A new season is here

Dagen har spenderats hos svärföräldrarna, Erika och Mikael var hemma så vi gick upp så barnen fick leka. Innan dess en morgon prommis med Malin. När jag gick hem hörde jag ljudet av gräsklippare men hösttecknen vann ändå. Det är kall och klar luft, imorrn är det första september och älgjakten startar, till varje fru till en jägares lycka? Löven har börjat skifta färg på vissa träd och jag känner det i både kropp och själ. Det är höst.. en aning depp infinner sig i min kropp. Men bara en aning. Det är både och det där. Man är tillbaka i det vardagliga och sena sommarnätter med grillat är nu att glömma. Att vara pigg större delen av dygnet är också att glömma. Mysfaktorn höjs ju en aning. Tända lapor i fönsterna och stearinljus på bordet. Det känns helt okej att ha en hemma mys film kväll både fre och lör. Det slutar hända grejer, inga partyn, inga tillställningar. Folk tar det piano. Det blir kallt och man inser att nästa släng av värme är långt borta.
Min höst är dock spännande. Jag ska till sthlm om allt går som planerat. Jag ska få en kusin i oktober, en av mina bästa vänner ska få barn i november, en annan kär van också i november. Sen blir det december och mys advent då jag får julpynta. Oj nu svävade jag iväg en aning men det jag skulle komma fram till är att hösten kommer att gå fort och vips är det vinter. = Ännu kallare men dock ljusare.
Varje årstid har sin charm.. jag har på känn att denna kommer bli great. Kanske min bästa höst någonsin. Varför inte?

Nu belive it or not är det dags att färdigställa inför morgondagens jakt. Jag ska jobba imorrn, en bra anledning till att jag slipper följa med och frysa arslet av mig i skogen. haha!

stronger now

Det är lördag. Emilia och jag har fortfarande pyjamas på oss.. ska hoppa in i duschen och börja fundera ut någon lunch. Ska göra nå gött, det är ju lördag. Sen ska vi ut och leka. Jag är utvilad idag, underbara känsla!

Thank god it's friday!

HELG!! Änteligen. Jag & Daniel ha vart själv på jobbet hela långa dagen, lite små drygt att va halva styrkan men after all det gick bra. Tur att Erik kom och hjälpte till en stund. Vi va lite mer trött än vanligt då klockan närmade sig halv fem. Har ätit middag och stökat bort, Emilia leker runt i lägenheten och jag slappar framför datorn. Ska snart sätta mig och se lite disney med min lilla gumma. Min sista dag som timvikarie idag. Börjar min rad med att va ledig 5 dagar men ska jobba extra mån och tors. Bli bra det.
Har köpt lite toffifie och popcorn så det blir tv kväll ikväll.
trevlig helg!

Kursdag

Daniel bjöd på lunch. Kött och kroketter, vitlöksbröd och bea sås. Sen for vi på kurs, paliativ vård. Väldigt intressant faktiskt. Sen när jag skulle gå från kursen, väldigt självsäkert trippade jag över vägen när... jag halkade, ja ni hörde halkade men på vadå? jag vet inte men jag höll formligen på flyg å skall på vägen utanför kiosken. Värst av allt var att Daniel & Erik kom åkandes i bil bakom mig. Very nice. Ännu bättre att jim, pattis jim står och småflinar.. tur att jag är ganska obrydd after all så jag skrattade och sa "hehe såg du att jag höll på ramla" men ingen kunde väl undgå det. Till saken hör att jag har skor som klickar då man går.. men det är ingen klack. Jag hatar att alla hör då jag kommer och går. Jag antar att jag inte är någon high heel girl. Heller inte look at me girl. Det måste sett ruggigt roligt ut då jag flaxade med armar och ben för att återfå balansen.

Vi har ätit go middag för att vara torsdag. På menyn stod köttsoppa men det blev kött, kroketter och rödvinsås. Dock inte jag som bestämde eller lagade. Har messat både Antonia & Malin men aldrig någonsin har jag kännt mig mer dissad.
Känns som jag är i en känslomässig svacka. Vi pratade om hur viktigt beröring är idag på kursen. Då kom jag å tänka på en dag i 8an eller 9an på HK:n att jag sa till Sarat, "Sara, har du aldrig kännt att du ba vill ha en kram?"  Då kom hon med öppna armar emot mig och gav mig en kram. Det är skönt att kramas, det borde man göra oftare.. eller i alla fall ta i folk. Kom och tänka på det då jag satt på mötet att jag har knappt tagit i någon i detta rum fast jag tycker om dom så mycket. Eller jo Daniel och Helena har fått sig en kram eller två eller tre då jag var lite glad i hatten. Kom och tänka på att jag knappt tar i mina vänner längre heller. Dom som har gett mig all beröring innan pojkvän och barn. Shit jag känner mig som en stel svensk nu.

Förövrigt kan jag ju berätta att jag tryckt i mig en påse gott och blandat creemy, det var oerhört smaskigt. Högtalarna på datorn har gått sönder, piss.
2 minuter senare: HAHA nu ska jag erkänna nå väldigt pinsamt.. högtalarna har inte gått sönder.. kontakten var utdragen. Jag som var så arg igår.. hehehehehe. Jag är kass.
Men då är det ju positivt att jag kan lyssna på musik och se sex and the city i sängen.. jag är inne på final season of sex. På måndag blire bio i guess.



Imorrn äre back to work igen 7-16.30 och sen är det helg.
Nu messa Antis, yes!!!
have a great night!


inge blogg ikväll

Jag orkar inte uppdatera bloggen ikväll.. ni får ett bättre inlägg imorrn. Jag har jobbat 7-16.30 idag, helt slut är jag. Emilia ha vart på 18 månaders besök och tagit spruta. vart så duktig så. Nu ska jag inta soffläge.. adios.

PS

GRATTIS DANIEL 29 ÅR IDAG HURRA HURRA HURRA!!! =D!

tisdag

Dagen ha vart soft, ändå är jag trött. Håller på baka en kaka som jag ska avnjuta framför tvn senare. Först en dusch. Va lite väl längesen sist nu hahahaha.
hujj

Glad nyhet!

Min telefon fungerar igen efter badet i vatten glaset. Jag hör till och med bätttre än förut.. jag är happy =D Nu kan farmor få tillbaka sin nokia. Jag och sonyericsson är äntligen tillsammans igen.
Det är tisdag och Emilia vaknade tidigt.. vi har legat i soffan och Emilia rivit ner en blomkruka i soffan, andra gången på några dagar och hon tycker det är roligt. Men det tycker inte jag. Svart jord överallt på min vita soffa.
Vet inte vad vi ska göra idag, Malin och Nikki skulle komma förbi snart, snacka om morgonmänniska som orka fara te byn den här tiden. Jag har inte ens klätt på mig eller Emilia. Vi slappar en srund till.
Nu ska jag lägga mig i soffan igen.
skriver väl senare.

Kurs & arbete

Har vart på insperations kurs idag, för alla inom äldreomsorgen i kommunen. Va intrresant. Sen har jag jobbat till 16.30 lagomt tröttsamt. Denna vecka är bara 7-16.30 turer.. mycket tröttsamt. Jag har egentligen inte mycka att skriva.. imorrn är jag iaf ledig. fett skönt.
blir nog slapp framför televisionen ikväll.

Timmar

Jag är hemma på timmar, ska tillbaka på jobbet kl.16.30. Emilias farmor & farfar ha vart här en stund, sen har vi ätit makaroner och köttbullar. Nu hoppas jag Emilia vill sova så jag kan sova en stund. Jag är hel slut. Höll på kvävas imorse på jobbet. Värsta hostattacken, och jag kunde inte andas in.. sprang in till Daniel och Hans-Roland och flämtade jag kan inte andas.. dom såg paniken i mina ögon och visste inte riktigt vad dom skulle göra. Men det släppte, för annars skulle jag inte suttit här nu.
Klockan 05.00 ringde det på dörren imorse, jag möttes av två män som var väldigt glada i hatten. Idag är dom inte glada utan ligger mest i soffan.. undra vad det kan bero på? =P
Nu är det min tur att ha lite lugnet före stormen..
later.

But I'm afraid

Ja, klockan är för mycket för mig.. jag är trött. Men vill inte sova. Känns inte roligt. Men allt är ju inte roligt här i världen. Nu blir jag så här kvälls sentimental. Hatar det egentligen för det är då jag är i läge att typ berätta mina djupaste hemligheter, eller verkligen tala från hjärtat. Skulle vilja vara mer öppen på denna blogg. Men då jag vet att den är välbesökt så känns det inte roligt. Jag vill heller inte att folk ska säga "Du läste du emmas blogg igår?" och fälla kommentarer utifrån det. Det händer säkert fortfarande men nu vet jag att ni läser och skriver saker som ni gärna får prata om, om ni så gärna vill.
Jag plågar mig själv med att lyssna på gammal musik, jag vet egentligen inte varför men jag tror jag måste bearbeta saker och ting med att lyssna tills det gör så ont att jag stänger av.
Om jag skulle fundera mindre och sova mer skulle jag förmodligen vara väldigt pigg. För det är det som gör det.. jag funder för mycket. Har alltid gjort och kommer förmodligen alltid göra. Pain, eller så blir jag supervuxen en dag och slutar oroa mig för allt.

I can make tonight forever
Or I can make it disappear by the dawn
And I can make you every promise that has ever been made
And I can make all your deamons be gone


nu MÅSTE jag sova, tomorrow never dies.
ps. jag lyssnar på insania.. mina tankar för mig till degernäs och sara.

Ett barnkalas och kräftkalas senare..

Har jag en övertrött dotter som nu ligger i sin säng för att sova. Jag är solokvist hemma och belive it or not jag dricker fanta och inte snaps ikväll. Jag ska upp och jobba imorrn, känns så skönt..(att vara nykter, inte jobba hehe) ville inte vara kvar på kräftkalaset. Kände mig en aning utanför då alla satt och höjde glasen och blev rödare om kinderna. Emilia var mer vild än lugn och jag fick springa runt i huset och jaga henne vilket i sin tur resulterade i att jag inte fick i mig alltför många kräfor.. men inte för att jag deppar. Nej!
Käner mig matt.. en aning ensam. Skulle va hel nice med en kram, eller bli kramad hela natten. Men jag är ju solo. så ja, i guess det blir lite av den varan. Men samtidigt har jag min sex and the city box så jag kommer inte känna av att jag är ensam ikväll. Jag ska snart krypa ner i soffan och slå igång dvdn.

åh känner mig konstig, halv ledsen fast jag inte har någon anledning.. eller har jag kanske det? Det är konstigt hur saker och ting är. Eller hur jag kan vrida saker och ting. Hel skumt. Antingen har tröttheten en inverkan och eller alla hormoner som ökar en viss tid under månaden. Jag vet inte...
Näe nu äre färdigskrivet för ikväll!
Don't look back in anger..


Hej bloggen och alla som läser den!

Det är fredag och efter kl 12.00 idag var det = HELG!! =D iaf en dag ledigt. = Kalas dag, jag känner mig som ett barn som längtar hehe. Efter jobbet hämta jag min lill (stor) prinsessa som somnade fort i vagnen på väg upp på byn för att handla. Man ska verkligen inte handla när man är hungrig, eller iaf jag. Köpte gottis.. en påse cheese balls, en påse lösvikt, en cola och en fanta och såklart mat. Godispåsen smällde jag i mig på väg hem, nästan iaf. Har nu tagit sista tuggan på en gorby.
Gick in på apan och det har inte hänt ett shit, fast ja skrev till massa igår va äre för stil? Har ringt MF och surrat.. känns som jag inte har koll på vad som händer me dom längre. Men nu har jag koll igen.

Har funderat halva dagen va jag ska göra för middag men då jag var på kosnum slog det mig- Lasange såklart.. va halv längesen och är gottis. Har köpt färska plattor så de bli ännu godare.
Eftersom det är helg så borde jag städa, men det känns absolut inte som något måste. Känns skönnt, förresten höll vi på försova oss imorse.. min kära sambo sa till mig med cool lugn röst, vet du vad klockan är? 25 i sju, hoppsan hejsan.. då va de fara och färde.

Nu sitt ja å fundera på om ja ska lägga mig och jäsa i soffan framför ni vet vad.. eller om jag ska ta tag i hushållet. ska passa på med någon av sakerna medans lillan sover. Jag är fortfarande förkyld, detta går bara runt runt. Tina sa idag på jobbet att sist jag jobba med dig va du sjuk också. De va iof ganska länge sen, men jag har vart förkyld 2 gånger efter de också. jaja det kunde vara värre. Jag är glad glad glad idag fast även en smula trött trött trött. En fågel viskade i mitt öra att det är kräftskiva på G.. eller jag tror kräftkalas passar bättre för jag antar snapsen kommer fram vilket gör det hela lite mer festligt.
Tur att jag har gjort bort min kräftkalas debut. Jag blev full som ett ägg eftersom kräftorna var jobbiga att skala och snapsen enklare att få i sig blev det mer av det sistnämda. Jag var nyfyllda 15 år och umgicks med dom som kunde vara min pappa (nästan) iaf slutade kvällen med att jag och han jag var head over heels i satt på en resväska i skogen mellan bjurholm och vännäs. (Resväskan var full av öl, cider och sprit som vi under vår raoad trip till karlsbäck druckit ur) Jag förklarade min kärlek, sluddrade väl mest fram vad jag skulle få fram. När jag minns nästa gång torkar han min spya  som har hamnat på hans sovrumsgolv. Han är iförd en lokmössa och på golvet nedanför sängen står en kastrull ifall jag skulle spy igen. Det var tider.. eller inte. Om ni undrar hur det gick med våran kärlek eller min kärlek till honom så blev jag dumpad för en av mina bästa kompisar. Det var hårt. Men jag reste mig igen och blev kär i nästa kille =) den historien tar vi en annan gång.

I skrivandets stund har jag bestämt mig för att städa, har fått en sockerkick. Trevlig afton!

Jag är inte tråkig

Utmaning

Mina favoriter:
Klädbutiker: H&M och Gina Tricot
Inredningsbutiker: IKEA, öhh sen ha ja ingen aning
Stad: Umeå
Dryck: Te & Cola
Musik: de mesta på diggilistan
Tv serie: Sex and the city
Film: Kärleksfilmer och svenska kriminalare
Träning: Jag har aldrig tränat och kommer förmodligen aldrig göra det (simma samt prommisar räknas det?)
Bakverk: ALLT! Mycke klet
Glass: Daimstrut

Blev utmanad av Lina
och jag utmanar: Madde, Mia & Frida

Har tagit paus i satc tittandet, grejen är att jag vill att carrie ska vara med big och inte aidan. iof kanske aidan är snäppet bättre. men big är ju liksom the big love, right? Är inne på säsong 4. kanske måste fara och se bio filmen, hörde något rykte om big & carrie.. and that's the way it is!
jag kanske borde sova mest utav allt nu. yes så blire!


Tråkig

Jag är tråkig som inte orkar med utmaningar för tillfället. Sorry men jag har knappt ork att sitta här, öga svi och jag är kass för jag inte sovit  mer än 5 timmar/natt denna vecka. Det är sex and the city som håller mig vaken, jobbet tar energin. Idag bjöd mamma på middag, hur skönt som helst när man jobba till 16.30. Imorrn ska jag jobba igen men bara 7-12 så det är soft. Sen ska jag handla present till lill loke som bli 1 år imorrn. ojoj minns när lina kom hem till oss och visa upp han, jag höll i han och tänkte guu vilken lillis. Nu har han kommit ikapp Emilia =) jag ser fram emot kalas och lite socialt liv på lördag. Sen är de ju inte dumt att få äta tårta ;)

näe nu äre dags, dusch och some good girls!

Bitch varning

Jag är surare än surast. Förkylningen börjar sakta men säkert bryta ut, min kväll i sängen igår samt ett x antal koppar te som bara gjort att jag fått springa och kissa hundra ggr har inte hjälpt. Vi har ätit pizza ikväll, Emilia åt dock spaghetti och kättfärsås. Det där skrev jag mest bara för att ni inte ska tro jag är en dålig mamma som bjuder mitt barn på pizza typ 1 gång i veckan. Det händer, ja men idag blev det "vanlig mat".
Nu till dagens höjdpunkt!: Jag har köpt alla sex and the city säsonger.. för 995 kr tro jag det var. Såå underbart. Jag älskar den serien. Nu ska jag sluta prata om satc.. antis nämnde att de vart mycket av de i min blogg. tar de som att det är dags att sluta.. som kanske med dagens outfit, har jag redan slutat med. happy?
Imorrn ska jag inskolas på min avdelning.. 7-16.30 känns kul, alltid kul med nya ansikten.
Nu har jag dåligt samvete för att jag vart sur mot lill gumman & älskling. fan, ja är kass ibland.

Nu dusch sen lite tv/dvd..
Såå jag säger som så- hanä!

EMMA VS CARRIE



Jag är glansig, flottig och osminkad, skulle vilja vara lika fräscha som damerna nedan. Alltid snygga kläder och skor.. aldrig a bad hair day. Men sen är dom på tv, rika och framgångsrika. Jag är en trött mamma och vårdbiträde. De bor i världens största stad och jag i världens minsta kommun, nästan iaf. Kanske är det dags att färga håret?


trött tisdag

Jag har sovit endast 3 timmar inatt. Låg och vred och vände på mig, bytte sov ställning, försökte sova på soffan och i fotändan av sängen. Inget fungerade. Sist jag kollade på klockan var den 03.00 sen ringde väckran 06.00 fick en telefon i ögonbrynet som såklart svällde upp. Har jobbat till kl. 14.00 sen hämtat lillan på dagis och handlat, sett os höjdhopp och blivit besviken över att stefan holm inte vann medalj.
Nu kommer tröttheten, så sjukt trött jag känner mig. Jag som ska se sex and the city ikväll.. hur ska jag orka med det? ingen som vet. Blir iaf kryddjärpar till middag, kan bli gottis.
later.

ännu senare..

Nu har vi ätit middag och badat. Eftersom jag kommer att vara solokvist ikväll ska jag ha sex and the city mataraton, det ser jag framemot. Ska krypa ner under filten och dricka te och skratta. Om vi blir förkylda igen blir jag less.. är det meningen att man ska gå förkyld halva året eller?
Fick syn på tuffa mössor på denhärsidan "Gegamojja Pirate" hade jag haft en pojke hade jag inte tvekat en sekund. Men jag är nästan lite sugen att köpa en till Emilia ändå..Har ju redan beställt en rosa hello kitty, men den här är snäppet tuffare. Eller varför inte följa Frida och köpa en till mig själv. Eller ännu bättre hela familjen. haha! Bäst att köpa likadana träningsoveraller då jag lix är igång.
försökte mig på en bild men den gubben gick inte. Nu ska jag mysa med sessan innan hon ska sussa. Imorrn äre jobb och dagis igen.

lite senare..

Emilia har somnat på soffan, det regnar fortfarande. Mina 2 kommande veckor som har vart tomma är nu fyllda med jobb och kurser, även kalas. Gillar att ha mycket planerat. Nu ska jag ta mig en kopp te och se lite sex and the city =)

Det regnar

Jag känner mig deppad. Har drömt mardrömmar hela natten. Jag & Emilia sov till kl. 11.00 idag, det var nog för att det var så mörkt och att vi är lite snuviga. Mest Emilia, jag har lite ont i halsen och är övertrött. Känner mig ändå pigg nu. Jag skulle vilja ha en bra film, men helst av allt sex and the city alla säsonger. åh vad jag skulle se dom då. för snart ska jag se filmen. Jag äter nudlar vid datorn, emilia sitter i mitt knä och smakar och säger tack tack. Hon är så söt.
Vi får ha en inne mys dag idag. Lite göralös är jag.
Nu ska vi inta soffläge.

hejdåå!

myskväll

Diana, Ante & Tindra ha vart här. Mycket trevligt. Nu sitter jag proppmätt efter en la gondola pizza. Emilia är snuvig och grining. Har ramlat sjutioelva ggr idag, blir så orolig då hon slår huvudet hela tiden, suck. Ska ja måsta ha hjälm på henne.. ? hon är ju så oförsiktig.
Är hel slö så ikväll ska jag ligga på soffan hela kvällen, korsord och mys :) kanske en bra eller dålig film. Imaran äre måndag och jag får blogga lite mer seriöst, helgen är vilodag, även för bloggandet.
Hoppas ni har haft en lika bra helg som jag! =D

slöö söndag

Vaknade tidigt, har legat i soffan och sett playhouse disney. Emilia sussar. Jag ska klä mig och platta håret i think. de är sol ute och mf ha vart här med bebiiiis.

Lördag

Dagen har jag & Emilia spenderat hos mamma o pappa. Soft. Sen kom älskling och vi åt middag. Nu är jag hemma, solokvist och Emilia sover. Ska passa på att se Irene Huss - Eldsdansaren. Sen blir det lite korsord och chokladätande. Det är okej att svulla på lördag, måste bara lära mig att det inte är lördag hela veckan. Skön hemmakväll, ska bara hit the shower first.
Trevlig kväll!


gottigott

Jag har gjort kyckling wok, ska snart koka nudlar. Emilia ligger och tittar på nalle puh. Eftermiddagen har spenderats på kiosken me glass o malin, pe, emmy o nicole som sällskap. Har handlat gottis, dricka och frukt och när älskling kommer hem ska va åka och hyra en film. Myskväll!

hello friday

Godmorgon!
Emilia och jag vaknade vid 9.. det ska man inte klaga över, kunde ju ha vart kl. 6. Vi har lite morgon mys och äter chokladbollar (bra mamma haha) som jag ställde mig och gjorde kl. 22 igårkväll, energin kom nog ifrån att jag skulle få stilla mitt sötsug 30 min senare. Sen såg jag potatishandlaren.. hehe rolig film. Idag vill jag göra något roligt, tänkte hälsa på Diana men hon var inte hemma.. sen har jag inte kommit längre, men jag vet ju inte om jag har någon bil heller. Det är fint väder och jag känner hösten. Tycker inte det känns så länge sen som de va höst. Men tiden bara springer iväg. Emilia börjar bli stor. 1,5 år.. Lilla gumman. Förresten försöker jag få tag i bvc, måste ha en tid för 18 månaders kontroll. Såklart när man försöker få tag i någon människa i denna kommun är det utan någon vidare framgång.

Helgen står för dörren och det betyder såklart lite helg städ men jag tar det piano. Är så skönt att vara ledig jag bara njuter..
Lite pics från igår:

gullet gungar





Näe om man skulle leka lite me sessan och göra mig iordning, om någon rolig vill hitta på nåt kan denne höra av sig.
adios amigos y amigas.

Nokia 3310

Det gick några timmar utan mobil innan jag fick nog, klarar inte av att vara så okontaktbar. Har lånat farmors telefon av märket Nokia 3310. Samma som min första mobil, känner mig som 13 år igen.. för så gammal var jag då jag fick den. Känner mig inte lika tillfredställd som med min SonyEricsson men jag för nöja mig med den så länge. Det återstår att se om den klarar sig, min sambo har försökt fixa.

Idag har jag och lill gumman vart i lekparken, sen ha vi inte gjort så mycket eftersom vi somna om och sov halva dagen. Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa nya numret av mama som kom idag, sen blire städ av dasset.

bild få ni imorrn. adios!
PS. Bra MF att du håller dig uppdaterad ;)


Min telefon är död

Emilia har badat min telefon, det stod ett vattenglas på mitt nattduksbord och vips så låg telefonen där.. har nu tagit ut batteri och sim kort, den ligger på tork. Frågan är ju om den kommer leva igen.. jag blev arg, men mest arg för att jag blev arg, för Emilia förstår ju inte att den går sönder för att den blir blöt. Den är 1,5 år gammal.. jag hör inte vad folk säger för det är så dåligt ljud pga att Emilia haft den som bitleksak tidigare. Hoppas den vill fungera igen.. känns tungt att köpa en ny. Har ingen hemtelefon heller så jag känner mig väldigt okontaktbar.

Jag är trött idag, har legat kvar i sängen länge.. kanske därför Emilia gått lös på allt hon hittat. Slitit sönder receptboken, kastat allt som legat inom räckhåll på golvet, tömt nattuksbordslådor, slagit, nypit mig i brösten och hoppat på mig. Har sagt nej nej nej, men hon har bara flinat åt mig. Jag är helt enkelt en tråkig mamma denna morgon. Nu sitter jag med lite halv dåligt samvete. Fan. Nu sover min sessa, kanske jag ska göra samma sak så vi vaknar lite gladare nästa gång. Bra idé! Dagen är väldigt oplanerad.. ska hitta på nå roligt tror jag.

deutche zu lernen bist ein gutes ide

Har tänkt. Vad är det för speciellt med blondinbella och kenza? Dom är omyndiga tjejer som skriver om mode och skönhet och saker som vi alla andra gör. Skillnaden från oss vanliga svenssons är väl att dom har mer pengar och kan köpa äkta pälsar och shoppa för tusenlappar varje dag. Deras "dagens outfit" kanske blir mer spännande än min iof. Dom har minsann tusentals läsare per dag, kenza är faktiskt snygg.. eller snarare vacker, men det är den enda kända bloggaren som är det. Så många går väl in för att kolla hennes bilder.

Jag och Lina har en liten diskussion via sms om BB i Lycksele och BB i Umeå.. lite intressant. Vi har dock lite olika uppfattning. Stads BB eller lant BB? Jag har fött i Umeå och Lina i Lycksele... Jag tror det är sak samma vi bor ju trots allt i den bättre delen av Sverige. Norrland.

Skickade just ett sms till Malin som löd: "Was Nie, Stephanie?" Skickade ett tidigare med en fråga?? men har inte fått något svar, hon kommer förmodligen att svara -va?.. men kom och tänka på den där meningen som fanns i tyska boken på högstadiet. Alles klar, lärde mig inte mycket men jag förånas ibland av meningar som poppar upp, "Ich heisse emma, ich whone in bju.. ich bin 21 jahare alt, die sonne scheint und ich bin froh!" Jag förstår ni bli impade.

Malin läser inte min blogg längre, hon skummar.. jämt när jag berättar saker säger jag alltid, ja fast du har väl läst min blogg? då få jag till svar -näe jag har bara skummat. Haha värst vad hon är intresserad av mitt liv då.. =P Fats det är klart, vi hörs ju varje dag, sen har hon bebis att ta hand om. Mitt barn sover och jag har tid att egga folks bloggar.
är lite osäker på stavning och grammatik i rubriken, men det ska betyda: att lära sig tyska är en bra idé! Det var det info bladet som peppade mig som 12 åring.
Nu ska jag pussa och sussa.

Onsdag

Vår dag började kl. 07.00 låg kvar i sängen ett tag, sedan upp och duscha för att följa med Mf till city. Vi åt lunch på Hedwigs Hörna tro jag det hette. Jag tog grillkorv och pommes och Emilia pannkaka med mjukglass och sylt. Emilia drog vinstlotten, jag nitlotten vad det gällde maten. Handlade en ny börs, va tvungen att härma mf och antis. Sen blev de nya moccasiner till Emilia och sockar samt strumpbyxor. Hem igen och skrik i bilen, Emilia grät för att Nicole gjorde det och jag satt mitt emellan och försökte konversera med Mf vilket va lite omöjligt, tjejer har röstresurser alltid!
Sen kom mamma förbi, vi for sedan upp till farmor och åt middag, köttsoppa och våfflor, mums. Nu sover min lilla gumma och jag går runt i lägenheten och plockar. Ska lägga mig framför tvn, ska bli skönt. Hoppas på bättre väder imorrn för idag har det öst ner precis hela dagen. Mitt hår är oerhört lockigt idag alltså.

auf wiedersehen!


Snabbmat och godis

Har jobbat 7-16.30, inte lika trött idag.. sov på min timmas rast. Lugn dag egentligen. Kul att Daniel & Susanne är back on work. Kom hem och gjorde sån där pasta carbonara färdig i påse.. men jag orkar verkligen inte ställa mig och skala potatis eller liknande. Ja må va slö, men sån är jag. Gick hem för alla 3 så det var ju bra. Har "unnat" mig lite godis och tuggummi.. det där med att unna mig själv götta har jag inga som helst problem med. Jag njöt verkligen av de första godisarna nu trycker jag i mig vilket kommer resultera i ond mage. Bland godisarna i påsen finns Refreshers som för mina tankar till Tannbergskolan i Lse.. kostade två spänn? och dom åts ofta mellan rasterna, gav en lite extra energi innan tunga geo lektioner.. ja mena man va ju för snål för att köpa en daim eller japp, den där lill kiosken va förbaskat dyr btw.
Nu har jag inge mer jobb förrän den 25e.. så jag har mer eller mindre semester. Kan ju tänkas någon blir sjuk eller så.. då kommer jag ju att jobba men helgerna hoppar jag gärna över. Något slags socialt liv måste man ju få ha när alla andra är lediga.
Ärligt känns det skönt nu, har vart små bitter över att inte ha jobba fram till första september men jag mena pengar är inte allt här i världen. Jag ska verkligen ta vara på denna tid och umgås med mina vänner/familj och leka me min prinsessa varje dag =)


Har lagt Emilia, hör hur hon ligger och pratar.. hoppas hon inte vaknar kl. 04.00 som i natt.. då va man lite sleetn =P Det pratas om surströmming på jobbet.. när folk frågar om jag tycker om det vet jag egentligen inte.. måste ta reda på det. Nog för att det luktar f*n men. Har smakat men kan inte minnas om ja tyckte de va gott eller inte.

Nu ska ni få lite pictures:

Emilia i gräsmyr


Loke äter macka

Elias, Loke, Emilia & Jag på picknick

Loke & Lina på picknick


Emilia gillar att dra ut alla filmer ur skåpet

Emilia äter välling innan läggdags ikväll.

Trött och yr

Jag har intre gjort något annat än att ligga i soffan ikväll. Det var behövligt. Emilia somna tidigt, så trött efter en lång dag på dagis. Jobbar 7-16.30 imorrn med. Nu måste jag sova.. så trött.
gonatt!

chokladsöndag

Jag fick sovmrogon imorse, en låång sådan.. men det berodde på att Emilia var vaken till kl. 22.00 igårkväll vilket inte är vanligt. Iaf behövde jag varje minut sömn. Känner mig rätt pigg, men fortfarnade slö. Börjar jobba kl. 15.00 alltså om en timme typ. Känns jobbigt. Har bakat chokladbollar.. nu är dom i kylen för att om en stund avnjutas. Jag har tjuvsmakat en. Iaf sista dagen på semester vikariatet. Har några strö dagar till i Agusti, men inte många. Är lite sne över att jag inte blev tillfrågad om att få jobba när några har semester, borde ju ha någon slags förtur i och med att jag snart är fast anställd men icket. Jag som till och med sa att jag ville jobba mera efter sem perioderna va över. Men nu ska jag inte vara bitter, kan ju se det från den ljusa sidan också.. och då är det ju inte helt fel med lite semester innan hösten.
Hoppas min kära sambo vill komma hem innan jag börjar, annars måste jag gå ända upp till svärfar och sen ner igen, det betyder typ att jag måste gå snart.

Nu ska jag och Emilia mumsa i oss en chokladboll.
adios!

Timmar

Mina kläder från H&M har kommit, allt passade och jag är nöjd. Nu väntar jag in nästa levernas som kommer i början av september, de är mest Emilias grejer. Har vart och jobbat 7-12 och är nu hemma på timmar, börjar igen 16.30 och innan dess ska jag fara till min morfar som fyller 81 år idag och säga grattis! Nu ska jag ge Emilia lunch, är kass på att lägga ut bilder iknow, men de kommer någon dag. Här får ni se lite av vad vi handlat iaf!



Ha en bra dag!

Höst

Nu känns det, det är höst. Det är mörkt på kvällen, man blir tröttare och luften känns kallare och klarare. Jag kom på att det är ingenting jag har något emot. Alla pratar om hur tragiskt det är att sommarn är över, det tyckte jag också fram till ikväll typ. Kom på vad mysigt det blir att tända ljus och lösa korsord, ligga under ullpläden och se en bra film. Ta fram vantar och mössa. Jag kanske är knäpp.. men jag känner ett inre lugn.
gonatt!

En funderare eller två

Fick en kommentar idag av Tilde som löd:
Läser din blogg lite nu och då och det
känns som om du har väldigt många "måsten"
eller iaf vad du intalar dig att ha. Tvätt
och mkt rutiner.. När lägger du ner tid på
bara dig själv?
Tro att du behöver det för att hitta mera
energi och ditt harmoniska inre!
Lycka till!


Jag fick mig verkligen en funderare, läste igenom några gamla blogg inlägg och det står mycket om allt städ jag måste göra. Ja, jag har väldigt många måsten, har svårt att slappna av i röran.. men jag blir lite bättre. Men det är så skönt att slappa då tvätten är tvättad, disken är diskad och golven rena från damm och smuts. Men när har jag tid för mig själv? Aldrig känns det som. Men det är ju mitt fel.. jag prioriterar ett rent hem framför mitt välmående. Sjukt. Så tack Tilde att du fick mig att komma till insikt. 
Jag måste tänka om, än en gång hör jag pappas glada stämma "Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete" 
Får börja köra på den.

Idag har jag lunchat med Daniel, vart på två husvisningar och ätit middag med mamma & lillebror.
Förresten ringde de en snubbe på min soffa idag.. =) kanske är jag 2 tusenlappar rikare snart.
Har snört ut glasbordet och det blev faktiskt fint med det vita. Lägenheten är städad inför helgen som jag tyvärr ska jobba.
Nu ska jag mysa i soffan, slö tittar på taxi.

hejsvejs!!

torsdag

God morgon, jag vill så gärna sova idag men upp och hoppa kl. 07.00. Känner mig slö, tur jag är ledig. Vet inte vad som står på planeringen idag.. ska kasta ut vårt glasbord som vi har i tvrummet. Hemska kanter och skitigt jämt. Får bli ett vitt ikea lack bord. Kanske inte passar till de vita sofforna men det skiter jag i, det gör inte bordet vi har nu heller. Emilia har somnat om, kanske ska jag också göra det.. eller så kanske jag kan platta håret som jag inte gjort på flera veckor nu. Jag måste dammsuga tvrummet och sovrummet.. men oj vad drygt det känns. Ska jobba ihelgen, sista dagarna på semester vik. Sen har jag fått 3 dagar jag ska jobba innan jag börjar tjänsten.. så jag kommer ha lite semster. Hoppas dock det blir några fler jobb dagar.
Det rullar på kan man säga. Har ingen blogg energi nuförtiden..

Förresten ska jag sälja en soffa någon intresserad?

kväll

Promenad till Anna i Nyby, fint hus och gott fika, prommis hem igen.. är små kallt ute och jag har en mysig tjocktröja. Emilia somna på vägen hem så hon blev inte så nöjd då jag väckte henne för blöjbyte, klädbyte och välling men nu sover hon igen. Lilla älskling börja bli så stor.
Nu äre lite stök och sen sängen, kanske en varm macka? =P

gonatt!

soofty day

Ledig dag, blev ingen sovmorgon klev upp 06.30. Såg lite tellitubbies eller hur det nu stavas, sen klädde vi oss och gick och hälsade på mamma. Följde med Malin till ume en snabbis och hämta filip, åt en glass på mcdonalds och sa hej till antonia, sen hem igen. Har softat hemma hos mamma hela dagen, brorsan ha baka bröd... mums. Nu sitter jag och väntar på att mf ska höra av sig så vi kan fara och hälsa på anna.

hejhej

1,2,3

En het dusch och två varma mackor senare sitter jag här igen, nu är det film och mys som gäller.

Blä

Tisdag - jobbat till halv två sen umgåtts med Malin & Nicole. Lagat middag.. handlat igen. Ikväll är jag trött, orkar ingenting. Är på dåligt humör, chokladen pigger inte ens upp mig. En dusch och sen sängen. Jag är ledig imorrn.. hoppas på sovmorgon vilket inte kommer hända men.
hejdå!


hejsan svejsan

Måndag och jag har vart en trött zombie på jobbet.. brukar inte va slö, men idag va jag verkligen slö.
Har börjat äta vitaminer, orkar faktiskt mer.. idag har jag jobbat till 16.30, hämtat Emilia från dagis utan vagn och bil så det blev en del gnäll. Lagat middag, ätit, diskat bort, vart på ica och handlat, lagt Emilia och vikit tvätt. Allt det här brukar jag oftast inte orka utan att bli irriterad och sur på vägen men nu är jag inte ens trött.. Jag tror det är vitaminernas förtjänst! Hur bra är inte det.. en pigg mamma som orkar med allt =) hoppas det håller i sig! Jag har slutat snusa nu, de ni! Man ska ju aldrig ropa hej för jag har ju slutat ett x-antal ggr förut men börjat igen. Tjuvrökte en cigg idag.. kan jag erkänna. Töntigt. Men jag är påväg mot ett sundare liv, synd bara att sötsuget ökar enormt när jag är utan nikotin. well well, har just tryckt en 100 grams euroshopper, den är god och bäst av allt.. billig!! ;)
nu ska ja städa lite. det är hemskt kul!
work imorrn 7-13.30 sen är jag ledig 2 dagar. Mys!


slö dag

Har inte gjort mycket, sett tv och städat bilen typ. De sistnämda va ju bra iaf. Har tagit mig ett kort bad, för de är så drygt att bada länge. Har bakat chokladbollar som jag ska smaska upp framför en film snart. Har lagat två måltider idag, tycker jag var bra gjort av mig.. på helgen bruka de bli lite sisådär me maten. Man är så lat.. jag är så lat. ZzZzZz snart sömn i soffan, back to work imorrn.. häärligt! =P

puss

Emilia och jag har nästan nyss kommit hem från city. Samåkte som det så fint heter med pe & mf .. Jag har trängts mellan 2 bilbarnstolar, så jag har lite ont i rumpan, men finns det hjärterum så finns det stjärterum =) När vi (eller jag, emilia sov) klev in genom dörren möttes vi av herr parfym blandat med ciggarettrök och rödvin. Herrarna mötte vi förresten utanför lägenheten på väg på party. Jag har plockat undan lite disk i fritösoset.. blev lite nyfiken på va de har ätit. Själv har jag ätit en utsökt middag, antonia hade gjort tortillas fyllda med keso, kyckling, svamp och lök och massa gött =) trevligt sällskap va det också. Emilia har haft riktig fest, smaskat vindruvor hela kvällen.. men det vart sent för henne.. va som grinig och trött de sista timmarna. Nu är även jag trött... ska faktiskt lägga mig och bara njuta av att det är helg och att jag är ledig!
Underbara känsla!!

saturday ey

Goddag! det är lördag!
Min kropp skriker efter nikotin, men skam den som ger sig! .. Jag är alltså sur idag, antar att dom som bor under samma tak som mig märkt av det =P Jag sitter och väntar på mat, har beställt miniskrov från jonte´s. Skulle egentligen dit och äta men Emilia somnade helt utslagen på soffan, vakna inte ens då vi bar henne till sängen.. så jag får vackert sitta hemma, helt ok med mig faktiskt. Ska duscha och göra mig en aning sötare.. för ikväll är jag bjuden på middag hos Antonia i city =) ser fram emot att träffa mina tjejer.

Annars är jag happy!! =D
ha de!


RSS 2.0