange, sen blir de mamma träff hos malinf, trevligt!


RSS 2.0